Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.10.2009.

21:35

Ponuda Tojote nedovoljna za Kimija

Ekipa Tojote je ponudila ugovor za narednu sezonu Kimiju Raikonenu, ali njegov menažment traži više, reči su prvog čoveka japanskog tima Džona Hoveta.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

"Mi se ne igramo. Stavili smo na sto ponudu koju možemo da priuštimo i za koju smatramo da je veoma ozbiljna u trenutnoj situaciji. Iskreno, mislim da bismo mogli dobro da sarađujemo sa njim i da mu damo brz bolid"; rekao je Hovet posle nedeljne trke za Veliku nagradu Brazila.

Raikonena će na kraju sezone u Ferariju zameniti dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, a on tek treba da odluči šta će dalje, iako je povratak u Meklaren Mercedes najizglednija opcija. Finac je više puta napomenuo da želi konkurentan bolid, dok Tojota od debija u Formuli 1 2002. godine još uvek nije zabeležila pobedu.

Hovet je, takođe, napomenuo da bi Raikonen bio odličan vozač za ekipu koja je u Formulu 1 došla posle takmičenja u Svetskom reli šampionatu (WRC), u kojem je osvojila nekoliko titula.

"Imali smo veoma dobre odnose sa skandinavskim vozačima dok smo se takmičili u reliju, koji su voleli da se provode i to je funkcionisalo dobro, tako da bismo mogli da se nosimo sa Raikonenovim stilom života", dodao je Hovet.

Poljak Robert Kubica je bio na meti Tojote, ali je on odlučio da pređe u Reno, dok još uvek nije poznato da li će u japanskoj ekipi ostati Jarno Truli i Timo Glok.

"Sa obojicom naših vozača imamo razgovore, dok za Jarna već imamo spremnu ponudu . Mislim da on nije nezadovoljan ponuđenim finansijama, ali postoje neke stavke u ugovoru za koje ne postoji mogućnost pregovora sa naše strane. Možda će voziti za nas sledeće sezone, ali se to još ne zna", rekao je Hovet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Bila je prilično luda trka

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je ekipa u večerašnjoj ludoj i zabavnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade bila na visini zadatka i da je zadovoljan pobedom u Montrealu.

Beta

23:25

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu