Nova vest
Tenis

Subota, 23.01.2010.

06:40

Đoković dominantno do osmine finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu ubedljivom pobedom nad Uzbekistancem Denisom Istominom 6:1, 6:1, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser odigrao je perfektno protiv Istomina koji je bio više nego nemoćan. Đoković je lako pravio brejkove, a bio je nepogrešiv na mreži. Bio je još ubedljiviji na svoj servis, a samo je u završnici setova dozvoljavao rivalu da dođe do poena i gemova. Novak će u sledećoj fazi igrati protiv Poljaka Tomaša Kubota kojem je Mihail Južni predao meč.

Statistički Đoković je deklasirao Istomina. Imao je trostruko više napravljenih vinera (33:14), a osvojio je 87 poena naspram samo 49 svog rivala. Imao je i manje neiznuđenih grešaka, jednino je više grešio na servisu jer je forsirajuću napravio čak sedam duplih grešaka, a Istomin ni jednu.

Đoković je imao malih problema već u prvom gemu, ali je dobrim servisom sprečio iznenađenje na otvaranju meča, a onda je odmah i napravio brejk na servis Uzbekistanca najavivši dominaciju.

Istomin nije uspeo da osvoji ni sledeći gem, iako je u prva dva na servis Đokovića imao čak sedam brejk lopti. Međutim, on u tom periodu igre nije imao nijedan viner što je olakšalo Đokoviću da povede sa 4:0. Ni u nastavku Uzbekistanac nije bio dostojan protivnik najboljem srpskom teniseru koji je sa 6:1 okončao prvi set.

I drugi set je počeo isto. Servirao je Istomin, a Đoković odmah napravio brejk, a onda nastavio svoju dominaciju sigrunim servisom i novim brejkom bez izgubljenog poena. Za razliku od prvog seta, u kojem je Istomin takođe bio nemoćan, u ovom je ipak uspeo da osvoji gem i to na servis Đokovića. Uzbekistanac je došao do poena iako je napravio samo tri vinera.

Početak prva dva seta kao da je precrtan i u trećem. Đoković odmah pravi brejk i posle dva gema na svoj servis brzo stiže do 3:0. Treći set završen je slično drugom. Srpski teniser je zaigrao nešto opuštenije i dozvolio Istominu sa prvo osvoji gem na svoj servis, a onda napravi i brejk. Ipak, treći nosilac je meč završio novim brejkom za konačnih 6:1, 6:1, 6:2.

Đoković je jedini preostali predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve