Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.11.2009.

12:26

Trka šampiona 2009.

Ovogodišnja "Trka šampiona", koja okuplja najveće asove auto-moto sporta, biće održana u Pekingu u utorak i sredu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novotarija je napretek. Trka šampiona, veliko revijalno sezonsko finale auto-moto sporta, prvi put se vozi van evropskog kontinenta, u novembru i ne vikendom, a Kup nacija i borbe u pojedinačnoj konkurenciji održavaju se u dva zasebna dana. Zvezde sa kruga i makadama, asovi na četiri i dva točka odmeriće snage u Pekingu, na Nacionalnom stadionu, poznatijem kao ’Ptičije gnezdo’.

Novu lokaciju prati i blago izmenjeni format takmičenja. Ustaljen i uspešan koncept dorađen je tako da obećava više akcije i više trkačkih kilometara nego pre. Opet ćemo videti dva nadmetanja u jednom, s tim što vožnje za Kup nacija imaju svoj dan i to je utorak, dok su dueli za laskavu titulu ’šampiona svih šampiona’ i ’Henri Toivonen’ trofej planirane za sredu.

Ni pojedinačna takmičenja ni Kup nacija nemaju od starta eliminatorni karakter, već se žrebom formiraju grupe, u kojima će se svaka nacija, odnosno svaki pilot trkati sa svakim. Četiri najbolje ekipe tako će prokrčiti put do polufinala, osam najuspešnijih pilota plasiraće se u četvrtfinale. Odatle počinje nokaut faza i na svakom daljem koraku, sve do finala, o pobedniku odlučuju dve dobijene vožnje. Ukratko: obimniji repertoar, više borbi, komplikovaniji put do odličja.

Kompletan tekst Aleksandra Babića pročitajte u našoj rubrici 'Saradnici'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve