Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 17.03.2014.

13:19

F1: Zvuk motora krši ugovor?!

Organizatori trke za Veliku nagradu Australiji objavili su da je njihov ugovor sa Formule 1 prekršen zbog zvuka novih motora.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prema rečima organizatorima, novi V6 1,6-litarski turbo motori su previše tihi i ne stvaraju zvuk koji su navijači koji su došli na stazu “Albert park” očekivali.

Formula 1 je ove godine napravila korak napred ka hibridnoj tehnologiji, prelaskom sa V8 2,4-litarskih motora na turbo motore, koji su se u sport vratili prvi put od 1988. godine.

Trka kojom je startovala nova sezona donela je velika uzbuđenja, a iako je predsedavajući Velike nagrade Australije Ron Voker bio zadovoljan kako je sve proteklo, istakao je da nije dobio ono što je platio.

Prezadovoljan sam vikendom, ali nisam srećan zbog zvuka”, rekao je Voker, koji je dodao i da oni gledaoci koji su sedeli na startno-ciljnom pravcu gotovo nisu ni mogli da čuju bolide kada su prolazili.

Rešavamo situaciju sa Bernijem Eklstonom. Jasno je da je tako prekršen ugovor. Već sam razgovarao sa njim posle trke i rekao sam mu da mi to nismo platili. Nešto će mora da se menja i bez sumnje će svi organizatori trka imati problema zbog toga. Kada oduzmete uzbuđenje, imaćete problema sa prodajom karata. Ljudi žele da čuju bolide”.



Eklston za sada nije komentarisao informacije da je zvuk novih bolida razlog za kršenje ugovora. Voker je u petak istakao da se trenutno pregovara o novom ugovoru za Veliku nagradu Australije posle 2015. godine, ali da Vlada tek treba da ga odobri.

Melburn je bio domaćin svih trka Formule 1 u Australiji od 1996. godine. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Malezije 30. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu