Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.03.2015.

16:05

F1: Alonso može na VN Malezije

Vozač Meklarena Fernando Alonso prošao je lekarske preglede i dobio dozvolu da putuje u Maleziju na trku Formule 1.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On će međutim u Kuala Lumpuru morati da obavi još dva pregleda.

Španac je 22. februara tokom testiranja bolida na stazi Katalunja u Barseloni pri velikoj brzini udario u zaštitni zid.

On je kratko bio bez svesti i prošao je bez povreda, ali je tri dana proveo u bolnici, gde su obavljeni detaljni lekarski pregledi i savetovano mu je da propusti prvu trku u sezoni, za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Alonso je u nedelju u Kembridžu podvrgnut pregledima kako bi se proverilo njegovo kratkoročno i dugoročno pamćenje, kao i refleksi i očekuje se da će dobiti dozvolu da se vrati takmičenjima.

Prema pravilima Međunarodne automobilske federacije (FIA) Alonso će u četvrtak na stazi Sepang obaviti još dva testa, a njegov menadžer Garsija Abad rekao je da je to "samo formalnost".

Meklaren nije pobedio u trci od 2012. godine, a ni u prvoj trci u šampionatu, 15. marta u Melburnu, njegovi vozači nisu ostvarili dobre rezultate. Dženson Baton zauzeo je poslednje 11. mesto, a rezervni vozač Kevin Magnusen nije počeo trku.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru na programu je u nedelju 29. marta od 9 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu