Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.01.2015.

12:00

Dan V: Troicki u plusu, kec na Nika

Kako turnir odmiče, sve je manje mečeva, pa je samim tim i izbor pravih duela sužen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Četvrtog dana su nas iznenadili Miler i Azarenka (Ozmo i dalje ne može da veruje da Azarenka – Voznijacki nije otišlo u tri seta), ali Nikola je bio na visini zadatka sa Iznerom i Korne. Evo parova za danas:

Nik Kirjios – Malek Žaziri

Mladi Kirjios je izdržao test psihičke stabilnosti u meču sa Ivom Karlovićem, a sada će i igrati na Margaret Kort Areni, i to u večernjem terminu. To bi trebalo dodatno da motiviše Kirjiosa, koji je i tako kvalitetniji teniser od Žazirija. Tunišaninu je ovo prvi put u karijeri da igra u trećem kolu Gren slem turnira.

Predlog: Ako ne dođe do opuštanja, Kirjios bi trebalo da pobedi. Kec na mladog Australjanca, za hrabrije i u hendikepu.

Tomaš Berdih – Viktor Troicki

Čeh je dobio pet od šest duela sa Troickim, uključujući i poslednji prošle sezone u Pekingu (6:3, 6:4). Međutim, Viktor je u naletu posle osvajanja trofeja u Sidneju i pobeda nad Veselim i Majerom, a uz to nema šta da izgubi u predstojećem meču. Uz to, Berdih je već protiv Melcera bio zreo makar da izgubi set.

Predlog: Plus gemovi.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Sem Grot – Bernard Tomić

Drugi put u tri dana Grot će igrati australijski derbi, ovoga puta protiv mnogo težeg protivnika. Očekuje se da atmosfera bude vrela i da meč potraje. Sada dolazimo do faze u kojoj nije lako dati pravu prognozu, ali mislim da bi bez problema mogla da prođe igra koja je meni jedna od najomiljenijih – plus prvi set.

Predlog: U prvom setu će biti 10 i više gemova.

Jekatarina Makarova – Karolina Pliškova

Biće ovo duel dve teniserke koje, kada su u elementu, mogu da pobede svaku igračicu na WTA turu. Biće interesantno videti da li Makarova može da ponovi polufinale iz Njujorka, kao i to koliko Pliškova može da bude konstantna na vrhunskom nivou. Očekujem da duel dve približno kvalitetne devojke potraje.

Predlog: Plus gemovi.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Kakve su vaše prognoze? Podelite ih sa nama i sa ostalima putem komentara, pa da zajedno čekamo još jednu besanu noć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve