Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 17.07.2010.

23:45

Nema spektakla Pakjao – Mejveder

Dugo očekivana borba Meni Pakjao - Flojd Mejveder verovatno se neće dogoditi ove godine pošto Američki bokser nije odgovorio na ponudu promotera Boba Aruma.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Arum je postavio rok do subote da Mejveder odluči da li želi da se 13. novembra bori sa legendarnim Filipincem, ali se on nije javio.

Promoter će početi pregovore sa druga dva kandidata protiv kojih će Pakjao pokušati da poveća rekord do sedam titula u različitim kategorijama.

I ovi kandidati su bokseri čiji je Arum promoter. Jedan je Bivši šampion u valter kategoriji Antonio Margarito koji nema licencu za SAD zbog skandala oko poveza na rukama u meču sa Šejnom Mozlijem koji ga je nokautirao prošle godine. Drugi je Migel Koto kojeg je Pakajo nokautirao u novembru 2009. godine.

Ukoliko pobedi jednog od ova dva boksera sa kojim se bude borio Pakjao će osvojiti titulu prvaka sveta u super velter kategoriji. Sa Margaritom bi boksovao za titulu u WBC, a sa Kotom u WBA verziji.

Pakjao je do sada osvajao titule u sledećim kategorijama: muva, superbantam, pero, super pero, laka, laka velter i velter.

Ipak, Arum je ostavio malo prostora Mejvederu da ipak prihvati ponudu za borbu.

"Ljudi me pitaju da li ovo znači kraj borbe između Pakjaa i Mejvedera? Iako on nije odgovorio u predviđenom roku, kraj te borbe biće onda postignemo dogovor sa nekim drugim bokserom sa kojim će se boriti Pakjao. I tada ćemo pokušati da dogovorimo meč za sledeću godinu. Ako Flojd pristane to je borba koju želimo više od bilo koje druge", zaključio je Arum..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve