Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 11.08.2011.

13:58

Vilnev: “Kimi nije zaslužio titulu”

Bivši šampion Formule 1 Žak Vilnev izjavio je da Kimi Raikonen nije zaslužio titulu, a da ju je 2007. godine osvojio samo zahvaljujući sreći.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Raikonen je svoju jedinu titulu osvojio kada niko nije računao na njega jer je dve trke pre kraja sezone imao 17 bodova zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona.

Ipak, zahvaljujući dvema pobedama ostvario je najveći uspeh u karijeri, a Vilnev veruje da je Raikonenov bivši timski kolega Felipe Masa to mnogo više zaslužio.

Kimi je osvojio titulu samo zahvaljujući sreći, nije je zaslužio”, rekao je Vilnev, “Felipe je mnogo više zaslužio titulu. Uvek je bio mnogo više sposoban u Kimija i bilo je lako pobediti ga”.

Šampion Formule 1 iz 1997. godine istakao je da ne vidi zašto mnogi kritikuju Masu zbog izdanja koje je prikazao ove godine, iako je ostao potpuno u senci timskog kolege Fernanda Alonsa.

Problem je što je Alonso kada je došao veoma brzo postao veoma moćan u Ferariju. Kada se tako nešto desi stvara se neverovatna energija koja sve pokreće, a nju crpi upravo Alonso. Izgleda da ako bolid bude pobednički, to će biti zahvaljujući njemu. I to stvara veoma tešku situaciju za drugog vozača, koji ima dvostruki zadatak. Upravo to Felipe mora da uradi, ima brzinu, može dobro da vozi i radi na bolidu. Uopšte ne sumnjam u njega. Ali, mora da radi još više jer je to sada Alonsov tim, što je i normalno jer je on dvostruki šampion. Masa je pobeđivao na trku, mogao je da osvoji titulu, a možda i dve, odličan je vozač i ne razumem zašto je stalno meta kritika”, naglasio je Vilnev.

Raikonen od 2009. godine ne vozi u Formuli 1, već se prebacio u Svetski reli šampionat, a naredne nedelje očekuje ga Reli Nemačke. U Formuli 1 je trenutno letnja pauza, a sezona se nastavlja 28. avgusta Velikom nagradom Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve