Nova vest
Auto-moto

Utorak, 07.10.2014.

17:11

Nove informacije o stanju Bjankija

Porodica Žila Bjankija u utorak je objavila kakve tačno povrede glave je pretrpeo mladi Francuz u udesu tokom Veluike nagrade Japana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

25-godišnji Bjanki je i dalje na odeljenju intenzivne nege bolnice u Jokaičiju i njegovo stanje je kritično, ali stabilno.

Njegova porodica potvrdila da je pretrpeo povredu koja se zove ’diffuse axonal’, koja je obično posledica sila pri velikom ubrzanju, a potom udaru glave, koja utiče na nerve u mozgu. Ozbiljnost takve povrede može da varira.

Ovo je veoma težak period za našu porodicu, ali poruke podrške koje je Žil dobio širom sveta su nam malo sve olakšale. I zbog toga se svima zahvaljujemo. Bolnica će nastaviti da prati Žilovo stanje i da ga leči, a dalje informacije o njegovom stanju biće objavljene kada bude vreme za to“, stoji u saopštenju porodice Bjanki.

Do teškog udesa je došlo kada je Bjanki bočno udario u kran koji je bio pored staze da bi izneo bolid Adrijana Zutila, koji je prethodno izleteo. Incident se desio u samom finišu trke, a zbog njega je istaknuta crvena zastavica.

Porodica Bjanki se takođe zahvalila predsedniku Medicinske komisije Svetske automobilske federacije Žeraru Sejlanu i Alesandru Fratiju, poznatom neurohirurgu, koji je doputovao u Japan na zahtev Ferarija. Podsetimo, mladi Francuz je bio prvi polaznik Ferarijeve akademije i već godinama je pod ugovorom sa italijanskim timom.

Oni su stigli u bolnicu u utorak i sastali su se sa osobljem koje se stara o Žilu da bi bili potpuno informisani o njegovom stanju da bi mogli sve da prenesu porodici. Profesori Sejlan i Frati istakli su da je bolnica pružila odličnu negu Žilu i zahvalili su se svojim japanskim kolegama“, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve