Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.08.2017.

15:10

Honda: Prestići ćemo Reno do kraja sezone

Direktor Honde Jusuke Hasegava planira da do kraja sezone njegov tim u Formuli 1 biti ispred francuskog konkurenta Renoa.

Izvor: AK

Autor: AK

Honda: Prestići ćemo Reno do kraja sezone
Foto: Getty images

Otkako se japanski proizvođač vratio u F1 2015, četvrti je dobavljač motora iza Mercedesa, Ferarija i Renoa.

Nakon što je Honda promenila koncepciju motora protekle zime, Meklaren se mučio ne samo da ostvari dobrere rezultate već i da završi veći broj trka.

Spekulisalo se čak i o raskidu saradnje, ali je Honda pokazala napredak u prethodnih nekoliko trka, Meklaren je prve bodove osvojio na Velikoj nagradi Azerbejdžana u Bakuu u junu, a potom i dvocifren broj bodova u Mađarskoj pretprošlog vikenda.

"Znam da možemo da zadržimo ovaj nivo povećanja snage, ali je teško parirati Mercedesu i Ferariju. Želim da budemo ispred Renoa što se tiče timskog učinka do kraja sezone. Smanjujemo zaostatak, ne mogu da vam kažem brojeve, ali podaci nam to pokazuju", rekao je Hasegava.

Meklaren-Honda je pretposlednji od deset kontruktora ove sezone sa samo 11 bodova, 15 manje od Renoa koji se takođe muči. Ispred su Has sa 29, Toro Roso sa 39, Vilijams-Mercedes sa 41, Fors Indija-Mercedes sa 101, Red Bul sa 184, Ferari sa 318, te na vrhu Mercedes sa 357.

U F1 je u toku letnja pauza, naredna trka na programu je 27. avgusta u Belgiji na Spa-Frankošamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve