Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 05.01.2009.

14:57

Šumi: „Razmišljao sam o povratku“

Najuspešniji vozač F1 u istoriji, Nemac Mihael Šumaher, priznao je da često razmišljao o povratku u ’najbrži cirkus na svetu’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemac se povukao 2006. posle 16 sezona provedenih u Formuli 1, gde je zabeležio 91 pobedu, osvojio sedam šampionata i sakupio ukupno 1.369 poena. 40-godišnji Šumaher, koji radi kao savetnik i povremeni test-vozač za Ferari, otkrio je da je razmišljao da se vrati na stazu, ali da je odbacio tu ideju pošto mu je ponestalo motivacije i zato što ne bi mogao potpuno da se posveti tom sportu.

Imam nekoliko interesantnih mogućnosti, ali sam ih praktično odmah odbacio. Jedino bih se trkao iz zabave ili zadovoljstva, ništa drugo“, rekao je Nemac.

Nakon povlačenja 2006. Šumaher je nekoliko puta učestvovao u raznim egzibicionim trkama, uključujući i moto-trke, ali nikada nije pokazao interesovanje da počne novu karijeru, ovaj put na dva točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve