Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.10.2009.

16:16

Masa označava kraj trke u Brazilu

Vozač Ferarija Felipe Masa označiće mahanjem zastavice kraj trke za Veliku nagradu Brazila, koja se vozi 18. oktobra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Masa, dvostruki pobednik trke na stazi „Interlagos“, prvi put od 2003. godine neće voziti pred svojim navijačima, što znači da će jedini Brazilac na trci biti Rubens Barikelo, koji je dve trke pre kraja sezone u šampionatu Formule 1 još u konkurenciji za osvajanje titule.

Brazilac se još uvek oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, a sledeće nedelje će se prvi put od kraja jula naći u bolidu Ferarija. Brazilac će na stazi „Muđelo“ početkom sledeće nedelje testirati bolid italijanske ekipe iz 2007. godine, a u sklopu priprema za povratak na stazu u sredu je proveo šest sati u simulatoru vožnje u sedištu Ferarija.

Masa će biti treća poznata ličnost koja će mahati zastavicom na cilju trke u Braziilu, pošto je ta čast pre njega pripala fudbalskoj legendi Peleu i manekenki Žizel Bundšen.

Posle trke u Brazilu na programu je poslednja trka sezone, Velika nagrada Abu Dabija, a Masa, uprkos velikoj želji, ističe da su male šanse da se nađe na startu trke na novoizgrađenoj stazi „Jas Marina“.

Moja želja je da se vratim što pre, iako znam da je idealno da sačekam do sledeće sezone, jer ću do tada biti 100 odsto spreman. Nadao sam se da ću moći da vozim u Abu Dabiju, ali su šanse za to veoma male“, rekao je Masa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu