Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2016.

09:12

Serena: Pod stresom sam, baš kao i svako drugi

Serena Vilijams dominira ženskim tenisom, a priliku za novi Gren slem trofej imaće u Australiji, pošto se plasirala u finale pobedom nad Agnješkom Radvanjskom.

Izvor: SV

Autor: SV

Serena: Pod stresom sam, baš kao i svako drugi
Getty Images

Amerikanka je protivnici dozvolila da osvoji svega četiri gema u duelu koji je trajao 66 minuta, a u finalu će se sastati sa Andželikom Kerber koja je sa 7:5, 6:2 savladala Džoen Kontu.

“Igrala sam dobro od samog početka, posebno u prvom setu, radila sam sve što je trebalo, pogađala sam prave udarce, pravila malo grešaka, to je jaka igra koju volim. Ona je potom zaigrala bolje, ali je sve bilo kako treba za mene, mentalno sam bila veoma jaka, vratila sam kontrolu“, navela je Vilijams.

Na pitanje da li je uopšte zabrinuta za ishod finala, u kom će se sastati sa Andželikom Kerber, navela je da sa brigom ulazi u svaki duel.

Pod stresom sam baš kao i svako drugi. Samo pokušavam da se fokusiram, za mene je velika stvar to što sam u finalu. Šta god se dogodilo, ja sam ponosna na sebe i to što stalno pokušavam da igram sve bolje“, istakla je Vilijams.

Mnoge Serenine protivnice kažu da ih veoma motivišu mečevi protiv nje, ali uglavnom, iz njih izlaze kao poražene. Amerikanki veoma godi takav odnos koleginica.

“To je fenomenalno, to što su moje protivnice motivisane protiv mene može samo da me učini boljom teniserkom jer igram protiv devojaka koje se trude da budu najbolje što mogu. Zbog toga se u svakom meču i ja trudim da budem najbolja“, dodala je Vilijams.

Ukoliko pobedi u finalu, Serena će se izjednačiti po broju Gren slem trofeja sa legendarnom Nemicom Štefi Graf.

“Definitivno ću to potisnuti, sećam se da mi je bila potrebna kompletna večnost da stignem do 18. trofeja. Ne želim da prolazim ponovo kroz to. Andželika je veoma namučila Azarenku, ja nikako neću da je potcenim... Pobeđivala me je, znam da može dobro da odigra. Ove godine je veoma konstantna, pokazala je da želi da podigne svoju igru na viši nivo“, zaključila je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve