Nova vest
Tenis

Petak, 29.01.2016.

14:54

Heroine XII dana: Njima zaista nema premca

Od prvog dana, mnogima su se činile kao čudan spoj, ali ispostavilo se da su i savršen. Još jedna potvrda za to došla je u vidu titule na Australijan Openu.

Izvor: JT

Autor: JT

Heroine XII dana: Njima zaista nema premca
Getty Images

Švajcarkinja Martina Hingis i Indijka Sanja Mirza osvojile su trofej u konkurenciji ženskih dublova na prvom Gren slemu sezone i tako opravdale epitet glavnih favoritkinja.

Njih dve su u finalu slavile protiv Čehinja Lusije Hradecke i Andree Hlavačkove sa 7:6 (7:1), 6:3, posle jednog sata i 49 minuta igre i tako su nastavile niz.

To im je bila 36. pobeda zaredom, a ujedno i treća uzastopna Gren slem titula, pošto su prethodno pokorile i Vimbldon i US Open.

Osećam se kao da se naša bajka nastavlja. Sve izgleda neverovatno još od trijumfa na Vimbldonu. Od tada smo izgubile samo dva meča. Osećamo kao da sve možemo, ne igramo uvek najbolji tenis, ali uvek nađemo način i odigramo bolje kada je najvažnije. Jedna drugu podižemo, verujemo jedna u drugu i to pravi razliku”, rekla je Hingisova.

Hingisova je Australijan Open prethodno osvojila u dublu i 1997, 1998, 1999. i 2002. godine, a u Melburnu je i tri puta bila najbolja u singlu – 1997, 1998. i 1999. godine. Švajcarkinji je ta titula ukupno 12. na Gren slemovima u dublu, dok ih Mirza ima tri.

Njih dve su saradnju započele u Indijan Velsu prošle godine i odmah osvojile titulu, a odmah potom osvojile trofeje i na naredna dva turnira na kojima su učestvovale.

Iako je na Rolan Garosu usledilo razočaranje, ispostavilo se da je to bila prekretnica, pošto su prošle sezone osvojile ukupno devet trofeja, a ove već dva – u Brizbejnu i Melburnu. Zajedno su stigle do prvog mesta na svetu i jasno je da ne planiraju da ga prepuste nikome u skorije vreme.

U ovom trenutku se i ne vidi ko bi od rivalki mogao da pripreti Hingisovoj i Mirzi. Pobeda u finalu u Melburnu bila je njihova 36. u nizu, a sada ih samo devet deli od rekorda koji od 1990. godine drže Jana Novotna i Helena Sukova.

Iako pobeđujemo, smatram da imamo prostora za napredak. Naša veza je sve jača. Mislim da me ona zaista postavlja na svoje mesto. Ona je jedna od igračica koje jako udaraju lopticu, pogledajte samo njene udarce sa osnovne linije, njen ritern je neverovatan, a forhend je možda i najbolji na svetu. Mada, jedino Serena može da udara tako jako”, naglasila je Švajcarkinja.

Naredni veliki izazov švajcarsko-indijsku kombinaciju čeka za nešto manje od četiri meseca, na Rolan Garosu. Šljaka je najslabija podloga za Hingisovu i Mirzu, ali ako nastave da igraju odlučno kao od prošlogodišnjeg drugog Gren slema sezone, teško će ih bilo ko zaustaviti…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d