Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 09.09.2012.

10:37

Kubica: Ko zna šta budućnost donosi

Poljak Robert Kubica rekao je da se nada povratku u Formulu 1, ali priznaje da će proći još dosta vremena pre nego što uvidi da li će to biti moguće.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Poljak se ovog vikenda vratio za volan, pošto u Subaru Impreci učestvuje na Ronde Gomitolo di Lana reliju u Italiji, što vidi kao veoma važan korak u svom programu rehabilitacije.

Iako je svestan da još uvek nije vratio dovoljnu funkcionalnost zgloba ruke da bi se vratio u bolid Formule 1, Kubica je uveren da će situacija biti bolja u budućnosti.

Očigledno je da bih želeo da sam se vratio na drugačiji način, ali je neka vrsta aktivnije faze moje rehabilitacije. Ostaje nada da ću se vratiti u Formuli 1, i to je lep cilj za mene. Ali, vratiti se ovde posle 20 meseci je veoma emotivno iskustvo za mene, nadam se da ću uživati, bez opterećivanja oko vremena postignutog na ispitima, jer je ovo pitanje vraćanja osećaja pri vožnji i boljeg oporavka moje ruke. Posle 20 godina u ovom sportu, moje telo je naviklo na određene stvari, koje mogu da oseti samo dok vozim, pa ćemo videti kako će se sve odvijati“, rekao je Kubica.

Kubica se posebno osvrnuo na svoje šanse za povratak u Formulu 1.

Nisam pred sebe postavio nikakav rok. Kao što sam rekao i ranije, srećan sam što sam ovde. U životu nekad morate da se zadovoljite nečim manjim od onoga što želite, i tako je sa mnom u ovom trenutku. Ne znam šta budućnost nosi, ali ću dati sve od sebe da se vratim punim aktivnostima sledeće godine. U narednih nekoliko meseci ću doneti neke odluke, da vidim šta je najbolje za mene i da uvidim da li je Formula 1 dostižna ili ne“, rekao je Kubica.

Kubica je svoj povratak započeo na najbolji mogući način, pošto je na prvom specijalu ostvario najbrže vreme i bio je za 11 sekundi brži od svog najbližeg rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve