Nova vest
Atletika

Petak, 24.02.2017.

11:33

Posle 10 godina radi mala sala Kombank arene

Rekonstrukcija male sale Beogradske arene završena je u četvrtak.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Posle 10 godina radi mala sala Kombank arene
Grad Beograd

Uoči početka Dvoranskog evropskog prvenstva obišli gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su halu.

"Kombank arena je potpuno spremna, napravili smo malo čudo, atletsku stazu na tri i po metra iznad zemlje gde je prošle godine bio bazen. Pokazujemo da i najteže zadatke možemo da uradimo i da ispunimo sva obećanja koja smo dali. Beograd će biti domaćin više od 800 atletičara, a očekujemo i hiljade ljudi iz inostranstva, kao i cele Srbije. To je sjajna prilika za promociju Beograda i sporta, i očekujem da ćemo biti odlični domaćin", rekao je Mali prilikom obilaska Beogradske arene.

Mala sala Beogradske arene nije bila u funkciji 10 godina, ali je rekonstruisana uoči Dvoranskog evropskog prvenstva u atletici koje će održati e od 3. do 5. marta.

"Nakon ovog velikog takmičenja halu dajemo na korišćenje malim sportovima u Beogradu, klincima i klincezama Novog Beograda i celog grada", rekao je Mali i pozvao Beograđane, ali i sve ostale ljubitelje atletike da poste Evropsko prvenstvo.

S druge strane, Nikodijević je ocenio da je Beograd postao lider u organizaciji sportskih takmičenja u regionu i čitavoj Evropi, ali i istako značaj stavljanja u funkciju male sale Beogradske arene.

"Mala dvorana u Beogradske arene nikada nije stavljena u funkciju i sada je po prvi put funkcionalna. Na taj način povećavamo kapacitet za bavljenje sportom dece u Beogradu. Ima 1.800 kvadratnih metara, u nju mogu stati tri košarkaška terena, dva teniska terena", rekao je Nikodijević.

Gradonačelnika i predsednika Skupštine grada u Areni su dočekali predsedsnik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović, generalni sekretar ASS Slobodan Branković i direktor preduzeća "Atletika 2017" Đorđe Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve