Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.03.2010.

16:46

Alonso: „Pobeda posvećena Ferariju“

Španac Fernando Alonso bio je presrećan posle trijumfa u Bahreinu, prvoj trci u Ferariju, a posvetio ga je upravo svim članovima italijanske ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Ovo je specijalan dan za mene. Svaka pobeda je specijalna, ali je još bolja u Ferariju. Ne postoji bolji način za početak od ovoga. Ovo je najbolji osećaj na svetu, radili smo vredno tokom cele zime i momci su odradili odličan posao tokom testiranja. Pobedu posvećujem svim ljudima u Italiji, mehaničarima ovde i predsedniku Luki di Montecemolu“, rekao je Alonso.

Iza Alonsa na cilju se našao njegov timski kolega Felipe Masa i njih dvojica su Ferariju doneli prvi dvostruki trijumf posle trke za Veliku nagradu Francuske 2008. godine. Brazilcu je to bila prva trka posle više od pola godine koliko je prošlo od kvalfikacija u Mađarskoj tokom kojih je zadobio povrede opasne po život.

Presrećan sam što sam ponovo na stazi, u konkurentnom bolidu, koji je tokom cele trke imao dobar ritam. Hvala svima koji su me podržavali tokom veoma teškog perioda za mene. Trka je bila dobra, a rezultat fantastičan za nas“, istakao je Masa.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja na prvoj trci sezone našao se Luis Hamilton u Meklarenu, koji je istakao da je mogao da se bori za još bolji plasman da se nije našao iza Nika Rozberga u prvom krugu.

Imao sam dobru trku, ali sam nažalost napravio malu grešku na startu i Rozberg me je pretekao. Bio sam mnogo brži od njega ali je bilo teško pratiti ga i u isto vreme čuvati pneumatike. Da sam bio ispred njega možda bih mogao da se borim za još bolji plasman. U svakom slučaju, treće mesto je fantastičan rezultat i za mene i za tim jer je to više nego što smo očekivali“, naglasio je šampion iz 2008. godine.

Iako je Alonso zasluženo trijumfovao u Bahreinu do pobede je došao i zahvaljujući problemima koji su zadesili vozača Red Bula Sebastijana Fetela. Mladi Nemac je kao četvrti prošao kroz cilj, a posle trke nije krio da je razočaran što je ostao bez pobede.

Prava šteta, ali šta da radim. Sve u svemu, ovo je bio pozitivan vikend, sve do kvara. U svim uslovima od subote ujutru smo bili najbrži, trku sam kontrolisao, imao sam dobru strategiju i čuvao sam gume. Onda sa izgubio snagu, srećom, uspeo sam da nastavim, ali je zaista trebalo ja da pobedim“, rekao je Fetel.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 28. marta na stazi „Albert park“ u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu