Nova vest
Atletika

Petak, 12.12.2014.

14:49

Ima još dokaza za ruski doping

Nemački novinar Hajo Zepelt, autor dokumentarca o navodnom sistematskom dopingu u ruskoj atletici, rekao je da ima materijala za još jedan film.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Nismo planirali nastavak filma, ali ljudi šalju sve više dokaznog materijala, kako bi potvrdili optužbu da u Rusiji ima sistematskog dopinga", rekao je Zepelt.

On je dodao da će svakako, u slučaju potrebe, snimiti i drugi deo filma.

Zepelt je uporedio sadašnju situaciju sa onom koja je vladala u vreme Sovjetskog Saveza i Istočne Nemačke, kada je doping bio deo državnog projekta.

Nemac je s velikim poštovanjem govorio o ruskom atletskom treneru Vitaliju Stepanovu, koji je u dokumentarcu, zajedno sa atletičarkom Julijom Stepanovom optužio rusku atletiku za prikrivanje i sistematski doping.

"Radi se o izvanrednoj osobi. On je kao Edvard Snouden u svetu sporta koji želi da se bori protiv dopinga", rekao je Zepelt.

On je dodao da Stepanov nema nikakve finansijske koristi od toga što je svedočio u filmu.

"Julija Rusanova, koja je kasnije postala njegova suprga, takođe je bila primoravana da uzima tablete. On od ovog svedočenja nije imao nikakve koristi. Samo je želeo da kaže istinu i da bude pošten", rekao je Zepelt.

Dokumentarac je posredno optužio i Svetsku atletsku federaciju (IAAF) za prikrivanje doping skandala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu