Nova vest
Atletika

Četvrtak, 22.09.2011.

22:38

12. "Ženska trka" na Adi Ciganliji

U subotu je na programu ženska trka na Adi Ciganliji, a organizatori su ocenili da je ona promocija atletike i prilika da se učesnice rekreiraju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Učesnice će moći i da se zabave i skrenu pažnju na važnost zdravog načina života

"Promocija atletike je promocija zdravog disanja, zdravog srca i zdravlja, što je posebno važno kada imamo sve više gojazne dece i žena", rekla je glumica i promoter trke Tanja Bošković.

Trka će se 12. put održati na Adi Ciganliji, a Beograd će se pridružiti Parizu, Londonu, Beču i drugim gradovima gde se "najlepša trka" održava sa velikim brojem učesnica.

"Beogradskim maratonom, Trkom kroz istoriju i Dečijim maratonom prepoznato je da je atletika nudi više od vrhunskog sporta, a sada će i kroz Žensku trku dame imati priliku da taj dan budu najvažnije", rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Prošle godine na trci je pobedila Olivera Jevtić, a njena mlađa koleginica Amela Terzić bila je treća.

Amela Terzić je dvostruka osvajačica zlata sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniore i šampionka Evrope u krosu.

"Iako ovo nije moja disciplina trudiću se da istrčim što bolje i iskoristim priliku da se pripremim za takmičenja koja me očekuju", kazala je Terzićeva, koja je ove godine i promoterka trke.

Trka počinje u subotu u 12 časova, a učesnice će imati priliku da pretrče ili prošetaju stazom dugom 7.700 metara i učestvuju u zabavnom programu.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve