Nova vest
Tenis

Subota, 23.01.2010.

03:15

Jankovićeva ispala i u dublu

Jelena Janković je i definitivno završila svoje učešće na Australija openu jer je u paru sa Šenaj Peri eliminisana u drugoj rundi dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolje od njih dve bile su osme nositeljke Amerikanka Betani Matek-Sends i Kineskinja Ži Jan sa 2:1, po setovima 6:2 , 4:6, 6:1. Jankovićeva i Peri su samo u drugom setu pružile dostojan otpor rivalkama, dok su u prvom i trećem odigrale veoma loše, posebno na svoj servis. Matek-Sends i Ži Jan igraće u trećoj rundi ženskog dubla protiv para Elena Vesnina (Rusija) – Ji Ženg (Kina).

Već na prvom servisu Šenaj Peri, američko-kineska kombinacija je napravila brejk i sigurnom igrom na svoj servis brzo stigla do 3:0. Matek-Sends i Jan su sačuvale svoj servis i lako dobile prvi set sa 6:2.

Slično kao prvi, počeo je i drugi set. Metek-Sends i Jan su servirale za 1:0, a potom oduzele servis Amerikanki Peri. Međutim, ovaj put nisu uspele da to kapitalizuju jer su Jankovićeva i njena partnerka uzvretile brejkom, a onda i izjednačile na 2:2. Ovaj ’kambek’ kao da je dodao snagu JJ i Perijevoj koje su u nastavku seta napravile još jedan brejk i posle velike borbe na servis Amerikanke povele sa 4:2, a onda i dobile set sa 6:4.

Ipak, to nije mnogo uticalo na poboljšanje igre srpsko-američkog para koji je treći, odlučujući set izgubio sa ubedljivih 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu