Nova vest
Tenis

Subota, 14.01.2017.

12:40

Federer: Autsajder sam, za promenu

Iako ima 17 Gren slem titula, uključujući četiri u Melburnu, Rodžer Federer smatra da je autsajder na Australijen openu ove godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Federer: Autsajder sam, za promenu
Foto: Getty images

Švajcarac je 17. nosilac na "Ozi openu", a u prvom kolu će igrati protiv Austrijanca Jirgena Melcera.

"Jasno da je sam autsajder. Zašto ne bih to bio za promenu? Naravno, volim da budem favorit, ali je u redu biti i autsajder", rekao je Federer.

On će i u drugom kolu igrati protiv kvalifikanta, a u nastavku takmičenja potencijalni rivali su mu Tomaš Berdih, Kei Nišokori, Endi Mari, Stanislas Vavrinka, Marin Čilić.

"Žreb je odličan jer sam ja u njemu. Zadovoljan sam što sam ovde, što imam priliku da pobeđujem. Videćemo koliko. Oprezan sam", dodao je Švajcarac.

Federer se vraća na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede kolena.

"Prošao sam godinu u kojoj nisam igrao na turnirima sa pet setova, celu godinu. Mnogi misle da je to dobro zbog dugovečnosti, ali to nije dobra stvar jer ne znaš kakav je osećaj igrati pet setova. Tu je uvek neko novo lice, mnogo igrači su do pre godinu dana igrali čelendžere, bili možda 300. na listi, sledeće što vidiš je da su u prvih 100. Nedostaje osećaj pobede, izlaska na teren, viđanje sa momcima. Mi smo kao velika porodica", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve