Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.11.2009.

10:51

Baton na korak od Meklarena

Novi šampion Formule 1 Dženson Baton, prema pisanju britanskih medija, pristao je na sve uslove trogodišnjeg ugovora sa Meklarenom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako prenose mediji Baton će se od naredne godine u britanskoj ekipi pridružiti sunarodniku Luisu Hamiltonu, koga je nasledio na mestu šampiona. Britanac bi ugovor trebalo da potpiše u narednih nekoliko dana, a po njemu bi po sezoni bio plaćen oko osam miliona evra.

Baton je prošle nedelje posetio sedište Meklarena u Vokingu, a ako se dogovor ozvaniči novi šampion bi gotovo sigurno duplirao platu koju je imao ove sezone i zajedno sa Hamiltonom bi činio sve britanski tim sa Mercedesovim motorima. Takođe, u tom slučaju bi Meklaren u svojim redovima imao dvojicu šampiona prvi put od 1989. godine, kada su boje tima branile legende Formule 1 Aerton Sena i Alan Prost.

Do prve titule šampiona Formule 1 Baton je došao kao član ekipe Bron GP, koja je osvojila titulu i u konkurenciji konstruktora. Tim se, ipak, neće više zvati Bron GP, već Mercedes GP, pošto je nemački gigant u ponedeljak objavio da je preuzeo ekipu. Gotovo je izvesno da će naredne sezone boje nemačke ekipe braniti Niko Rozberg, a ako Baton ode u Meklaren, favorit za mesto njegovog kolege biće Nik Hajdfeld, dok se u medijima kao jedna od mogućnosti pominje i Mihael Šumaher.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu