Kako je naš predsednik ostao bez službenog vozila

Radnik mercedesovog servisa slupao je u četvrtak ujutru blindirano službeno vozilo predsednika Srbije, Tomislava Nikolića. Udes se dogodio tokom probne vožnje, nakon izvršene zamene guma na presednikovom Mercedes-Brabusu GL 500.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

13:18

Default images

Tom prilikom, na blindiranom automobilu vrednom milion evra, koji je Srbiji uz još dva takva primerka poklonio šeik Abu Dabija, načinjena je totalna šteta. Vozilo, čiji je prednji deo potpuno uništen, odmah nakon uviđaja vraćeno je u servis.

U MUP-u je rečeno da je do udesa došlo u četvrtak, 10. aprila, u 8.45 sati u Ulici Đorđa Stanojevića u blizini mercedesovog servisa na Novom Beogradu.

"Posle zamene guma, radnik je izvezao predsednički automobil na ulicu, ali je posle samo nekoliko minuta udario u autobus. Pretpostavljamo da je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i da nije mogao da se zaustavi na vreme", kazili su za Blic u MUP-u.

Predsednikovo službeno vozilo nalazilo se u servisu zbog zamene guma.

"Dobili smo informaciju da je radnik Mercedesa slupao automobil na probnoj vožnji", rekao je Borivoje Perović iz službe predsednikovog obezbeđenja. On nije želeo da odgovori na pitanje kako je moguće da bilo ko ima pristup, a kamoli da vozi službeni auto predsednika Srbije.

U vezi sa ovim incidentom, iz Predsedništva Srbije izjavili su za RTS da je vozilo koje je oštećeno u saobraćajnom udesu korišćeno u pratnji predsednika i da je predato na servisiranje uz poštovanje svih propisanih procedura.

Oglasio se i direktor policije Milorad Veljović, koji je izjavio je da MUP istražuje okolnosti pod kojima je slupan automobil predsednika Srbije.

U Mercedesu nisu želeli da komentarišu slučaj u kome je uništen automobil predsednika Srbije.

Model koji je slupan izuzetno je skup pre svega zato što je u pitanju bilindirano vozilo za posebne namene. Drugi razlog je što je ovaj primerak Mercedesa GL dodatno unapredila firma Brabus specijalizovana za doradu vozila nemačkog proizvođača.

Pored ovog, sada neupotrebljivog automobila, predsednik Nikolić koristi i Mecedesovu lumuzini od 620.000 evra koja je 2010. kupljenja za njegovog prethodnika, Borisa Tadića.

Praksa da zaposleni u ovlašćenom auto-servisu nakon obavljenog posla odvezu automobil na "probnu vožnju" nije novost. Tako je 2009. vlasnik Opel Corse OPC zahvaljujući ugrađenoj kameri otkrio da je radnik servisa vozio njegov automobil autoputem brzinom od 200 km/h.

Da Srbija nije izuzetak, potvrđuje i nedavna vest iz Austrije, gde je majstor nakon popravke slupao mušteriji Lamborghini Gallardo.

Izvor: B92, Blic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: