Tenis 55

Subota, 23.01.2010.

06:40

Đoković dominantno do osmine finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu ubedljivom pobedom nad Uzbekistancem Denisom Istominom 6:1, 6:1, 6:2.

Ðokoviæ dominantno do osmine finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 14 godina

Konacno i Djokovica malo sreca da pogleda sto se tice zreba. Sve u svemu napred Nole! Vi sto podrzavate Federera i Nadala bi trebalo da se zamislite. Gde vam je nacionalni ponos?

Zgembo Andislic

pre 14 godina

Sta ste zapeli za taj zreb??? jos neko i pita kolko to kosta??? jos da poverujem da je Nole najbogatiji na turu pa moze to da plati i da utice na zreb...Gospodo, a skim se to Federer mucio do sad? ko je to bio "ozbiljan" protivnik? Andreev (btw, imao covek 5 set lopti na svoj servis pri rez.1-1 u setovima), hanescu ili monaco? ili je mozda hjuit ozbiljan protivnik?2008 kad je nole osvojio AO, igrao je u 3em ili 4ot kolu bas protiv njega i lagano 3:0!! pa Federer godinama ima najpovoljniji zreb na GSovima, dal je to slucajno ili ne, ne znam, ali ovo je prvi put da djokovic dobije takav zreb. prosle godine na US Openu u prvom kolu dobio Ljubicica, a u 1/4 finalu Verdaska. 2008me 1/8 Robredo, 1/4 ROdick, pa Federer...na Wimbldonu 2008 u drugom kolu Safin, koji je te iste godine dogurao do 1/2 finala. US Open 2008, djokovic 1/8 finala 5 seta protiv Robreda, 1/4 finala protiv Rodicka i publike, a g-sin Rodja u 1/8 finalu protiv Andreeva (extra igraca) i 1/4 protiv kvalifikanta Mulleta!!! redovno pratim forume, tad niko nije pisao kako je federeru tata namestio zreb!!!Zreb je takav kakav je, i pre svega nije onako kako izgleda na netu...ako se jacina protivnika utvrdjuje po renkingu, onda ne treba da se igraju prva 4 kola...nek se slabiji pobiju megjusobno a favoriti nek cekaju u 1/4 finalu...2008, po renkingu Marej je imao veoma lak zreb u prvom kolu (Tzonga), pa secate se sta se desilo s njim i pa i sa nadalom...Lepo je napisao Dylan Dog (vidi se da se covek razume u tenis), Djokovicevi protivnici u 1 i 2 kolu si na trenutke igrali kao da su iz top 10 (gledao sam meceve i slazem se), e sad sto je ovaj ukrainac igrao gore od mene nije Novak kriv...ja mislim da Rogerima i Nadalcima najvise smeta sto njihovi ljubimci u 1/4 idu na Daviidenka i Mareja koji igraju u odlicnoj formi i nisu set izgubili, pa malkice prpa....e sad kriv je Djokovic sto ima lagan zreb do 1/4 finala...Ja sam siguran da 1/4 finale nije ono sto bi novaka zadovoljilo, tako da svejedno skim bude igrao do finala, on ce ici na pobedu....
Ajmo Nole, idemo to titule....

Dodo

pre 14 godina

Kada je Federer na 5 turnira dolazio do polufinala a da se ne sastane sa igracem iz prvih 20 bilo je - "kako igra car", a sada kada Nole jednom u 5 godina ima dobar zreb neko se usudjuje da leci svoje komplekse ovde.
Mnogo ste jadni, narocito "susjedi".

Lobel

pre 14 godina

Smiješni protivnici do sada, 3. razred tenisa. Sada ga čeka još jedan "zastrašujući" protivnik, Kubot. LOL
Jedino što je tu impresivno je najlakši ždrijeb, lucky man, šta drugo reći.

ja

pre 14 godina

Kada je u Kujongu izgubio od Verdaska svi su odmah poceli sa pljuvanjem. Jos tada sam rekao da je Nole taj mec koristio samo kao trening za uvezbavanje agresivne igre i igre na mrezi. U ovom mecu je samo pokazao koliko je unapredio i taj segment igre. Naravno da od cetvrtfinala krecu mnogo tezi protivnici, ali Novak sada ima jos jedno oruzje u svojim rukama, pa zato mislim da ni jednom njegovom protivniku nece biti lako.
Bilo bi dobro da Novak udje u polufinale i osigura to drugo mesto na listi o kojem se toliko prica. Federer standardan, Marej i Del Potro takodje. Davidenko i dalje melje ali videcemo koliko je jos snage ostalo u rusu. Nadal napokon nema lak zreb i zavrsava posao u cetvrtfinalu, mozda cak i veceras.
Mislim da iz druge polovine Del Potro dolazi do novog gs finala. U prvoj polovini je mnogo neizvesnije a za finale konkurisu Federer, Davidenko, Novak, pa mozda cak i Conga.
Sto se Novaka tice jedino me malo zabrinjava servis koji nije na zadovoljavajucem nivou, ali valjda ce i to proraditi kada bude najvaznije.

yorgurat

pre 14 godina

Odradio je Nole juncki u proslosti da bi bio u ovoj situaciji gde mu je zreb sada naklonjen. Nece valjda u prvom kolu da mu nameste Federera? Negativcima i spoljnim neprijateljima mora da tesko pada i cinjenica da u Melburnu nije sparina sa + 40C pa da i tu malo uznemire Noleta. Dobro je da je Nole isprangijao Uzbekistanca, jer ovaj Poljak nije ni igrao proslo kolo.

Cccccc

pre 14 godina

Za sve one koji kažu Novak ima lak žreb a to im smeta.Ima pa šta!I nije on kriv (a i baš ga briga) što je ispao Chardy (32 nosilac) sa kojim je trebao da igra treće kolo),što se Youzni (20 nosilac) povredio pa neće igrati osminu finala sa njim nego sa Kubotom...Mislim stvarno ste fascinantni...Šta treba da u drugom kolu igra sa Verdaskom ili Davidenkom...Svašta.

pAvLE kSA

pre 14 godina

I da nije novak kriv kakav mu je zreb kakvih ljudi ima.. hahaha,nego favoriti nisu prolazili koji su trebali,sad igra sa kubotom nebi mu ni malo lako bilo sa juznim..IDEMO NOLE DO TITULE!!!!!!

boombar

pre 14 godina

Tri stvari.
Po meni današnja Novakova pobeda, koja je izvojevana na maestralan način, je u velikoj meri plod slabe igre protivnika. Kao što neko reče kako je ovaj dečko uopšte došao do trećeg kola. Što se tiče Novaka, uz čestitke na pobedi, ne dopada mi se broj duplih grešaka, kao ni procenat uspešnosti bekhend paralele.
Drugo, vidim da mnogi komentarišu žreb, odnosno Novakove "lake" protivnke. Da ste sve odpratili kako valja znali bi da su u Noletovoj osmini bili Robredo (16. nosilac) i Gaske koji je prikazao solidnu igru u pripremnom periodu. E sad što oni nisu prošli dalje to nema nikakve veze s Novakom.
Treća stvar koju želim da kažem je da nisam uopšte siguran da će Federer proći u polufinale preko, po meni, neverovatnog Davidenka. Kako je danas odigrao protiv onog "Bob Rock-a" iz Španije, to je bila poezija od tenisa. Ni Fed se nije preznojio ali gledajući razvoj događaja dva meseca u nazad čini mi se da je Davidenko u extra formi i po meni favorit u eventualnom njihovom duelu.
Idemo dalje.

jasnajc

pre 14 godina

Citam ovde komentare,paaaaaa nemogu da se nacudim.Mi smo jedini (sigurna sam u to)narod na svetu koji pljuje po sebi,iz zavisti,ljubomore ili najverovatnije svoje mentalne bede.Kao prvo Novak je sve ono sto niko od vas(nas)nije na ovom forumu.Normalni (osobe koje nisu mentalno ojadjene)ce ostaviti rec podrske.Imati 22god.i biti na vrhu sveta gde te svi postuju,TVOJ RAD,jer svojim radom dokazuje koliko je veliki.Ili mnoge boli i to sto je Nole,ne samo uspesan,vec LEP i neverovatno INTILIGENTAN.Ili sve zajedno.A nasem Novaku i Zimonji da uzmu rolangaros.

Snezana

pre 14 godina

Australijanci i Englezi bi ubili da imaju ovakve igrace u obe konkurencije kao sto ih Srbija ima. Te zemlje imaju najbolje uslove, ogroman novac, AO i Wimbledon, a imaju po jednog igraca u pogonu! (Mareja i Hjuita)
Tako da mi mozemo da budemo samo ponosni na nase tenisere i da ih se ne sramotimo kad izgube!

p.s. ako kazete da je srpski tenis "propao", sta treba da kazu Amerikanci,koji posle Williamsovih i Rodika imaju ogromnu rupu, a tolika su velesila!

Maja

pre 14 godina

Drago mi je da se Nole vraca u igru. Dobra stvar je sto mec nije trajao dugo, i sto se nije gubila energija. Neki pljuju po zrebu . Sve je to sastavni deo sport. Nije sramota iskoristiti prednosti zreba. U Noletovom slucaju bila bi sramota da se ne iskoristi. Fed lepo igra to stoji. Sa tim da je moje misljenje da je Nole dosta meceva ranije gubio od njega ( kao i od Nadala) ne zbog slabije igre, nego zbog neke psihicke barijere, koju je s kraja prosle godine savladao, tako da je od polufinala sve moguce- od casnog poraza u polufinalu do osvajanja AO.

Snezana

pre 14 godina

Ljudi, pa Australijanci i Englezi bi UBILI samo da imaju tenisere kao i mi!!!
Australijanci imaju najbolje uslove za trening,AU OPEN, a samo im igra Hjuit, mada ni on nije vise kao sto je bio.
Englezi imaju Wibmledon, ogroman kesh, a samo Mareja u pogonu!
Budimo srecni sto je Novak u sjajnoj formi i sto ce biti br.1, takodje i Ana i Jelena koje su velike teniske zvezde bez obzira na losije rezultete. Da ne zaboravim i Zikija!
SRBI SAMO NAPRED, PONOSNI SMO NA VAS!

P.S. ako kazete da se srpski tenis "gasi", sta bi tek trebalo da kazu Amerikanci, koji posle Williamsovih i Rodika imaju OOOGROMNU RUPU!

Leo Krstin

pre 14 godina

Djoko ce ove godine ponoviti proslogodisnji rezultat, cetvrfinale, i moze biti zadovoljan.Egzibicije koje je radio protiv (nikad losijeg) Istomina, moze zaboraviti.Kubota ce pobediti (86. na ATP listi, kakav zreb!!), ali dalje tesko, jer ce najverovatnije ici na Congu, koji bije mnogo dobro i jako...A i svejedno mi je ma sta uradio, radi za sebe i zato me boli uvo...

Negativni

pre 14 godina

Odlicna igra,ali koliko je to plod bezveznih i mlakih udaraca koje je slao protivnik?Mislim da dobar zreb moze da mu dodje glave vec u cetvrtfinalu.Koliko je pripremljen za vrhunsku igru u tri dobijena seta?Sudeci po onome sto prikazuju ostali favoriti,nisam siguran.Federer dosta oscilira,ali to je njegova karakteristika,najbolji je u polufinalu i finalu i ja ga ne bih tako lako otpisivao iako je evidentno da vise nema ni snage ni motiva kao ranije.Nadal je u usponu forme i daleko je od onog "zenskog tenisa" koji je igrao u zadnje vreme.Marej igra izvanredno.DelPotro nije u vrhunskoj formi ali pobedjuje i pokazuje vrhunski mentalitet.Davidenko je u zivotnoj formi.Ako bude igrao protiv Conge u cetvrtfinalu videcemo na kom je trenutno nivou kad je vrhunski tenis u pitanju,jer Congu ce samo takvom igrom pobediti.

Mario-N

pre 14 godina

Izvanredno Nole! A sad ozbiljno protiv Kubota! Zna Kubot biti jako neugodan i iznenadit, ne triba se opustit.
Eh, ljudi, sta mi je uzitak citat WTATP, Dylan Doga pa Preda. Pravi strcnjaci za bijeli sport.

Miki

pre 14 godina

ovakav zrijeb ovo je sramota u polufinale ce da igra protiv kukuckina
(vladan, 23. januar 2010 11:10)
Kao i zreb Federera sad , i na US openu i u 90% gren slemova.Zasto i Novak jednom ne bi mogo da ima povoljan zreb i ako mu organizatori non stop trpaju da igra u dnebnim najgorim tretmanima.Ako se kod Vas javlja bolest zavisti obratite se lekaru dok je vreme!

aqualung

pre 14 godina

zreb- 78, 53, 105, sramota. a tata mu pljuvao kako se namesta....Silni Nola..jedino tako i moze da se ne bruka. Koliko kosta zadovoljstvo?
(dejan, 23. januar 2010 10:58)

pa de si ti druže.. dugo te nije bilo

Poslao sam komentar

pre 14 godina

Novače bravo!
Jedina razlika između njega i naših devojaka je što on tačno zna da će biti reket broj 1 samo ako to jako bude želeo i ako se svojski potrudi da to uradi.
Ana i Jelena su prerano bile broj 1,i to ih je psihološki ubilo...

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTATP Lista
Igra Novaka od jutros neizostavno mora da napravi uzbunu i izazove strahopoštovanje kod svih potencijalnih protivnika.
Međutim, ne slažem se u potpunosti da su mu svi dosadašnji protivnici igrali na nivou čelindžera. Novak se dobrano pomučio u prvom i dobrom delu drugog seta protiv Himeno-Travera, jer je momak igrao na nivou top 20, a na momente i top 10 igrača. To je vidljivo frustriralo Novaka koji je mašinu morao da ubaci u najviši stepen prenosa. Od Švajcarca je čak izgubio prvi set, pa je u drugom opet morao da dodaje gas. Znači, ipak se nije prošetao.
Sa druge strane, nije loše da uvežba varijante sa treninga u živom meču i podigne nivo samopouzdanja.
Slažem se da protiv Kubota ne bi trebalo da ima većih problema, ali taj momak igra sasvim solidan tenis, pa zato očekujem dozu opreza sa Novakove strane. Ne sme da dozvoli da ga Kubot previše namuči i zamori.
Već u eventualnom četvrtfinalu imaće pravi ispit protiv vrlo neugodnih Conge ili Hasa.
Ako uspešno prođe taj ispit (čemu se svi od srca nadamo) možmo biti realni optimisti i kada je u pitanju najviši plasman.

Keown

pre 14 godina

Imam identican osecaj kao pre dve godine...

Nole mi izgleda spremniji, nalozeniji (gradacija vise ne postoji) i ... manji mu je pritisak nego prosle godine.
Jednostavno, dobar zreb ga vodi do finala (preko Federera) posto je teren njegov...

Da ne ispadne da omalozavam najuspesnijeg tenisera u istoriji, poznatog po emotivnoj crti svojstvenoj neznijem polu, i gracioznoj supruzi koja izbegava makrobioticku ishranu, ali moguc je isti epilog kao u proslom polufinalu istog turnira.

U finalu je sve lakse s obzirom da ima iskustvo osvajanja Ozi Opena i posto je najbolji igrac na turu.

Tacnije, siguran sam da moze da izdrzi i eventualni maraton, posto ga je austrijanac nabudzio snagom, a Vajda je poslat na usavrsavanje u BIM Slaviju

Nole...kidaj

Amater

pre 14 godina

Ljudi malo ste zaboravili na cika Davidenka koji igra sa Federerom ako prodje Hjuita i Davidenko Verdaska. Ima oni silno da se pomuce dok ne dodju do Noleta.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Kakav zrijeb! A da mu je u prvom kolu dosao Igor Andrejev, kao Fedex-u, proveo bi se kao bos po trnju. Sad je vec podigao formu i samopouzdanje. Protiv Kubota ce biti tesko, ali dajem blagu prednost Djokovicu. Verdasko-Davidenko - mec za polufinale.

*

pre 14 godina

Da pohvalim novinare, barem u naslovu niste napisali : "Nole ponizio protivnika", a imali ste slicne naslove.
Bravo Nole, s tobom do finala i pehara !

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole!Nazalost,nisam gledao mec ali tu je repriza :-).Nisam ni najmanje sumnjao u Noletovu pobedu pa sam prednost dao snu.Za brusenje forme u pravo vreme dolazi Kubot koji je odlican servis-volej igrac(i Conga i Has su odlicni na mrezi).Idemo Nole!

Milan

pre 14 godina

Ma sta mu to sve vredi. I da dobije Federera sa istim rezultatom u finalu Vimbldona ja bih i dalje nakon jednog loseg meca na ovom forumu citao komentare tipa "nikad od njega broj 1" ili "samo se nervira, a ne zna da udari lopticu" i sl. Sreca barem pa se Novak ne obazire na dezurne pljuvace.

fuki

pre 14 godina

Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!

Predo

pre 14 godina

Cestitka na pobjedi. Jedini problem koji ja ovdje vidim u inace odlicnom zrijebu su mozda prelagani protivnici u prvim kolima, koji ga ne mogu pripremiti za ono sto ga ceka u nastavku, ali je dobra stvar to sto mu je ostalo jako puno rezerve snage, koja je prosle godine bila problem. Srecno!

MM

pre 14 godina

Bravo Nole! Bio je ovo jedan dobar trening protiv igraca koji je objektivno iz druge klase. Zanimljivo je da je u sva tri seta bilo 5:0.
Nole je igrao odlicno, posebno na mrezi. Drop shot konacno radi ko podmazan! Jos taj servis da proradi...
A u sledecoj rundi Kubot (Juzni se povukao bez borbe)! Kakav zreb, nema nosilaca do cetvrtfinala. Noletu se isplatilo sto nije igrao pripremne turnire jer sad moze da se razigra. Nadamo se da ce natempirati formu sa kraja prosle godine za one najvaznije meceve! Idemo Nole!

WTATP Lista

pre 14 godina

Vreme ce pokazati da li je za Novaka povoljan ovakav razvoj dogadjaja da cele prve nedelje igra sa preotivnicima maltene celendzer nivoa, pa onda od cetvrtfinala naglo na najbolje bez ijednog pravog protivnika od pocetka sezone. U svakom slucaju manje losa opcija od proslogodisnje kada se preforsirao na pocetku sezone pa u cetvrtfinalu protiv Rodika nije mogao da dodje do daha od iscrpljenosti. Samo opusteno i bez nervoze Nole i u sledecem kolu, a onda (nadajmo se CELE) sledece nedelje svog sebe da ulozis i da se gine za svaki poen i gem. Srecno.

just_me

pre 14 godina

Tako je, Noleee!! Samo grabi dalje! Shto vishe odmichu mechevi to je igra sigurnija. Igra na mrezi - neuporedivo bolja nego ranije, definitivno, koliko god pojedini "znalci" kudili Toda Martina! Ajde, Noleee!

Djokica

pre 14 godina

Koristim ovu priliku da se izvinim Todu Martinu i Noletu za budalastinu od komentara koju sam prekjuce napisao ovde. Takodje se izvinjavam i svima koji su taj moj komentar procitali.

Nole i Tod su demantovali sve ono sto sam tada napisao kao kritiku i moram da kazem da sam uzivao u Noletovoj igri protiv Istomina i da me je vestina koju je Nole prikazao jako obradovala.

Ovo je mozda nauk da nama koji pratimo igre nasih tenisera ponekad nedostaje strpljenje nakon meceva u kojima ne ide i da treba da imamo vise vere u njih, jer su to svojim uspesima zasluzili.

Necu previse da hvalim Noletovu danasnju igru da ga ne ureknem. Vise o novoj igri napisacu za nedelju dana nakon finala.

Dorćolac

pre 14 godina

Možda danas Denis nije trebalo da igra tenis. U jednoj zbunjenosti nije imao odgovore na naučno-istraživački rad Novaka. Istraživao je skrivene tačke po terenu i otkrio mnoge. Da, danas je otkrio da je teren mnogo veći nego što izgleda. Drop-šot sa bekhend paralelom je objasnio da zna još ranije. Danas je pokazao da sa istim pokretom navuče protivnika da krene napred pa odigra duboku dijagonalu! Kreni pa stani, kreni pa stani! To je morao danas Denis da radi. Danas je pronašao u svom istraživačkom radu i čop drop. Malo paralelica, pa malo dijagonalica. Danas je Denis bio zbunjen, jer se nikada nije suočavao sa rezultatima dečačke igre sa ozbiljnim posledicama.

"Zabrinjavajuća igra Djokovica", kanu se da pišu u bazelskim novinama.

Škoti ponavljaju slike, argentinci takođe, na Mojorci uzbuna bez zemljotresa.

Gledaocima je zastajao dah, Istomin je isto ostao bez njega, Tod Martin nije pravio beleške a u Novakovom dnevniku će biti zapisano da su načete tajne tačaka teniskih terena!

mile OVA

pre 14 godina

Nole klasično podiže formu iz kola u kolo, što je odlika vrhunskih igrača. Dosadašnja igra, malo iznad nivoa protivnika zbog čuvanja snage, pa kad je neizvesno dodavanje gasa, danas nije bila potrebna.Mislim da ima realne šanse da osvoji AO. Pobeda protiv Kubeka se podrazumeva , pa onda Tsonga? , Federer i u finalu nadam se Nadal. Svi ostali naši igrači, u obe konkurencije koji su mi kidali živce , nisu mu ni do kolena.Ne zaslužuju da budu ubuduće ni u rečenici sa Noletom. Čast Zimonjiću , koji je uostalom dubl igrač. Napred Nole do drugog GS!

Djokica

pre 14 godina

Koristim ovu priliku da se izvinim Todu Martinu i Noletu za budalastinu od komentara koju sam prekjuce napisao ovde. Takodje se izvinjavam i svima koji su taj moj komentar procitali.

Nole i Tod su demantovali sve ono sto sam tada napisao kao kritiku i moram da kazem da sam uzivao u Noletovoj igri protiv Istomina i da me je vestina koju je Nole prikazao jako obradovala.

Ovo je mozda nauk da nama koji pratimo igre nasih tenisera ponekad nedostaje strpljenje nakon meceva u kojima ne ide i da treba da imamo vise vere u njih, jer su to svojim uspesima zasluzili.

Necu previse da hvalim Noletovu danasnju igru da ga ne ureknem. Vise o novoj igri napisacu za nedelju dana nakon finala.

Milan

pre 14 godina

Ma sta mu to sve vredi. I da dobije Federera sa istim rezultatom u finalu Vimbldona ja bih i dalje nakon jednog loseg meca na ovom forumu citao komentare tipa "nikad od njega broj 1" ili "samo se nervira, a ne zna da udari lopticu" i sl. Sreca barem pa se Novak ne obazire na dezurne pljuvace.

mile OVA

pre 14 godina

Nole klasično podiže formu iz kola u kolo, što je odlika vrhunskih igrača. Dosadašnja igra, malo iznad nivoa protivnika zbog čuvanja snage, pa kad je neizvesno dodavanje gasa, danas nije bila potrebna.Mislim da ima realne šanse da osvoji AO. Pobeda protiv Kubeka se podrazumeva , pa onda Tsonga? , Federer i u finalu nadam se Nadal. Svi ostali naši igrači, u obe konkurencije koji su mi kidali živce , nisu mu ni do kolena.Ne zaslužuju da budu ubuduće ni u rečenici sa Noletom. Čast Zimonjiću , koji je uostalom dubl igrač. Napred Nole do drugog GS!

Amater

pre 14 godina

Ljudi malo ste zaboravili na cika Davidenka koji igra sa Federerom ako prodje Hjuita i Davidenko Verdaska. Ima oni silno da se pomuce dok ne dodju do Noleta.

Keown

pre 14 godina

Imam identican osecaj kao pre dve godine...

Nole mi izgleda spremniji, nalozeniji (gradacija vise ne postoji) i ... manji mu je pritisak nego prosle godine.
Jednostavno, dobar zreb ga vodi do finala (preko Federera) posto je teren njegov...

Da ne ispadne da omalozavam najuspesnijeg tenisera u istoriji, poznatog po emotivnoj crti svojstvenoj neznijem polu, i gracioznoj supruzi koja izbegava makrobioticku ishranu, ali moguc je isti epilog kao u proslom polufinalu istog turnira.

U finalu je sve lakse s obzirom da ima iskustvo osvajanja Ozi Opena i posto je najbolji igrac na turu.

Tacnije, siguran sam da moze da izdrzi i eventualni maraton, posto ga je austrijanac nabudzio snagom, a Vajda je poslat na usavrsavanje u BIM Slaviju

Nole...kidaj

just_me

pre 14 godina

Tako je, Noleee!! Samo grabi dalje! Shto vishe odmichu mechevi to je igra sigurnija. Igra na mrezi - neuporedivo bolja nego ranije, definitivno, koliko god pojedini "znalci" kudili Toda Martina! Ajde, Noleee!

Miki

pre 14 godina

ovakav zrijeb ovo je sramota u polufinale ce da igra protiv kukuckina
(vladan, 23. januar 2010 11:10)
Kao i zreb Federera sad , i na US openu i u 90% gren slemova.Zasto i Novak jednom ne bi mogo da ima povoljan zreb i ako mu organizatori non stop trpaju da igra u dnebnim najgorim tretmanima.Ako se kod Vas javlja bolest zavisti obratite se lekaru dok je vreme!

Dorćolac

pre 14 godina

Možda danas Denis nije trebalo da igra tenis. U jednoj zbunjenosti nije imao odgovore na naučno-istraživački rad Novaka. Istraživao je skrivene tačke po terenu i otkrio mnoge. Da, danas je otkrio da je teren mnogo veći nego što izgleda. Drop-šot sa bekhend paralelom je objasnio da zna još ranije. Danas je pokazao da sa istim pokretom navuče protivnika da krene napred pa odigra duboku dijagonalu! Kreni pa stani, kreni pa stani! To je morao danas Denis da radi. Danas je pronašao u svom istraživačkom radu i čop drop. Malo paralelica, pa malo dijagonalica. Danas je Denis bio zbunjen, jer se nikada nije suočavao sa rezultatima dečačke igre sa ozbiljnim posledicama.

"Zabrinjavajuća igra Djokovica", kanu se da pišu u bazelskim novinama.

Škoti ponavljaju slike, argentinci takođe, na Mojorci uzbuna bez zemljotresa.

Gledaocima je zastajao dah, Istomin je isto ostao bez njega, Tod Martin nije pravio beleške a u Novakovom dnevniku će biti zapisano da su načete tajne tačaka teniskih terena!

*

pre 14 godina

Da pohvalim novinare, barem u naslovu niste napisali : "Nole ponizio protivnika", a imali ste slicne naslove.
Bravo Nole, s tobom do finala i pehara !

MM

pre 14 godina

Bravo Nole! Bio je ovo jedan dobar trening protiv igraca koji je objektivno iz druge klase. Zanimljivo je da je u sva tri seta bilo 5:0.
Nole je igrao odlicno, posebno na mrezi. Drop shot konacno radi ko podmazan! Jos taj servis da proradi...
A u sledecoj rundi Kubot (Juzni se povukao bez borbe)! Kakav zreb, nema nosilaca do cetvrtfinala. Noletu se isplatilo sto nije igrao pripremne turnire jer sad moze da se razigra. Nadamo se da ce natempirati formu sa kraja prosle godine za one najvaznije meceve! Idemo Nole!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole!Nazalost,nisam gledao mec ali tu je repriza :-).Nisam ni najmanje sumnjao u Noletovu pobedu pa sam prednost dao snu.Za brusenje forme u pravo vreme dolazi Kubot koji je odlican servis-volej igrac(i Conga i Has su odlicni na mrezi).Idemo Nole!

jasnajc

pre 14 godina

Citam ovde komentare,paaaaaa nemogu da se nacudim.Mi smo jedini (sigurna sam u to)narod na svetu koji pljuje po sebi,iz zavisti,ljubomore ili najverovatnije svoje mentalne bede.Kao prvo Novak je sve ono sto niko od vas(nas)nije na ovom forumu.Normalni (osobe koje nisu mentalno ojadjene)ce ostaviti rec podrske.Imati 22god.i biti na vrhu sveta gde te svi postuju,TVOJ RAD,jer svojim radom dokazuje koliko je veliki.Ili mnoge boli i to sto je Nole,ne samo uspesan,vec LEP i neverovatno INTILIGENTAN.Ili sve zajedno.A nasem Novaku i Zimonji da uzmu rolangaros.

Predo

pre 14 godina

Cestitka na pobjedi. Jedini problem koji ja ovdje vidim u inace odlicnom zrijebu su mozda prelagani protivnici u prvim kolima, koji ga ne mogu pripremiti za ono sto ga ceka u nastavku, ali je dobra stvar to sto mu je ostalo jako puno rezerve snage, koja je prosle godine bila problem. Srecno!

WTATP Lista

pre 14 godina

Vreme ce pokazati da li je za Novaka povoljan ovakav razvoj dogadjaja da cele prve nedelje igra sa preotivnicima maltene celendzer nivoa, pa onda od cetvrtfinala naglo na najbolje bez ijednog pravog protivnika od pocetka sezone. U svakom slucaju manje losa opcija od proslogodisnje kada se preforsirao na pocetku sezone pa u cetvrtfinalu protiv Rodika nije mogao da dodje do daha od iscrpljenosti. Samo opusteno i bez nervoze Nole i u sledecem kolu, a onda (nadajmo se CELE) sledece nedelje svog sebe da ulozis i da se gine za svaki poen i gem. Srecno.

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTATP Lista
Igra Novaka od jutros neizostavno mora da napravi uzbunu i izazove strahopoštovanje kod svih potencijalnih protivnika.
Međutim, ne slažem se u potpunosti da su mu svi dosadašnji protivnici igrali na nivou čelindžera. Novak se dobrano pomučio u prvom i dobrom delu drugog seta protiv Himeno-Travera, jer je momak igrao na nivou top 20, a na momente i top 10 igrača. To je vidljivo frustriralo Novaka koji je mašinu morao da ubaci u najviši stepen prenosa. Od Švajcarca je čak izgubio prvi set, pa je u drugom opet morao da dodaje gas. Znači, ipak se nije prošetao.
Sa druge strane, nije loše da uvežba varijante sa treninga u živom meču i podigne nivo samopouzdanja.
Slažem se da protiv Kubota ne bi trebalo da ima većih problema, ali taj momak igra sasvim solidan tenis, pa zato očekujem dozu opreza sa Novakove strane. Ne sme da dozvoli da ga Kubot previše namuči i zamori.
Već u eventualnom četvrtfinalu imaće pravi ispit protiv vrlo neugodnih Conge ili Hasa.
Ako uspešno prođe taj ispit (čemu se svi od srca nadamo) možmo biti realni optimisti i kada je u pitanju najviši plasman.

Snezana

pre 14 godina

Australijanci i Englezi bi ubili da imaju ovakve igrace u obe konkurencije kao sto ih Srbija ima. Te zemlje imaju najbolje uslove, ogroman novac, AO i Wimbledon, a imaju po jednog igraca u pogonu! (Mareja i Hjuita)
Tako da mi mozemo da budemo samo ponosni na nase tenisere i da ih se ne sramotimo kad izgube!

p.s. ako kazete da je srpski tenis "propao", sta treba da kazu Amerikanci,koji posle Williamsovih i Rodika imaju ogromnu rupu, a tolika su velesila!

Poslao sam komentar

pre 14 godina

Novače bravo!
Jedina razlika između njega i naših devojaka je što on tačno zna da će biti reket broj 1 samo ako to jako bude želeo i ako se svojski potrudi da to uradi.
Ana i Jelena su prerano bile broj 1,i to ih je psihološki ubilo...

Mario-N

pre 14 godina

Izvanredno Nole! A sad ozbiljno protiv Kubota! Zna Kubot biti jako neugodan i iznenadit, ne triba se opustit.
Eh, ljudi, sta mi je uzitak citat WTATP, Dylan Doga pa Preda. Pravi strcnjaci za bijeli sport.

Cccccc

pre 14 godina

Za sve one koji kažu Novak ima lak žreb a to im smeta.Ima pa šta!I nije on kriv (a i baš ga briga) što je ispao Chardy (32 nosilac) sa kojim je trebao da igra treće kolo),što se Youzni (20 nosilac) povredio pa neće igrati osminu finala sa njim nego sa Kubotom...Mislim stvarno ste fascinantni...Šta treba da u drugom kolu igra sa Verdaskom ili Davidenkom...Svašta.

Snezana

pre 14 godina

Ljudi, pa Australijanci i Englezi bi UBILI samo da imaju tenisere kao i mi!!!
Australijanci imaju najbolje uslove za trening,AU OPEN, a samo im igra Hjuit, mada ni on nije vise kao sto je bio.
Englezi imaju Wibmledon, ogroman kesh, a samo Mareja u pogonu!
Budimo srecni sto je Novak u sjajnoj formi i sto ce biti br.1, takodje i Ana i Jelena koje su velike teniske zvezde bez obzira na losije rezultete. Da ne zaboravim i Zikija!
SRBI SAMO NAPRED, PONOSNI SMO NA VAS!

P.S. ako kazete da se srpski tenis "gasi", sta bi tek trebalo da kazu Amerikanci, koji posle Williamsovih i Rodika imaju OOOGROMNU RUPU!

Maja

pre 14 godina

Drago mi je da se Nole vraca u igru. Dobra stvar je sto mec nije trajao dugo, i sto se nije gubila energija. Neki pljuju po zrebu . Sve je to sastavni deo sport. Nije sramota iskoristiti prednosti zreba. U Noletovom slucaju bila bi sramota da se ne iskoristi. Fed lepo igra to stoji. Sa tim da je moje misljenje da je Nole dosta meceva ranije gubio od njega ( kao i od Nadala) ne zbog slabije igre, nego zbog neke psihicke barijere, koju je s kraja prosle godine savladao, tako da je od polufinala sve moguce- od casnog poraza u polufinalu do osvajanja AO.

boombar

pre 14 godina

Tri stvari.
Po meni današnja Novakova pobeda, koja je izvojevana na maestralan način, je u velikoj meri plod slabe igre protivnika. Kao što neko reče kako je ovaj dečko uopšte došao do trećeg kola. Što se tiče Novaka, uz čestitke na pobedi, ne dopada mi se broj duplih grešaka, kao ni procenat uspešnosti bekhend paralele.
Drugo, vidim da mnogi komentarišu žreb, odnosno Novakove "lake" protivnke. Da ste sve odpratili kako valja znali bi da su u Noletovoj osmini bili Robredo (16. nosilac) i Gaske koji je prikazao solidnu igru u pripremnom periodu. E sad što oni nisu prošli dalje to nema nikakve veze s Novakom.
Treća stvar koju želim da kažem je da nisam uopšte siguran da će Federer proći u polufinale preko, po meni, neverovatnog Davidenka. Kako je danas odigrao protiv onog "Bob Rock-a" iz Španije, to je bila poezija od tenisa. Ni Fed se nije preznojio ali gledajući razvoj događaja dva meseca u nazad čini mi se da je Davidenko u extra formi i po meni favorit u eventualnom njihovom duelu.
Idemo dalje.

yorgurat

pre 14 godina

Odradio je Nole juncki u proslosti da bi bio u ovoj situaciji gde mu je zreb sada naklonjen. Nece valjda u prvom kolu da mu nameste Federera? Negativcima i spoljnim neprijateljima mora da tesko pada i cinjenica da u Melburnu nije sparina sa + 40C pa da i tu malo uznemire Noleta. Dobro je da je Nole isprangijao Uzbekistanca, jer ovaj Poljak nije ni igrao proslo kolo.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Kakav zrijeb! A da mu je u prvom kolu dosao Igor Andrejev, kao Fedex-u, proveo bi se kao bos po trnju. Sad je vec podigao formu i samopouzdanje. Protiv Kubota ce biti tesko, ali dajem blagu prednost Djokovicu. Verdasko-Davidenko - mec za polufinale.

Dodo

pre 14 godina

Kada je Federer na 5 turnira dolazio do polufinala a da se ne sastane sa igracem iz prvih 20 bilo je - "kako igra car", a sada kada Nole jednom u 5 godina ima dobar zreb neko se usudjuje da leci svoje komplekse ovde.
Mnogo ste jadni, narocito "susjedi".

Zgembo Andislic

pre 14 godina

Sta ste zapeli za taj zreb??? jos neko i pita kolko to kosta??? jos da poverujem da je Nole najbogatiji na turu pa moze to da plati i da utice na zreb...Gospodo, a skim se to Federer mucio do sad? ko je to bio "ozbiljan" protivnik? Andreev (btw, imao covek 5 set lopti na svoj servis pri rez.1-1 u setovima), hanescu ili monaco? ili je mozda hjuit ozbiljan protivnik?2008 kad je nole osvojio AO, igrao je u 3em ili 4ot kolu bas protiv njega i lagano 3:0!! pa Federer godinama ima najpovoljniji zreb na GSovima, dal je to slucajno ili ne, ne znam, ali ovo je prvi put da djokovic dobije takav zreb. prosle godine na US Openu u prvom kolu dobio Ljubicica, a u 1/4 finalu Verdaska. 2008me 1/8 Robredo, 1/4 ROdick, pa Federer...na Wimbldonu 2008 u drugom kolu Safin, koji je te iste godine dogurao do 1/2 finala. US Open 2008, djokovic 1/8 finala 5 seta protiv Robreda, 1/4 finala protiv Rodicka i publike, a g-sin Rodja u 1/8 finalu protiv Andreeva (extra igraca) i 1/4 protiv kvalifikanta Mulleta!!! redovno pratim forume, tad niko nije pisao kako je federeru tata namestio zreb!!!Zreb je takav kakav je, i pre svega nije onako kako izgleda na netu...ako se jacina protivnika utvrdjuje po renkingu, onda ne treba da se igraju prva 4 kola...nek se slabiji pobiju megjusobno a favoriti nek cekaju u 1/4 finalu...2008, po renkingu Marej je imao veoma lak zreb u prvom kolu (Tzonga), pa secate se sta se desilo s njim i pa i sa nadalom...Lepo je napisao Dylan Dog (vidi se da se covek razume u tenis), Djokovicevi protivnici u 1 i 2 kolu si na trenutke igrali kao da su iz top 10 (gledao sam meceve i slazem se), e sad sto je ovaj ukrainac igrao gore od mene nije Novak kriv...ja mislim da Rogerima i Nadalcima najvise smeta sto njihovi ljubimci u 1/4 idu na Daviidenka i Mareja koji igraju u odlicnoj formi i nisu set izgubili, pa malkice prpa....e sad kriv je Djokovic sto ima lagan zreb do 1/4 finala...Ja sam siguran da 1/4 finale nije ono sto bi novaka zadovoljilo, tako da svejedno skim bude igrao do finala, on ce ici na pobedu....
Ajmo Nole, idemo to titule....

Negativni

pre 14 godina

Odlicna igra,ali koliko je to plod bezveznih i mlakih udaraca koje je slao protivnik?Mislim da dobar zreb moze da mu dodje glave vec u cetvrtfinalu.Koliko je pripremljen za vrhunsku igru u tri dobijena seta?Sudeci po onome sto prikazuju ostali favoriti,nisam siguran.Federer dosta oscilira,ali to je njegova karakteristika,najbolji je u polufinalu i finalu i ja ga ne bih tako lako otpisivao iako je evidentno da vise nema ni snage ni motiva kao ranije.Nadal je u usponu forme i daleko je od onog "zenskog tenisa" koji je igrao u zadnje vreme.Marej igra izvanredno.DelPotro nije u vrhunskoj formi ali pobedjuje i pokazuje vrhunski mentalitet.Davidenko je u zivotnoj formi.Ako bude igrao protiv Conge u cetvrtfinalu videcemo na kom je trenutno nivou kad je vrhunski tenis u pitanju,jer Congu ce samo takvom igrom pobediti.

fuki

pre 14 godina

Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!

ja

pre 14 godina

Kada je u Kujongu izgubio od Verdaska svi su odmah poceli sa pljuvanjem. Jos tada sam rekao da je Nole taj mec koristio samo kao trening za uvezbavanje agresivne igre i igre na mrezi. U ovom mecu je samo pokazao koliko je unapredio i taj segment igre. Naravno da od cetvrtfinala krecu mnogo tezi protivnici, ali Novak sada ima jos jedno oruzje u svojim rukama, pa zato mislim da ni jednom njegovom protivniku nece biti lako.
Bilo bi dobro da Novak udje u polufinale i osigura to drugo mesto na listi o kojem se toliko prica. Federer standardan, Marej i Del Potro takodje. Davidenko i dalje melje ali videcemo koliko je jos snage ostalo u rusu. Nadal napokon nema lak zreb i zavrsava posao u cetvrtfinalu, mozda cak i veceras.
Mislim da iz druge polovine Del Potro dolazi do novog gs finala. U prvoj polovini je mnogo neizvesnije a za finale konkurisu Federer, Davidenko, Novak, pa mozda cak i Conga.
Sto se Novaka tice jedino me malo zabrinjava servis koji nije na zadovoljavajucem nivou, ali valjda ce i to proraditi kada bude najvaznije.

aqualung

pre 14 godina

zreb- 78, 53, 105, sramota. a tata mu pljuvao kako se namesta....Silni Nola..jedino tako i moze da se ne bruka. Koliko kosta zadovoljstvo?
(dejan, 23. januar 2010 10:58)

pa de si ti druže.. dugo te nije bilo

pAvLE kSA

pre 14 godina

I da nije novak kriv kakav mu je zreb kakvih ljudi ima.. hahaha,nego favoriti nisu prolazili koji su trebali,sad igra sa kubotom nebi mu ni malo lako bilo sa juznim..IDEMO NOLE DO TITULE!!!!!!

Leo Krstin

pre 14 godina

Djoko ce ove godine ponoviti proslogodisnji rezultat, cetvrfinale, i moze biti zadovoljan.Egzibicije koje je radio protiv (nikad losijeg) Istomina, moze zaboraviti.Kubota ce pobediti (86. na ATP listi, kakav zreb!!), ali dalje tesko, jer ce najverovatnije ici na Congu, koji bije mnogo dobro i jako...A i svejedno mi je ma sta uradio, radi za sebe i zato me boli uvo...

Lobel

pre 14 godina

Smiješni protivnici do sada, 3. razred tenisa. Sada ga čeka još jedan "zastrašujući" protivnik, Kubot. LOL
Jedino što je tu impresivno je najlakši ždrijeb, lucky man, šta drugo reći.

Rade

pre 14 godina

Konacno i Djokovica malo sreca da pogleda sto se tice zreba. Sve u svemu napred Nole! Vi sto podrzavate Federera i Nadala bi trebalo da se zamislite. Gde vam je nacionalni ponos?

fuki

pre 14 godina

Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Kakav zrijeb! A da mu je u prvom kolu dosao Igor Andrejev, kao Fedex-u, proveo bi se kao bos po trnju. Sad je vec podigao formu i samopouzdanje. Protiv Kubota ce biti tesko, ali dajem blagu prednost Djokovicu. Verdasko-Davidenko - mec za polufinale.

Leo Krstin

pre 14 godina

Djoko ce ove godine ponoviti proslogodisnji rezultat, cetvrfinale, i moze biti zadovoljan.Egzibicije koje je radio protiv (nikad losijeg) Istomina, moze zaboraviti.Kubota ce pobediti (86. na ATP listi, kakav zreb!!), ali dalje tesko, jer ce najverovatnije ici na Congu, koji bije mnogo dobro i jako...A i svejedno mi je ma sta uradio, radi za sebe i zato me boli uvo...

Lobel

pre 14 godina

Smiješni protivnici do sada, 3. razred tenisa. Sada ga čeka još jedan "zastrašujući" protivnik, Kubot. LOL
Jedino što je tu impresivno je najlakši ždrijeb, lucky man, šta drugo reći.

Negativni

pre 14 godina

Odlicna igra,ali koliko je to plod bezveznih i mlakih udaraca koje je slao protivnik?Mislim da dobar zreb moze da mu dodje glave vec u cetvrtfinalu.Koliko je pripremljen za vrhunsku igru u tri dobijena seta?Sudeci po onome sto prikazuju ostali favoriti,nisam siguran.Federer dosta oscilira,ali to je njegova karakteristika,najbolji je u polufinalu i finalu i ja ga ne bih tako lako otpisivao iako je evidentno da vise nema ni snage ni motiva kao ranije.Nadal je u usponu forme i daleko je od onog "zenskog tenisa" koji je igrao u zadnje vreme.Marej igra izvanredno.DelPotro nije u vrhunskoj formi ali pobedjuje i pokazuje vrhunski mentalitet.Davidenko je u zivotnoj formi.Ako bude igrao protiv Conge u cetvrtfinalu videcemo na kom je trenutno nivou kad je vrhunski tenis u pitanju,jer Congu ce samo takvom igrom pobediti.

aqualung

pre 14 godina

zreb- 78, 53, 105, sramota. a tata mu pljuvao kako se namesta....Silni Nola..jedino tako i moze da se ne bruka. Koliko kosta zadovoljstvo?
(dejan, 23. januar 2010 10:58)

pa de si ti druže.. dugo te nije bilo

mile OVA

pre 14 godina

Nole klasično podiže formu iz kola u kolo, što je odlika vrhunskih igrača. Dosadašnja igra, malo iznad nivoa protivnika zbog čuvanja snage, pa kad je neizvesno dodavanje gasa, danas nije bila potrebna.Mislim da ima realne šanse da osvoji AO. Pobeda protiv Kubeka se podrazumeva , pa onda Tsonga? , Federer i u finalu nadam se Nadal. Svi ostali naši igrači, u obe konkurencije koji su mi kidali živce , nisu mu ni do kolena.Ne zaslužuju da budu ubuduće ni u rečenici sa Noletom. Čast Zimonjiću , koji je uostalom dubl igrač. Napred Nole do drugog GS!

Djokica

pre 14 godina

Koristim ovu priliku da se izvinim Todu Martinu i Noletu za budalastinu od komentara koju sam prekjuce napisao ovde. Takodje se izvinjavam i svima koji su taj moj komentar procitali.

Nole i Tod su demantovali sve ono sto sam tada napisao kao kritiku i moram da kazem da sam uzivao u Noletovoj igri protiv Istomina i da me je vestina koju je Nole prikazao jako obradovala.

Ovo je mozda nauk da nama koji pratimo igre nasih tenisera ponekad nedostaje strpljenje nakon meceva u kojima ne ide i da treba da imamo vise vere u njih, jer su to svojim uspesima zasluzili.

Necu previse da hvalim Noletovu danasnju igru da ga ne ureknem. Vise o novoj igri napisacu za nedelju dana nakon finala.

Dorćolac

pre 14 godina

Možda danas Denis nije trebalo da igra tenis. U jednoj zbunjenosti nije imao odgovore na naučno-istraživački rad Novaka. Istraživao je skrivene tačke po terenu i otkrio mnoge. Da, danas je otkrio da je teren mnogo veći nego što izgleda. Drop-šot sa bekhend paralelom je objasnio da zna još ranije. Danas je pokazao da sa istim pokretom navuče protivnika da krene napred pa odigra duboku dijagonalu! Kreni pa stani, kreni pa stani! To je morao danas Denis da radi. Danas je pronašao u svom istraživačkom radu i čop drop. Malo paralelica, pa malo dijagonalica. Danas je Denis bio zbunjen, jer se nikada nije suočavao sa rezultatima dečačke igre sa ozbiljnim posledicama.

"Zabrinjavajuća igra Djokovica", kanu se da pišu u bazelskim novinama.

Škoti ponavljaju slike, argentinci takođe, na Mojorci uzbuna bez zemljotresa.

Gledaocima je zastajao dah, Istomin je isto ostao bez njega, Tod Martin nije pravio beleške a u Novakovom dnevniku će biti zapisano da su načete tajne tačaka teniskih terena!

Keown

pre 14 godina

Imam identican osecaj kao pre dve godine...

Nole mi izgleda spremniji, nalozeniji (gradacija vise ne postoji) i ... manji mu je pritisak nego prosle godine.
Jednostavno, dobar zreb ga vodi do finala (preko Federera) posto je teren njegov...

Da ne ispadne da omalozavam najuspesnijeg tenisera u istoriji, poznatog po emotivnoj crti svojstvenoj neznijem polu, i gracioznoj supruzi koja izbegava makrobioticku ishranu, ali moguc je isti epilog kao u proslom polufinalu istog turnira.

U finalu je sve lakse s obzirom da ima iskustvo osvajanja Ozi Opena i posto je najbolji igrac na turu.

Tacnije, siguran sam da moze da izdrzi i eventualni maraton, posto ga je austrijanac nabudzio snagom, a Vajda je poslat na usavrsavanje u BIM Slaviju

Nole...kidaj

Miki

pre 14 godina

ovakav zrijeb ovo je sramota u polufinale ce da igra protiv kukuckina
(vladan, 23. januar 2010 11:10)
Kao i zreb Federera sad , i na US openu i u 90% gren slemova.Zasto i Novak jednom ne bi mogo da ima povoljan zreb i ako mu organizatori non stop trpaju da igra u dnebnim najgorim tretmanima.Ako se kod Vas javlja bolest zavisti obratite se lekaru dok je vreme!

Snezana

pre 14 godina

Ljudi, pa Australijanci i Englezi bi UBILI samo da imaju tenisere kao i mi!!!
Australijanci imaju najbolje uslove za trening,AU OPEN, a samo im igra Hjuit, mada ni on nije vise kao sto je bio.
Englezi imaju Wibmledon, ogroman kesh, a samo Mareja u pogonu!
Budimo srecni sto je Novak u sjajnoj formi i sto ce biti br.1, takodje i Ana i Jelena koje su velike teniske zvezde bez obzira na losije rezultete. Da ne zaboravim i Zikija!
SRBI SAMO NAPRED, PONOSNI SMO NA VAS!

P.S. ako kazete da se srpski tenis "gasi", sta bi tek trebalo da kazu Amerikanci, koji posle Williamsovih i Rodika imaju OOOGROMNU RUPU!

ja

pre 14 godina

Kada je u Kujongu izgubio od Verdaska svi su odmah poceli sa pljuvanjem. Jos tada sam rekao da je Nole taj mec koristio samo kao trening za uvezbavanje agresivne igre i igre na mrezi. U ovom mecu je samo pokazao koliko je unapredio i taj segment igre. Naravno da od cetvrtfinala krecu mnogo tezi protivnici, ali Novak sada ima jos jedno oruzje u svojim rukama, pa zato mislim da ni jednom njegovom protivniku nece biti lako.
Bilo bi dobro da Novak udje u polufinale i osigura to drugo mesto na listi o kojem se toliko prica. Federer standardan, Marej i Del Potro takodje. Davidenko i dalje melje ali videcemo koliko je jos snage ostalo u rusu. Nadal napokon nema lak zreb i zavrsava posao u cetvrtfinalu, mozda cak i veceras.
Mislim da iz druge polovine Del Potro dolazi do novog gs finala. U prvoj polovini je mnogo neizvesnije a za finale konkurisu Federer, Davidenko, Novak, pa mozda cak i Conga.
Sto se Novaka tice jedino me malo zabrinjava servis koji nije na zadovoljavajucem nivou, ali valjda ce i to proraditi kada bude najvaznije.

Poslao sam komentar

pre 14 godina

Novače bravo!
Jedina razlika između njega i naših devojaka je što on tačno zna da će biti reket broj 1 samo ako to jako bude želeo i ako se svojski potrudi da to uradi.
Ana i Jelena su prerano bile broj 1,i to ih je psihološki ubilo...

Mario-N

pre 14 godina

Izvanredno Nole! A sad ozbiljno protiv Kubota! Zna Kubot biti jako neugodan i iznenadit, ne triba se opustit.
Eh, ljudi, sta mi je uzitak citat WTATP, Dylan Doga pa Preda. Pravi strcnjaci za bijeli sport.

Predo

pre 14 godina

Cestitka na pobjedi. Jedini problem koji ja ovdje vidim u inace odlicnom zrijebu su mozda prelagani protivnici u prvim kolima, koji ga ne mogu pripremiti za ono sto ga ceka u nastavku, ali je dobra stvar to sto mu je ostalo jako puno rezerve snage, koja je prosle godine bila problem. Srecno!

Snezana

pre 14 godina

Australijanci i Englezi bi ubili da imaju ovakve igrace u obe konkurencije kao sto ih Srbija ima. Te zemlje imaju najbolje uslove, ogroman novac, AO i Wimbledon, a imaju po jednog igraca u pogonu! (Mareja i Hjuita)
Tako da mi mozemo da budemo samo ponosni na nase tenisere i da ih se ne sramotimo kad izgube!

p.s. ako kazete da je srpski tenis "propao", sta treba da kazu Amerikanci,koji posle Williamsovih i Rodika imaju ogromnu rupu, a tolika su velesila!

Milan

pre 14 godina

Ma sta mu to sve vredi. I da dobije Federera sa istim rezultatom u finalu Vimbldona ja bih i dalje nakon jednog loseg meca na ovom forumu citao komentare tipa "nikad od njega broj 1" ili "samo se nervira, a ne zna da udari lopticu" i sl. Sreca barem pa se Novak ne obazire na dezurne pljuvace.

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTATP Lista
Igra Novaka od jutros neizostavno mora da napravi uzbunu i izazove strahopoštovanje kod svih potencijalnih protivnika.
Međutim, ne slažem se u potpunosti da su mu svi dosadašnji protivnici igrali na nivou čelindžera. Novak se dobrano pomučio u prvom i dobrom delu drugog seta protiv Himeno-Travera, jer je momak igrao na nivou top 20, a na momente i top 10 igrača. To je vidljivo frustriralo Novaka koji je mašinu morao da ubaci u najviši stepen prenosa. Od Švajcarca je čak izgubio prvi set, pa je u drugom opet morao da dodaje gas. Znači, ipak se nije prošetao.
Sa druge strane, nije loše da uvežba varijante sa treninga u živom meču i podigne nivo samopouzdanja.
Slažem se da protiv Kubota ne bi trebalo da ima većih problema, ali taj momak igra sasvim solidan tenis, pa zato očekujem dozu opreza sa Novakove strane. Ne sme da dozvoli da ga Kubot previše namuči i zamori.
Već u eventualnom četvrtfinalu imaće pravi ispit protiv vrlo neugodnih Conge ili Hasa.
Ako uspešno prođe taj ispit (čemu se svi od srca nadamo) možmo biti realni optimisti i kada je u pitanju najviši plasman.

WTATP Lista

pre 14 godina

Vreme ce pokazati da li je za Novaka povoljan ovakav razvoj dogadjaja da cele prve nedelje igra sa preotivnicima maltene celendzer nivoa, pa onda od cetvrtfinala naglo na najbolje bez ijednog pravog protivnika od pocetka sezone. U svakom slucaju manje losa opcija od proslogodisnje kada se preforsirao na pocetku sezone pa u cetvrtfinalu protiv Rodika nije mogao da dodje do daha od iscrpljenosti. Samo opusteno i bez nervoze Nole i u sledecem kolu, a onda (nadajmo se CELE) sledece nedelje svog sebe da ulozis i da se gine za svaki poen i gem. Srecno.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole!Nazalost,nisam gledao mec ali tu je repriza :-).Nisam ni najmanje sumnjao u Noletovu pobedu pa sam prednost dao snu.Za brusenje forme u pravo vreme dolazi Kubot koji je odlican servis-volej igrac(i Conga i Has su odlicni na mrezi).Idemo Nole!

jasnajc

pre 14 godina

Citam ovde komentare,paaaaaa nemogu da se nacudim.Mi smo jedini (sigurna sam u to)narod na svetu koji pljuje po sebi,iz zavisti,ljubomore ili najverovatnije svoje mentalne bede.Kao prvo Novak je sve ono sto niko od vas(nas)nije na ovom forumu.Normalni (osobe koje nisu mentalno ojadjene)ce ostaviti rec podrske.Imati 22god.i biti na vrhu sveta gde te svi postuju,TVOJ RAD,jer svojim radom dokazuje koliko je veliki.Ili mnoge boli i to sto je Nole,ne samo uspesan,vec LEP i neverovatno INTILIGENTAN.Ili sve zajedno.A nasem Novaku i Zimonji da uzmu rolangaros.

MM

pre 14 godina

Bravo Nole! Bio je ovo jedan dobar trening protiv igraca koji je objektivno iz druge klase. Zanimljivo je da je u sva tri seta bilo 5:0.
Nole je igrao odlicno, posebno na mrezi. Drop shot konacno radi ko podmazan! Jos taj servis da proradi...
A u sledecoj rundi Kubot (Juzni se povukao bez borbe)! Kakav zreb, nema nosilaca do cetvrtfinala. Noletu se isplatilo sto nije igrao pripremne turnire jer sad moze da se razigra. Nadamo se da ce natempirati formu sa kraja prosle godine za one najvaznije meceve! Idemo Nole!

Dodo

pre 14 godina

Kada je Federer na 5 turnira dolazio do polufinala a da se ne sastane sa igracem iz prvih 20 bilo je - "kako igra car", a sada kada Nole jednom u 5 godina ima dobar zreb neko se usudjuje da leci svoje komplekse ovde.
Mnogo ste jadni, narocito "susjedi".

just_me

pre 14 godina

Tako je, Noleee!! Samo grabi dalje! Shto vishe odmichu mechevi to je igra sigurnija. Igra na mrezi - neuporedivo bolja nego ranije, definitivno, koliko god pojedini "znalci" kudili Toda Martina! Ajde, Noleee!

*

pre 14 godina

Da pohvalim novinare, barem u naslovu niste napisali : "Nole ponizio protivnika", a imali ste slicne naslove.
Bravo Nole, s tobom do finala i pehara !

Amater

pre 14 godina

Ljudi malo ste zaboravili na cika Davidenka koji igra sa Federerom ako prodje Hjuita i Davidenko Verdaska. Ima oni silno da se pomuce dok ne dodju do Noleta.

Maja

pre 14 godina

Drago mi je da se Nole vraca u igru. Dobra stvar je sto mec nije trajao dugo, i sto se nije gubila energija. Neki pljuju po zrebu . Sve je to sastavni deo sport. Nije sramota iskoristiti prednosti zreba. U Noletovom slucaju bila bi sramota da se ne iskoristi. Fed lepo igra to stoji. Sa tim da je moje misljenje da je Nole dosta meceva ranije gubio od njega ( kao i od Nadala) ne zbog slabije igre, nego zbog neke psihicke barijere, koju je s kraja prosle godine savladao, tako da je od polufinala sve moguce- od casnog poraza u polufinalu do osvajanja AO.

pAvLE kSA

pre 14 godina

I da nije novak kriv kakav mu je zreb kakvih ljudi ima.. hahaha,nego favoriti nisu prolazili koji su trebali,sad igra sa kubotom nebi mu ni malo lako bilo sa juznim..IDEMO NOLE DO TITULE!!!!!!

yorgurat

pre 14 godina

Odradio je Nole juncki u proslosti da bi bio u ovoj situaciji gde mu je zreb sada naklonjen. Nece valjda u prvom kolu da mu nameste Federera? Negativcima i spoljnim neprijateljima mora da tesko pada i cinjenica da u Melburnu nije sparina sa + 40C pa da i tu malo uznemire Noleta. Dobro je da je Nole isprangijao Uzbekistanca, jer ovaj Poljak nije ni igrao proslo kolo.

Cccccc

pre 14 godina

Za sve one koji kažu Novak ima lak žreb a to im smeta.Ima pa šta!I nije on kriv (a i baš ga briga) što je ispao Chardy (32 nosilac) sa kojim je trebao da igra treće kolo),što se Youzni (20 nosilac) povredio pa neće igrati osminu finala sa njim nego sa Kubotom...Mislim stvarno ste fascinantni...Šta treba da u drugom kolu igra sa Verdaskom ili Davidenkom...Svašta.

Zgembo Andislic

pre 14 godina

Sta ste zapeli za taj zreb??? jos neko i pita kolko to kosta??? jos da poverujem da je Nole najbogatiji na turu pa moze to da plati i da utice na zreb...Gospodo, a skim se to Federer mucio do sad? ko je to bio "ozbiljan" protivnik? Andreev (btw, imao covek 5 set lopti na svoj servis pri rez.1-1 u setovima), hanescu ili monaco? ili je mozda hjuit ozbiljan protivnik?2008 kad je nole osvojio AO, igrao je u 3em ili 4ot kolu bas protiv njega i lagano 3:0!! pa Federer godinama ima najpovoljniji zreb na GSovima, dal je to slucajno ili ne, ne znam, ali ovo je prvi put da djokovic dobije takav zreb. prosle godine na US Openu u prvom kolu dobio Ljubicica, a u 1/4 finalu Verdaska. 2008me 1/8 Robredo, 1/4 ROdick, pa Federer...na Wimbldonu 2008 u drugom kolu Safin, koji je te iste godine dogurao do 1/2 finala. US Open 2008, djokovic 1/8 finala 5 seta protiv Robreda, 1/4 finala protiv Rodicka i publike, a g-sin Rodja u 1/8 finalu protiv Andreeva (extra igraca) i 1/4 protiv kvalifikanta Mulleta!!! redovno pratim forume, tad niko nije pisao kako je federeru tata namestio zreb!!!Zreb je takav kakav je, i pre svega nije onako kako izgleda na netu...ako se jacina protivnika utvrdjuje po renkingu, onda ne treba da se igraju prva 4 kola...nek se slabiji pobiju megjusobno a favoriti nek cekaju u 1/4 finalu...2008, po renkingu Marej je imao veoma lak zreb u prvom kolu (Tzonga), pa secate se sta se desilo s njim i pa i sa nadalom...Lepo je napisao Dylan Dog (vidi se da se covek razume u tenis), Djokovicevi protivnici u 1 i 2 kolu si na trenutke igrali kao da su iz top 10 (gledao sam meceve i slazem se), e sad sto je ovaj ukrainac igrao gore od mene nije Novak kriv...ja mislim da Rogerima i Nadalcima najvise smeta sto njihovi ljubimci u 1/4 idu na Daviidenka i Mareja koji igraju u odlicnoj formi i nisu set izgubili, pa malkice prpa....e sad kriv je Djokovic sto ima lagan zreb do 1/4 finala...Ja sam siguran da 1/4 finale nije ono sto bi novaka zadovoljilo, tako da svejedno skim bude igrao do finala, on ce ici na pobedu....
Ajmo Nole, idemo to titule....

boombar

pre 14 godina

Tri stvari.
Po meni današnja Novakova pobeda, koja je izvojevana na maestralan način, je u velikoj meri plod slabe igre protivnika. Kao što neko reče kako je ovaj dečko uopšte došao do trećeg kola. Što se tiče Novaka, uz čestitke na pobedi, ne dopada mi se broj duplih grešaka, kao ni procenat uspešnosti bekhend paralele.
Drugo, vidim da mnogi komentarišu žreb, odnosno Novakove "lake" protivnke. Da ste sve odpratili kako valja znali bi da su u Noletovoj osmini bili Robredo (16. nosilac) i Gaske koji je prikazao solidnu igru u pripremnom periodu. E sad što oni nisu prošli dalje to nema nikakve veze s Novakom.
Treća stvar koju želim da kažem je da nisam uopšte siguran da će Federer proći u polufinale preko, po meni, neverovatnog Davidenka. Kako je danas odigrao protiv onog "Bob Rock-a" iz Španije, to je bila poezija od tenisa. Ni Fed se nije preznojio ali gledajući razvoj događaja dva meseca u nazad čini mi se da je Davidenko u extra formi i po meni favorit u eventualnom njihovom duelu.
Idemo dalje.

Rade

pre 14 godina

Konacno i Djokovica malo sreca da pogleda sto se tice zreba. Sve u svemu napred Nole! Vi sto podrzavate Federera i Nadala bi trebalo da se zamislite. Gde vam je nacionalni ponos?