Nova vest
Auto-moto

Petak, 07.05.2010.

14:52

Podeljene kvalifikacije u Monaku?

Vozači Formule 1 predložili su da se prvi deo kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka, koja je na programu 16.maja, podeli na dva dela.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Grupa vozača koji se trenutno nalaze među vodećima, ali i onih koji su na začelju, su iskazali svoju zabrinutost zbog toga što će se čak 24 bolida naći u isto vreme na kratkoj stazi punoj krivina na ulicama Monte Karla. Poseban razlog za to je što se zna da će tri tima - Virdžin, Lotus i Ispanja rejsing, imati poveći zaostatak, kao što je i bio slučaj u dosadašnjem delu sezone.

Mislim da ne bi bila loša ideja da se prvi deo podeli“, rekao je aktuelni šampion Formule 1 Dženson Baton, koji je pobedio na dve od četiri trke vožene ove sezone, a sa njim se slaže i njegov timski kolega iz Meklarena Luis Hamilton.

Veteran Jarno Truli, koji trenutno brani boje Lotusa, ekipe koja je trenutno najbolja od svih novih koje su ušle u šampionat ove godine, rekao je da je bolje sada diskutovati o tom pitanju nego praviti veliku frku u Monaku.

Ja sam poprilično spor, tako da postoji velika šansa da ću usporiti nekoga“, priznao je Truli.

Iako je većina vozača podržala ideju o podeli prvog dela kvalifikacija među njima se nisu našao Felipe Masa, koji kaže da to nije pametno, a podržao ga je Mark Veber.

Staza je ’slepa’, da tako kažem, tako da nekome možete da se približite veoma brzo. Ipak, ideja o podeli mi se ne sviđa, ali bi mogla da pomogne“, istakao je Veber.

Trka na ulicama Monte Karla će biti šesta po redu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, a pre nje najbolje vozače današnjice očekuje veliki izazov u Španiji, jer se u nedelju stazi „Katalunja“ u Barseloni vozi Velika nagrada Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu