Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 21.09.2014.

18:31

Hamilton: Sanjao sam, nisam verovao

Vozač Mercedesa Luis Hamilton istakao je da je presrećan posle pobede na Velikoj nagradi Singapura posle koje je preuzeo čelo generalnog plasmana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton je vodio tokom većeg dela trke, iako mu je izlazak bezbednosnog vozila poremetio taktiku, ali je ostvario dovoljno veliku prednost da se vrati iza Sebastijana Fetela posle zamene pneumatika i pretekne ga.

Britanac je do vođstva u plasmanu došao zahvaljujući pobedi i odustajanju timskog kolege Nika Rozberga, koji je imao tehničke probleme još pre starta. Hamilton tako pet trka pre kraja ima tri boda više od Nemca.

Želeo sam ’čist’ vikend i takav je i bio“, rekao je Hamilton posle sedme pobede ove sezone, „Sanjao sam to protekle noći, ali nisam verovao da može da se desi. Hvala mom timu, nisam mogao ovo da uradim bez tih momaka“.

Hamilton se složio sa Rozbergom da tim mora da napreduje po pitanju pouzdanosti u samom finišu sezone.

Ovo nije savršen rezultat za tim zbog Nika, tako da postoje stvari na kojima još moramo da radimo“, dodao je Hamilton.

S druge strane, Rozberg je u Singapuru imao drugo odustajanje ove sezone, pošto je zbog kvara menjača startovao iz boksa, a zbog novih problema je odustao 15 krugova kasnije.

Jednostavno, volan nije radio, a tako ni ceo bolid. Moramo da saznamo šta se desilo da nam se ne bi ponovilo. Imali smo dosta problema sa pouzdanošću ove sezone i to je naša slabost. Zato moramo da radimo da bi nam bolid bio 100 odsto pouzdan“, rekao je Rozberg, „Zaista mi je teško zbog načina na koji se sve ovo desilo. Nadao sam se da tim može nešto da učini, ali jednostavno ništa nismo mogli“.

Naredna trka sezone u Formuli 1 vozi se 5. oktobra za Veliku nagradu Japana na legendarnoj „Suzuki“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve