Nova vest
Auto-moto

Subota, 04.07.2015.

11:15

Hamilton: Nisam hteo kao Sena, već sam se pomolio

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da je ovogodišnja Velika nagrada Monaka, na kojoj je ostao bez sigurne pobede, bila najveći test za njega.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Hamilton je ubedjivo vodio na ulicama Monte Karla, da bi ga Mercedes pozvao u boks po nove pneumatike kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo, a on se vratio na stazu iza timskog kolege Nika Rozberga i Sebastijana Fetela u Ferariju.

Kada je trka ponovo krenula, Britanac nije imao ni vremena, ni prostora, da nadoknadi neku poziciju i prošao je kao treći kroz cilj.

Pred ovonedeljnu trku na stazi “Silverston”, branilac titule je otkrio da nije želeo da reaguje kao njegov idol Aerton Sena, koji je 1988. godine posle udesa u Portijeu odjurio u svoj stan. Umesto toga, Hamilton se zaustavio pre ulaska u tunel u Monte Karlu i pomolio se, pre povratka u padok.

Bilo je teško, neverovatno teško. Definitivno, to je najteži trenutak koji sam doživeo. Mnogo polažem na svoju veru i zastao sam da se pomolim, da dobijem snagu. Da dobijem trenutak da se priberem. Da dobijem snagu da prevaziđem to jer znam da će biti mnogo pozitivnih stvari u budućnosti. Da mi to pomogne da budem čovek koji znam da sam i znam da mogu da budem. Snažna poruka je da ljudima možete da pokažete da šta god da se desi, to možete da prevaziđete”, naglasio je Hamilton.

Britanac je od početka nove sezone nastavio tamo gde je stao prošle, pošto je ostvario tri trijumfa na prve četiri trke, ali je od tada ostvario samo jedan trijumf i pred Veliku nagradu Britanije ima deset bodova više od Rozberga. Pored burnih dešavanja na stazi, za Hamiltona je bilo još burnijih trenutaka van nje zbog raskida sa dugogodišnjom devojkom Nikol Šerzinger i brojnih tabloidnih nagađanja oko njegovog privatnog života.

Ne znam kako sam uspeo da prođem sve to. Nije da je bilo lako, bio je to veoma težak period za mene. Pokušavao sam samo da držim glavu dole, bilo je klimavih trenutaka, ali sam zahvalan što sam ostao na pravom putu”, istakao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Britanije vozi se u nedelju od 14 časova, dok su kvalifikacije na program u istom terminu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve