Nova vest
Auto-moto

Sreda, 16.02.2011.

19:42

Hajdfeld zvanično menja Kubicu

Ekipa Lotus Renoa u sredu je zvanično je potvrdila da će Nemac Nik Hajdfeld menjati Roberta Kubicu u tom timu, dok se Poljak potpuno ne oporavi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kubica je pre deset dana imao težak udes tokom relija u Italiji i zbog povreda koji je zadobio propustiće deo, a možda i ceo ovogodišnji šampionat Formule 1.

33-godišnji Hajdfeld je jedan od najiskusnijih vozača u Formuli 1 pošto je ostvario 172 starta u šampionatu u poslednjih 11 sezona. Uz njega, boje tima će u sezoni, koja startuje 13. marta u Bahreinu, braniti i Rus Vitalij Petrov.

“Voleo bih da sam se vratio u Formulu 1 u drugačijim okolnostima, ali sam ponosan jer sam dobio šansu. Sve se desilo tako brzo, ali sam impresioniram sedištem tima i posvećenošću ljudi u Enstonu. Uživao sam u testiranju prošle nedelje u Heresu i već se dobro slažem sa svima u timu. Imam dobar osećaj po pitanju bolida, koji je veoma inovativna. Mnogo sam motivisan i jedva čekam da sezona počne”, rekao je Hajdfeld.

Istog dana kada je potvrđeno da će Hajdfeld biti Kubičina zamena, poljski vozač je operisan po treći put u bolnici Santa Korona u Pjetra Ligureu. Kubica je prvi put operisan istog dana kada je doživeo nesreću, a potom i prošlog petka, kada su mu sanirane povrede ramena i stopala. U sredu je Poljaku operisan lakat i zahvat, koji je trajao osam sati, je protekao bez ikakvih problema i doktori su zadovoljni ishodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve