Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 07.05.2009.

15:02

F1 timovi traže razgovore o budžetu

Timovi Formule 1 zatražili su hitan sastanak sa vladajućim telom sporta Svetskom automobilskom federacijom (FIA) o predloženom budžetu.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Prema novim pravilima timovi koji od sledeće godine pristanu na ograničene budžete od 40 miliona funti imaće više tehničke slobode, kao i neograničena testiranja van sezone, ali je Asocijacija timova Formule 1 (FOTA) izrazila zabrinutost zbog novih planova posle sastanka u Londonu.

Šef ekipe Bron GP, koja je zamenila Hondu u šampionatu, Ros Bron izjavio je da će FOTA morati da prodiskutuje sa vladajućim telom sporta.

“Svi želimo da smanjimo troškove i želimo da Formula 1 bude što bolja”, rekao je Bron, “Takođe, želimo da svi timovi nađu rešenje i ostanu u Formuli 1, ne želimo da izgubimo neki od timova. Ferari ima veliku istoriju Formuli 1 i nadam se da će još dugo ostati u šampionatu”.

FIA je dala timovima rok do 29. maja da se prijave za sledeću sezonu, što je nekoliko meseci ranije nego što je slučaj bio prethodnih sezona.

Predsednik FIA Maks Mozli je trebalo da prisustvuje trci za Veliku nagradu Španije, koja se vozi u nedelju, ali je put morao da odloži zbog iznenadne smrti starijeg sina Aleksandra.

Između ostalih nova pravila koja će biti na snazi od 2010. godine uključuju i zabranu dolivanja goriva u toku trku, kao i grejanje pneumatika, dok bi umesto deset timova u šampionatu sledeće sezone trebalo da ih bude 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve