Nova vest
Atletika

Utorak, 10.09.2019.

11:38

Još 11 ruskih atletičara na SP u Dohi

Međunarodna atletska federacija IAAF izdala je dozvole za 11 ruskih atletičara da se takmiče kao neutralni sportisti na predstojećem Svetskom prvenstvu u Dohi.

Izvor: SN

Autor: SN

Još 11 ruskih atletičara na SP u Dohi
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Kako se navodi, 11 atletičara, od kojih su šestoro državni šampioni, dobili su specijalne dozvole za takmičenje, pošto je i dalje na snazi suspenzija Atletskog saveza Rusije zbog dopinga.

Među takmičarima u Dobi biće i skakač u vis Mihail Akimenko, koji je u julu skočio 2,33 metara, što je drugi najbolji rezultat ove godine u svetu. Rusija je suspendovana od 2015. godine zbog rasprostranjenog dopinga, ali se od tada više od 120 sportista takmiči pod nazivom "neutralni sportisti".

Svetsko atletsko prvenstvo počinje 27. septembra u Dohi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve