Nova vest
Auto-moto

Subota, 30.05.2015.

14:59

Janoneu pol u Muđelu, Markes tek 13.

Vozač Dukatija Andrea Janone osvojio je pol poziciju pred šestu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Veliku nagradu Italije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
© 2015 Ducati Motor Holding spa

’Manijak Džo’ je na stazi „Muđelo“ odvozao praktično savršen krug, uprkos tome što je povređen, u vremenu od 1:46.489 minuta.

Drugo mesto, sa 95 hiljaditinki zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, a njemu i Janoneu će se na startu trke, u nedelju od 14 časova, pridružiti drugi vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Apsolutni miljenik domaće publike u Muđelu Valentino Rosi zauzeće osmo mesto, dok će branilac titule biti tek 13. na startu.

Kvalifikacije pred Veliku nagradu Italije bile su jedne od najuzbudljivijih ove sezone, a Janone je bio taj koji je zasijao u samom finišu. Iako je sve ukazivalo da će Lorenco osvojiti pol poziciju, Italijan se nije obazirao i odličnim krugom minut pre kraja uspeo da ga nadmaši. Koliko su kvalifikacije bile neizvesne najbolji govori da su svi vozači u drugom delu, njih 11, bili unutar sekunde od Janonea.

Već posle slobodnih treninga nagovešteno je iznenađenje, pošto Markes nije uspeo da izbori plasman u drugi deo kvalifikacija. I tu nije bio kraj, pošto je aktuelni šampion eliminisan u prvom delu kvalifikacija, a brži od njega bili su vozač Pramak Dukatija Joni Ernandes i Aleš Espargaro na Suzukiju. Španac je bio preterano samouveren, u poslednjim trenucima nije ni izašao na stazu da popravi svoje vreme, a to ga je koštalo, pošto ga je Ernandes pretekao sjajno iskoristivši zavetrinu iza Lorisa Baza.

U nastavku, Lorenco je bio manje od desetinke iza Janonea, dok je Doviciozov zaostatak u odnosu na timskog kolegu bio 121 hiljaditi deo sekunde. Bolji od ostalih bio je vozač LCR Honde Kal Kračlou, ispred Aleša Espargara i Mikelea Pira na trećem Dukatiju, pošto je dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa imao je sedmo vreme, ispred Rosija, a prvu desetoricu su kompletirali Maverik Vinjales na drugom Dukatiju i vozač Jamahe Teh 3 Pol Espargaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu