Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 27.11.2014.

16:38

Borković: Novak, pa možda ja

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da je prezadovoljan debitanskom sezonom Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takođe, Borković je poručio da mu je osvajanje drugog mesta u Japanu velika obaveza da i sledeće godine na najbolji način predstavlja zemlju.

Vozač NIS Petrol Kampos rejsing tima sezonu je završio na 14. mestu sa 41 bodom, a na legendarnoj stazi Suzuka postao je prvi Srbin na podijumu u istoriji svetskog automobilizma.

"Definitivno najbolja sezona u 20-godišnjoj karijeri u sportu koji je najskuplji i najplaćeniji na svetu. Još sam pod utiscima jer nisam očekivao da ću prve godine u tako jakom šampionatu biti na podijumu. To je, ne samo u Srbiji, već na Balkanu najveći uspeh, pošto niko iz regiona nije u FIA svetskom šampionatu bio na podijumu. Imao sam mnogo pehova, ali sam zadovoljan", rekao je Borković Tanjugu.

On je istakao da mu je posebno drago što je osvojio drugo mesto na omiljenoj stazi u Japanu, pogotovo što je bio ispred svog uzora iz detinjstva legendarnog Sebastijana Loeba.

Borković je dodao da je sezona bila puna uspona i padova, ali da se nada da će naredna biti mnogo uspešnija.

"Svi očekuju još bolji rezultat sledeće godine i boriću se da to uradim. Nadam se da ću još bolje predstavljati državu i drago mi je da što sam posle Novaka Đokovića možda i najbolji promoter Srbije. Trke se prenose u 178 zemalja, preko 700 miliona ljudi prati i brojke samo govore. Znam da mogu, ali isto tako biće mnogo teško", naveo je Borković.

Pančevac je rekao da ima dosta problema sa finansijama i nalaženjem sponzora, zbog čega je morao da odustane od poslednje trke u Makauu.

"Moram psihički da budem stabilan i da imam fokus samo na pobedu. Međutim, moj tim radi na prikupljanju novca i sponzora, ali i ja se brinem, što mi odvlači pažnju. U narednih 10 dana imaću pregovore i videti koje su najbolje opcije za mene", kazao je Borković i dodao da postoji šansa da naredne sezone vozi privatnu Hondu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d