Nova vest
Atletika

Nedelja, 02.07.2017.

23:58

Održana Međunarodna atletska trka oko Avale

U organizaciji Atletskog kluba "Veteran" iz Beograda i Saveza atletskih veterana Srbije, održana je tradicionalna 43. Međunarodna atletska trka oko Avale.

Izvor: SM

Autor: SM

Održana Međunarodna atletska trka oko Avale
Getty Imsages

Na asfaltnoj stazi koja kruži oko spomenika Neznanom junaku učestvovalo je preko dve stotine takmičara od predškolskog uzrasta do veterana.

Trka je uspešno održana pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac.

"Drago nam je kada možemo da pomognemo u organizaciji ovako važnih događaja na našoj opštini. Podržavamo sve manifestacije sportskog tipa, jer je sport jako bitan za odrastanje naših najmladjih Voždovčana koji su danas ovde, ali i za seniore kojima ovo nije samo hobi", rekao je Vuk Mirčetić, savetnik predsednika opštine Aleksandra Savića, koji je u njegovo ime otvorio takmičenje.

Trka oko Avale održana je prvi put 1963. godine, tada mala lokalna, a danas medjunarodna, saopštila je Opština Voždovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve