Nova vest
Atletika

Utorak, 31.03.2015.

21:02

Bekrić se sprema i ide na safari

Sve teče po planu napripremama za Emira Bekrića u Južnoj Africi u kojoj će boraviti ukupno mesec dana.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: Tamara Milovanovic

Bekrić je 19. marta otišao u JAR zajedno sa 44-metrašem Milošem Raovićem, a smešteni su u grad Počefsrum na severozapadu zemlje.

Univerzitetski grad je oprobano odredište, sa odličnim uslovima za trening, na 1600 metara nadmorske visine.

“Ovaj gad ima odlične uslove za pripremu vrhunskih atletičara – travnati atletski stadion koji se redovno održava, sve staze su obeležene, distance za trčanje takođe. Ono što je novina jesu oznake za stazu koje informišu da li je ona zauzeta i da li na njoj već neko trenira. Postoje i dve trake od 120 metara tartana na kojoj mogu da se rade sprint i prepone. Svi rekviziti su raspoloživi na stadionu. U gradu imamo i novu tartan stazu sa 10 staza i prelepim pomoćnim stadionom za zagrevanje”, prenosi utiske trener Mirjana Stojanović.

Uz srpske aletičare i trenera Mirjanu, u Južnu Afriku otputovao je i fizioterapeut Branko Penić.

“Cilj je da realizujemo ono što smo zacrtali, a to je povećanje brzinske izdržljivosti i preponske izdržljivosti uz razvoj snage i brzine koja je predviđena za ovaj period. Ovo je mesto na koje dolaze najbolji sportisti Evrope – Česi, Norvežani, Francuzi, Poljaci, Ukrajinci, Slovaci. Među njima je i Pavel Maslak, prvak Evrope u dvorani na 400 metara. Vreme je dobro, čak i kad padne kiša, nesmetano treniramo”.

Do kraja priprema 15. aprila neće se menjati ritam treninga – dva puta dnevno.

“Sve je isplanirano, između treninga je oporavak, a imamo priliku i za malo slobodnog vremena, koje smo iskoristili da odemo na safari. Emir i Miloš imaju oštro oko, pa smo zahvaljujući njima videli gotovo sve životinje – od slonova, nosoroga, žirafa, zebra. Za lava je potrebno da budete u pravom trenutku na pravom mestu, baš kao i natakmičenju. Nastavljamo pripreme”, zaključila je Mirjana Stojanović.

Najvažnije takmičenje za Bekrića u ovoj godini jeste Svetsko prvenstvo.

“U Pekingu će, kao i uvek, trčati najbolje i boriti se za najviši plasman. Pre toga trebalo bi da učestvuje na Univerzijadi, kao i u Kupu šampiona za Radnički. Milošu je najvažnije Evropsko prvenstvo do 23 godine i sve je podređeno tome i on jedva čeka da pokaže kakav je talenat”, zaključila je Stojanovićeva.

Bekrić i kompletan tim mogu da budu u potpunosti usredsređeni na pripreme koje se sprovode zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Atletskog saveza Srbije, kao i „Komtrejda“ i „Reksone“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve