Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 07.04.2010.

22:50

Kličkov trener za Borovčanina

Posle dužeg perioda bez trenera Nenad Borovčanin je taj problem rešio na najbolji mogući način pošto je angažovao Nemca Fruca Zduneka, trenera Vitalija Kličko.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pored braće Kličko Zdunek je u karijeri trenirao i Žolta Erdeu, Darijusa Mihaljčevskog, Artura Grigorijana, Huana Karlosa Gomesa, Ištvana Kovača i mnoge druge, a dugo je bio i prvi trener u jednom od najvećih svetskih kampova Univerzumu u Hamburgu. Zdunek je nedavno raskinuo ugovor i treniraće samo nekoliko odabranih boksera među kojima su Kličko i Borovčanin.

Zdunek i Borovčanin će saradnju početi krajem aprila, kada će njih dvojica zajedno sa starijim od braće Kličko otići na pripreme u austrijskom Tirolu. Ukrajinski bokser će se tamo spremati za obdranu titule protiv Aleksandra Soženskog, koja je zakazana za 29. maj na stadionu Šalkea. Borovčanin će imati uvodnu borbu pre tog meča, a do kraja godine ga očekuje meč za titulu Interkontinental WBO. Ukoliko bi osvojio tu titulu Borovčanin bi bio zvanični izazivač šampiona sveta kruzer kategodine sa 15. pozicije na listi izazivača.

"Na našim prostorima nema trenera za svetske titule, niti za 21 vek, što pokazuje činjenica d agodinama unazad nemamo šampione. Imaću veliku čast da me trenira jedan od najboljih svetskih stričnjaka Fric Zdunek, koji je stvorio mnoge svetske šampione, pa se nadam da ću i ja sa njim osvajati titule", rekao je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve