Nova vest
Atletika

Petak, 27.01.2017.

22:30

Nezadovoljni Bolt: Niko nije uradio ono što sam ja

Jamajčanin Jusein Bolt nije srećan što je morao da vrati jednu od devet zlatnih olimpijskih medalja, ali ističe da to neće promeniti ono što je on ostvario.

Izvor: AK

Autor: AK

Nezadovoljni Bolt: Niko nije uradio ono što sam ja
Foto: Getty images

Bolt je ostao bez zlata u štafeti 4x100 metara na OI u Pekingu 2012, jer je član njegovog tima Nesta Karter bio pozitivan na doping testu.

Bolt je na Igrama u Pekingu, Londonu i prošle godine u Rio de Žaneiru osvajao triple krune, u štafeti, na 100 i 200 metara, a osim njega i Kartera, u Kini su na 4x100 trčali još Asafa Pauel i Majkl Frater.

"Teško je što sam morao da vratim jednu od svojih medalja, uradio sam to jer je tražio MOK. Nisam srećan zbog toga, ali to je deo života. Neću dozvoliti tome da me dekoncentriše ove sezone, iako sam nezadovoljan. Mislim da sam ostvario mnogo u karijeri, ovo ne menja ništa od toga. Radio sam naporno i ostvario ono što nije niko pre mene. Osvojio sam tri zlatne medalje na 100 i 200 metara", istakao je Bolt.

Jamajčani imaju pravo da se žale Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koja bi koštala nekoliko miliona dolara, a Bolt ne odbacuje mogućnost da učestvuje u tome.

"To je na mom menadžmentu. Postoji dosta varijabli pa ćemo razmotriti šta ćemo da radimo. Ako bude potrebno pomoći ću", rekao je Jamajčanin.

Bolt namerava da okonča karijeru posle Svetskog prvenstva u Londonu u avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve