I Toro Roso prezentovao bolid

Toro Roso postao je sedma ekipa koja je predstavila svoj bolid za ovogodišnji bolid Formule 1, a promocija je održana na stazi „Heres“.

Izvor: JT

Ponedeljak, 06.02.2012.

21:54

Default images

Kao što je bilo i očekivano, model STR7 ima drugačiji prednji deo bolida, tačnije prelomljeni nos, koji karakteriše sve do sada predstavljene bolide njihovih konkurentata, osim Meklarena, koji se odlučio za drugačiji pristup.

Ove sezone vozački tandem ekipe sa sedištom u Faenci činiće mladi vozači, Australijanac Danijel Rikardo i Žan-Erik Vernj iz Francuske. Iskustva u Formuli 1 od njih dvojice ima samo Rikardo, koji je prošle godine vozio na 11 trka za Hispanija rejsing, a najbolji plasma bilo mu je 18. mesto.

Italijanska ekipa šestu godinu zaredom koristiće Ferarijeve motore, a prošle godine zauzela je sedmo mesto među konstruktora, sa dva boda manje od Zaubera.

Priliku da prvi provoza novi bolid imaće Rikardo, u utorak, kada na stazi “Heres” počinju prva predsezonska testiranja.

Pre ekipe Toro Roso, u ponedeljak su svoje bolide predstavili i Zauber i Red Bul. U prošlih desetak dana to su učinili i Katerhem, Meklaren, Ferari, Fors Indija i Lotus, dok je prezentacija Vilijamsa zakazana za utorak u Heresu. Za sada zakazane prezentacije novog bolida nemaju Mercedes, Marusja i Hispanija rejsing.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: