m.b92.net

Jokić i Marjanović na Đorđevićevom spisku

19. jun 2017. | 08:10 -> 10:58 | Izvor: B92

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak kandidata za Evropsko prvenstvo.

Deli:
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Evrobasket se održava od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Selektor je pozvao 25 igrača, među kojima su Nikola Jokić, kojeg Denver želi da odmori, i povređeni Nemanja Bjelica.

Zanimljivo je da su na spisku Boban Marjanović, koji prošle godine nije igrao na Olimpijskim igrama jer je izostao sa kvalifikacionog turnira i priprema kako bi zdrav dočekao potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Detroitom (21 milion dolara), kao i Milutinov koji je takođe u poslednjem trenutku otkazao učešće.

Na spisku je 25 košarkaša: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Alba), Branko Lazić (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda), Vladimir Lučic (Bajern), Milan Mačvan (Armani), Stefan Birčević (Partizan), Nemanja Bjelica (Minesota), Miroslav Raduljica (bez kluba), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Ognjen Jaramaz (Mega), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (FMP) i Dejan Davidovac (FMP).

Selektor Đorđević je najavio da će spisak skratiti na 18 imena u neradnih sedam do deset dana.


Đorđević je prokomentarisao mlade igrače sa spiska, Radanova, Dobriža, Davidovca.

"Od njih očekujem da pruže maksimum, svako od njih će dobiti šansu, ali realno će biti teško da neko od njih i ostane na spisku. Tri godine već imamo jak kostur, ali videćemo..."


Selektor je, što se tiče samog Evropskog prvenstva, izneo jedno zanimljivo zapažanje.

"Kada pričamo o favoritima to su zna se Španci, Litvanci... Vidite i Hrvate. Kod njih nema kalkulisanja. Njihovi igrači se uvek odazivaju pozivima selektora. Vidite primer Daria Šarića, koji takođe igra u NBA", rekao je Đorđević jasno aludirajući na dvoumljenje našeg centra Nikole Jokića.


Đorđeviću je zasmetalo i to što FIBA veštački pokušava da kreira rezultate.

"Zašto smo došli u sitaciju da u kvalifikacijama nećemo moći da računamo na najbolje igrače, na one koji nastupaju u NBA ili Evroligi. To znači da mi, Španci ili Francuzi ne možemo da igramo sa najjačim timovima. To dalje znači da se favorizuju ekipe koje nemaju tamo igrače. Tu može da dođe do narušavanja rezultata. Ne znam šta je tačno cilj FIBA", zapitao se Đorđević.
Komentari 323
Pošaljite komentar
Deli:
Vrh
Desktop sajt

B92 © 2018