Nova vest
Auto-moto

Sreda, 13.04.2011.

22:07

Staničić zvanično vozi za BMW

Srpski šampion u najjačoj klasi Željko Staničić ove godine voziće za jedan od najboljih timova u Svetskom šampionatu izdržljivosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Staničić će počevši od izdanja legendarne trke “Bol d’Or”, koja je na programu predstojećeg vikenda, braniti boje tima „Boening Penz 13 Racing“, koji ima punu podršku BMW-a, i takmiči se u klasi štoksport.

Srpski motociklista je poziv od nemačkog tima dobio još početkom januara, ali je zbog problema oko zatvaranja finasijske konstrukcije taj dogovor potvđen tek nekoliko dana pred trku na stazi “Manji Kur” u Francuskoj.

Pored Staničića, boje Srbije braniće ponovo i „Serbian Racing team – Dijamant“ u sastavu Dragoslav Perišić, Nenad Stojanović i Jonut Mistode.

Kvalifikacije pred “Bol d’Or” voze se u četvrtak i petak, dok trka, kojom startuje ovogodišnji šampionat počinje u subotu u 15 časova, dok je cilj zakazan za isto vreme u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve