Nova vest
Atletika

Četvrtak, 31.05.2012.

22:07

Bolt "oduvao" konkurenciju u Rimu

Jamajčanski sporinter Usain Bolt ubedljvio je trijumfovao na mitingu Dijamantske lige u Rimu u trci na 100 metara.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbrži čovek na svetu istrčao je distancu za 9,76 sekundi, što je najbolje vreme sezone, a daleko iza sebe ostavio je zemljaka Asafu Pauela (9,91s) i Francuza Kristofa Lemaitrea (10,04s).

"Nisam čuo signal za start, nisam mogao da čujem pištolj. Idem kući da se spremim za sledeću trku", izjavio je posle trke poraženi Pauel.

Bolt je pre trke izazvao oduševljene prisutnih gledalaca pošto je na zagrevanje izašao u dresu reprezentacije Italije i poljubio grb.

U trci je čak šest od devet sprintera bilo sa Jamajke, a nakon izjednačenih prvih 50 metara, Bolt je ubacio u brzinu i ostavio iza sebe Pauela i Kolinsa koji je na kraju potpuno pao.



Boltu je očigledno bilo potrebno malo odmora da ponovo oduva konkurenciju.

"Znao sam da to mogu. Otkako sam stigao u Evropu nisam redovno spavao. Posle Ostrave odlučio sam da počnem ranije da ležem u krevet i da jedem pravilnije, a to mi se danas vratilo i ja zbog toga sam zadovoljan", izjavio je posle pobede Usein Bolt.

On je istakao da ga nisu poremetile kritike posle nekih loših rezultata.

"Ljudi od mene očekuju da sve vreme trčim odlično, i ja mnogo očekujem od sebe, tako da to ne predstavlja pritisak. Večeras sam izašao na stazu ne da bih se dokazao svetu, već da pokažem sebi da još uvek mogu to", zaključio je najbrži čovek svih vremena.

U trci na 400 metara sa preprekama pobedio je Havijer Kulson iz Portorika (48.14s), dok je Kenijac Pol Koeč istrčao treću najbržu trku svih vremena na 3.000 metara stiplčes.

U ženskom sprintu na 100 metara pobedila je Doun Harper, dok je Vivijan-Jepkemoi Čerijot pobedila na 5.000 metara nakon fantastičnog fotofiniša sa Meseret Defar.

Zanimljivo je da je prvi put od 2006. godine Dvejn Čembers trčao u britanskoj štafeti na 4x100 metara. Brintanci su lako pobedili sa vremenom 3:01,76 minuta, deset metara ispred Bocvane koja je bila brža od Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve