Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

09:40

Lajović: Bilo je pakleno, ali su navijači sjajni

Srpski teniser Dušan Lajović bio je oduševljen podrškom publike u meču prvog kola Australijan opena protiv Stefana Robera.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Lajović: Bilo je pakleno, ali su navijači sjajni
Starsportphoto

Lajović je na terenu 22 savladao Robera rezultatom 6:3, 6:3, 6:3, a više od dve trećine gledalaca zdušno ga je bodrilo prilikom svakog poena.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

„To je jedna od prednosti Melburna – ima veoma mnogo naših navijača. Navijali su bukvalno posle svakog dobijenog poena, a podržavali me kada sam ih gubio. Iz tog razloga je lepo igrati ovde, zahvaljujem im se jer su u velikom broju ostali da gledaju, uprkos tome što je bilo pakleno. Sunce je išlo direktno u tribinu, nije ni njima bilo lako, ali se vidi da uživaju u tenisu i dolaze da podrže naše igrače. Ovo je jedan od grend slemova na kojem se uvek osećamo lepo. Uvek pevaju pesme, super je atmosfera na terenu“.

Protiv Francuza veći protivnik je bila velika vrućina, zbog čega je usledio pad početkom trećeg dela igre.

„Danas je bilo dosta toplije nego prethodnih dana. Ovde je promenljivo vreme – juče je duvao vetar, dan pre toga je padala kiša. Dobro je što nisam igrao u utorak jer najavljuju 38 stepeni. Drago mi je što sam dobio u tri seta. Uspeo sam da se vratim u trećem kada je on imao brejk prednosti. To je bilo važno sa fizičkog i psihičkog aspekta, osetio sam da se i on umara, a da je otišlo u četvrti set, bilo bi drugačije“.

Sledeće bilo biće izuzetno teško – najverovatnije ga čeka Žo-Vilfrid Conga.

„Morao je da bude neki nosilac. Meni će odgovarati da igram na nekom većem stadionu jer su ovi sa strane mnogo brži. Ipak, to ne znači mnogo jer je on sjajan igrač. Nadam se kvalitetnom meču, biće to veliki izazov. Sa njim sam igrao samo jednom u dublu, pa ću razgovarati trenerom koji ga bolje poznaje, posle čega ćemo napraviti plan. Treba da igram onako kako znam, pa ako me tu dobije, svaka čast“, zaključio je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu