Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 06.03.2017.

22:15

Dudaš: Otac mi je rekao...

Srpski višebojac Mihail Dudaš nije uspeo da osvoji medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici i u suzama je završio takmičenje.

Izvor: SM

Autor: SM

Dudaš: Otac mi je rekao...
Foto: StarSport

Atletičar je na svojoj Fejsbuk stranici otkrio šta mu je otac poručio posle takmičenja, u kom je završio na 14. mestu sa 5.239 bodova, pošto je diskvalifikovan u poslednjoj disciplini.

Otac mi je rekao sledeće: "Nije poenta u tome da li ćeš pasti, već šta ćeš uraditi posle toga“, objavljeno je na njegovoj stranici uz hešteg #teamDUDAS.

Kako je saopšteno, Dudaš gazio unutrašnju liniju staze, a njegova žalba je odbijena. Da mu je priznat rezultat iz poslednje discipline, sedmoboj bi završio na petom mestu.

Dudaš se sapleo na ciljnom pravcu u poslednjoj disciplini sedmoboja, trci na 1.000 metara gde je sjajnim trčanjem bio vrlo blizu medalje. On se prilikom prolaska nekoliko rivala sapleo od ivicu staze i pao. Prošao je kroz cilj i u suzama završio EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve