Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

07:25

Vrućina već problem u Melburnu, u utorak i +38!

Visoke temperature svake godine prave probleme igračima na Australijan openu, a takav slučaj će očigledno biti i ove.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Vrućina već problem u Melburnu, u utorak i +38!
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Prvog dana grend slema temperatura se popela do maksimalnih 32 stepena celzijusa, što se odrazilo i na partije samih učesnika.

Jelena Janković i Viktor Troicki otkrili su novinarima da je u pojedinim trenucima bilo izuzetno teško igrati, pa već prvog dana imamo nekoliko odustajanja.

Sve je počelo kada je Nikolas Almagro predao duel Žeremiju Šardiju posle samo četiri odigrana gema (povreda lista), da bi Tomaš Berdih prošao dalje dobivši samo jedan set protiv Luke Vanija.

Slična situacija dogodila se u duelu Anastasije Sevastove i Nao Hibino, zbog čega je Japanka bila primorana da preda pri rezultatu 6:4 za protivnicu.

Najveće probleme imala je Koko Vandevejg – Amerikanka je turnir otvorila protiv Roberte Vinči na Margaret Kortu i veoma brzo povela sa 6:1. U drugom je pretrpela brejk i pri rezultatu 2:4 se srušila zbog toplotnog udara.

Šepajući je došla do klupe i zatražila lekarsku pomoć usred gema, a pauza joj je pomogla da se potpuno rezultatski vrati. U osmom gemu je stigla do izjednačenja, a onda i do potpunog preokreta – izborila je taj brejk i slavila u dva seta.

Posle poslednjeg poena pala je na teren i počela da plače, da bi na kraju usledilo ne baš prijateljsko rukovanje.

Širom kompleksa raspoređene su mobilne medicinske ekipe za pomoć onima koji nisu dobro. Najviše takvih je među skupljačima loptica koji su neprestano izloženi suncu i visokoj temperaturi.

Od samog starta Australijan opena uslovi su maltene tropski, a već u utorak nas očekuje 38 stepeni celzijusa!

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu