Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 04.10.2010.

17:33

OI 2012: Maraton u centru Londona

Organizatori OI 2012. objavili su da će start i cilj maratona biti ispred Bakingemske palate, a da će takmičari u toku trke obići tri kruga oko centra Londona.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Prethodno je bilo planirano da maratonci počnu i završe trku na Olimpijskom stadionu.

Organizatori su saopštili da da će atletičari prvo trčati kroz Sent Džejms park, a potom slede tri kruga u kojima će se prolaziti pored gradskih obeležja poput Katedrale Sent Pol, ‘Londonskog oka’ i Londonske banke.

Predsednik Organizacionog komiteta OI 2012. Sebastijan Koe istakao je da je olimpijski maraton udaljen iz Istočnog Londona kako bi se izbegle velike saobraćajne gužve u tom delu grada. On je dodao da je promena trase jedna od najtežih odluka koju je njegov tim morao da donese.

Pobednik muškog maratona na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu bio je Samjuel Kamau Vandjiru, dok je u konkurenciji žena trijumfovala Rumunka Konstantina Tomesku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve