Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.12.2013.

10:17

Šumaher išao 100km/h, pukla kaciga

Skijaška kaciga Mihaela Šumahera pukla je na dva dela u nesreći tokom skijanja, saopštili su izvori bliski istrazi o njegovoj nesreći.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Takođe, navodi se i da je u trenutku pada legendardni vozač Formule 1 išao brzinom oko 100 kilometara na sat.

"Kaciga je pukla na dva dela", rekao je izvor Frans presu, potvrdjujući raniju informaciju objavljenu u nemačkom listu Bild.

Bolnica u Grenoblu, na jugoistoku Francuske, primila je u nedelju Šumahera sa ozbiljnim povredam glave i on se i dalje nalazi u indukovanoj, odnosno veštački izazvanoj komi posle operacije.

Šumaheru je snižena temperatura na 34 do 35 stepeni Celzijusa kako bi mu bio usporen metabolizam i smanjena mogućnost od upale.

Lekari su naveli da je još rano davati prognoze o njegovom stanju i dodali da su sledećih 48 sati ključni.

Šumaher (44) je u nedelju povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu.

On je za manje od deset minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu, gde je operisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve