Petak, 11.04.2014.

13:18

Kako je naš predsednik ostao bez službenog vozila

Izvor: B92

Kako je naš predsednik ostao bez službenog vozila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Obren

pre 10 godina

Mene interesuje da li je radnik uhapsen i kako ce biti kaznjen?
Po tekstu ne vidim da se radi na tome i to je losa poruka svima koji se bave ovim poslom: "...radite sta hocete...cak i slupajte predsednikov auto i niko vam nista ne moze!"

Komentar iz Blica No 1

pre 10 godina

Arapin poklonio Aci , Aca dao Tomi, Toma otero u garagu, majstor se provozao i raskantao masinu, policija vrsi istragu kako je to moguce, mi gledamo i smejemo se ... Tako ce ovi da raskantaju i Srbiju a mi cemo i dalje da se smejemo jer smo totalno otisli u aut.

BlackFlag

pre 10 godina

Auto predsednika od milion evra? Ovaj ML ne vredi vise od 50 hiljada evra. Kakav milion! Nije blindiran uopste ni po minimalnim propisima. Vidi se da hauba nije ojacana i da je motor izlozen riziku. Branik pukao kao staklo, zinuo motor i hladnjak, posude za ulje i tekucine. U diverziji ce prvo onesposobi motor i gume... Ovaj je imao normalne gume i obicnu shasiju bez ojacanja. Njemu je od opreme samo ugradjena CENA...

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 17:33)
Nemaju takvu zastitu... Za to sluze jos 3 vozila u koloni :) To nije oklopno vozilo, to je normalan auto prilagodjen zastiti ljudi u njemu. NJegova prednost je sto ima veliku masu (oko 4-5 tona konkretan model), a time moze da razbije neke eventualne prepreke na putu koje forimiraju obicna vozila.
Blindirana vozila ove vrste, mogu da izdrze pod konstantnom paljbom recimo AK 47 par minuta, i zato vozaci takvih vozila moraju biti posebno obuceni da beze. To se sve uci na specijalnim treninzima. Zato oni masom vozila probijaju eventualne prepreke. Naravno, ako mu put ne prepreci sleper od 20 tona...
Inace, ovakva vozila su otporna na vatru (odredjeni vrmenski period), hemijske supstance. Na B7 nivou zstite najcesce ne moze da se otvori ni jedan prozor, vec se sa spoljnim svetom komunicira "interfonom".
Imas na netu dosta o ovome, ako te interesuje vise...

podanik

pre 10 godina

valjda su imali kasko. Kupice novi od odstete. obezbedjenje otpustiti, kao i klinca (ili vlasnika servisa?) koji je hteo da se provoza.

Vlada Rolovic

pre 10 godina

Da li ste vi sigurni da je ono blindiran auto? Kako je moguce da na takvom blindiranom autu gume budu obicne? Jasno se vidi da je guma ispustila, a gde je bocno ojacanje?

Genije

pre 10 godina

Imamo sam nekoliko drugara koji su mehanicari ili iz mehanicarskih porodica, pa znam iz prve ruke.
Tokom retkih poseta majstorima, kljuc ide samo gde i ja. Ostavljanje - nikad, ni na tren. Na servis dolazis sa pripremljenim znanjem o svim detaljima kvara. Ako majstor kaze da je nesto labavo, uprljaj ruke, probaj.
To su moji uslovi, ako nece, onda nista, idem dalje pa nek su ovlasceni koliko god hoce.
Posle nekog vremena dodje druga musterija i vidis kako mu izmislja kvarove. I umire od smeha jer ga je zeznuo. A da ne pominjem dopunu tecnosti za vetrobran npr.
Pamet u glavu obicni ljudi, pazite se prevara.

mamara

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.
(ALEX, 11. april 2014 16:57)

Objasnjenje je vrlo jednostavno! Da se nebi mucili i kod njih na pesku pravili plodno tle, kad dodju kod nas u Vojvodinu i vide tolike povrsine neiskoriscene, zarasle u korovu, a pritom ne zagadjene, verovatno pomisle: Ovi imaju sve na gotovo, a ne znaju da iskoriste. Tako da ce lepo pokupovati nasu zemlju i raditi posao. A ovaj poklon u vidu Mercedesa je cisto da se malo zamazu oci.

milutin

pre 10 godina

СРАМОТА ЈЕ ДА ИМАМО ПЛАЋЕНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ 24 сата, где су били, а обезбеђују материјална средства нон-стоп, без права присуства неовлашћених лица! Државо Србијо, јадна ли си, ко све прима плату у јавним предузећима,срамота!

Pravo vozilo

pre 10 godina

Zapadna blindirana vozila su ojacana plastika i nista drugo. Da kod nas postoje pravi bezbednjaci funkcioneri bi se vozili makar u Kombat T-98. Ovako postoji uverenje da je neko zasticen, a nije. Kevlar je za decu koja se igraju "metkica". Ruski oklop je jedini pravi oklop. Ako nemate druge mogucnosti, bar progoogle-ajte o stepenu zastite ruskog oklopa.

Zapad napravi vozilo, pa onda ugradjuje nekakve ploce od davno prevazidjenog kevlara. Rus napravi "kapsulu", pa oko nje izgradjuje vozilo.

Uostalom, pogledajte tenkove, tu je oklopna zastita veoma bitna.

soferisanjebezgranica

pre 10 godina

Ja tačno ne mogu da verujem šta čitam... ne zbog toga što je slupan preCednikova mečka, nego zbog toga što ovo nije prvi put da "serviseri" tog "servisa" lupaju klijentima automobile.

Meni su na identičan način slupali auto od 50k evra pre nekoliko godina i prosto sam zblanut da im se to i dalje dešava.

Auto je bio odvežen na proveru nekih čudnih pojava i ortaci su rešili da se malo zabave vožnjom auta, da bi se na raskrsnici u njih ukucao drugi auto. Oni nisu bili krivi, ali možete misliti kakvu su mi "satisfakciju" priredili time što su mi "za džabe" odradili servis zbog kojeg sam im dovezao auto. Zadnja vrata su zamenili novima, a srednji stub "vratili u osu".

Naravno, to više nije bio isti auto, a stoci nije bila prepreka ni činjenica da nisu imali saobraćajnu. Policija me je kontaktirala da dođem na lokaciju, kako bismo razjasnili čiji je auto, jer frajeri nisu imali nikakva dokumenta.

I onda se neko čudi što se Mercedes povukao odavde... Oni su trebali da budu najureni kako su radili, a ne da glume nekakve žrtve krize. Barabe!

E nadam se da će im ovaj put neko doći glave za iživljavanje nad tuđom imovinom!

Petar

pre 10 godina

Takvih neiživljenih likova ima mnogo i po servisima i van njih. Svoj auto sam svojevremeno ostavio u servisu (da ga ne imenujem) na Tošinom Bunaru, stajao je par dana, a drugar mi je javio da je noću video moj auto, sa likom koji puši cigaretu u njemu na Konjarniku, kako se vozika! Naravno siguran je da je moj auto, jer je prilično prepoznatljiv. Pouka - ako imate poštenog majstora - čuvajte ga kao malo vode na dlanu, jer nažalost 90% njih ološ.

pozdrav iz nebezbednog inostranstva

pre 10 godina

To što se predsednički automobil posle svake intervencije ovog tipa vozi na pregled uopšte nije povezano sa činjenicom da mora 24 sata dnevno biti pod nadzorom. Predsednički automobil, putnički avion i slični prioritetni objekti moraju biti pod nadzorom 24 časa dnevno, specifično su pod stručnim nadzorom tokom vršenja bilo kakve intervencije, a zatim prolaze kroz višestruke kontrole. Sistem kontrolisanja (pričam o ozbiljnim državama, ne o Srbiji) je tako konstruisan da ne može samo jedna kontrola koja je iz bilo kog razloga omanula da prouzrokuje incident. Tu su uvek prisutne različite kontrole i različiti kontrolori (u ovom slučaju predsednikovo lično obezbeđenje, policija, vojska, obaveštajne službe) koji se pritom kontrolišu i međusobno.

Upravo i vidimo kakvi se idiotski incidenti događaju pošto se stvari u Srbiji i rade tako kako ti kažeš. Šta ako su službenici koji rade jednu jedinu "protivdiverzionu i protivprislušnu" kontrolu podmićeni ili ucenjeni? Šta ako je u vozilo ugrađen eksploziv ili prislušni uređaj poslednje generacije koji postojećim načinom vršenja kontrole i sredstvima koja se koriste ne mogu biti detektovani?

jkg

pre 10 godina

Ovu štetu će morati da plati Mercedesov servis, a kako će oni to od svog radnika da naplate nek gledaju sami. Mi poreski obveznici smo već poprilično izdvojili za to specijalno blindirano vozilo za predsednika države, u kome se (!) vozi obezbeđenje. Zbog toga zahtevamo da vozilo u što kraćem roku bude popravljeno/zamenjeno novim i privedeno pravoj nameni - vožnji predsednika države.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Слабу су га блиндирали кад је онолика штета настала. Срамота за мечку

duki

pre 10 godina

Barakov sluzbeni auto se zaglavio na izlazu iz garaze zbog velikog medjuosovinskog rastojavanja. Bio idealna meta za tepih bombe ma i neku mini nuklearnu bombicu koja brise gradove a ne ojacanu konzervu na 4 tocka.

Genije

pre 10 godina

a sto on mora da se vozi u brabusu od milion evra? ili limuzini od pola miliona? papa, koji je mnogo bitnija licnost, ide privatnim kolima na posao. a to je tipa punto ili tako nesto.

Bobe

pre 10 godina

kao prvo nije mi jasno kako obican servis moze da zameni gume na blindiranom mercu naime gore nisu obicne gume nego gume koje se stavljaju tako da se rasklopi felga naime ispod gume imas dugu gumu koja pruza stabilnost vozila ako neko propuca primarne gume u napadu zbog toga i nije moguca upotreba klasicnih alata za skidanje guma...osim naravno ako nisu ovo "blindirana" kola a gore obicne inace papreno skupe brabus feltne
Drugo ostaviti blindirana kola bez nadzora svake sekunde je smejurija naime onda predsedniku ni ne trebaju blindirana kola ako moze neki serviser da se igra sa tom igrackom moze da ugradi ziljon stvari unutra

neko

pre 10 godina

Evo posto neki lupaju ko otvoren prozor.
Po saopstenju Mup-a vozilo je testirano zbog meke nove opreme( peru sebe na ovaj nacin), Brabus je stigao sa kompletnom opremom tako da nema nikakve nove.
Vozilo se preda u servis i oni kad ga poprave vozav vozi vozilo na protidiverzioni i protiv prislusni pregled, tako da nema potrebe za nadzor od 24 casa, jer ovim pregledima se utvrdi i postojanje eksploziva i prislusnih uredjaja, zato molim pojedince da ne lupetaju.
A inace i policija pogresno upotrebljava vozilo, umesto Predsednika u njemu se vozi obezbedjenje iza predsednikove limuzine sto je totalna glupost MUP-a.

igi

pre 10 godina

Kakva antireklama za Mercedesov servis u Beogradu! Zamisli,das 100000evra za svoj mercedes,i onda dok si ti kod kuce,a auto u servisu,neki majstor ti se izivljava na automobilu. I onda se mozda desi ovo...e hvala,ali neka hvala.Preskocicu.

Citalac

pre 10 godina

Udario Brabus na Ikarbus...kad ono..
Ovim putem bih zamolio gradsko vece da dodeli stimulaciju od 20% na platu ovom ciki sto je vozio autobus...
vec boj bije srce u junaka.

Security

pre 10 godina

Pa ovi ni kola ne umeju da sacuvaju. Sad ce da kazu kao i prosli put 'pokusaj atentata' autobusom na predsednicko vozilo, ali srecom u vozilu je bio radnik obezbedjenja maskiran u majstora.

Andjelko

pre 10 godina

Samo nek niko nije povredjen!

Svima koji na BRABUS-a gledaju kao na zivo bice porucujem
"Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svet je u neredu jer se stvari vole, a ljudi koriste".

marsal

pre 10 godina

KAKO DOŠLO TAKO I OTIŠLOOO !!! Ma neka ga je slupao,sta ce Tomi blinda ? Ko ce njega ? Da ima ista u glavi na biciklu bi svako jutro isao na posao.Na paktregeru aktovka i obavezno zastavica Srbije sa sloganom SRBIJA BEZBEDNA DRZAVA !!!

Aleksandar

pre 10 godina

Predsedniku pod hitno obezbediti autobus umesto ovih blindiranih igračaka. Ako pri sudaru sa autobusom šteta na blindiranom automobilu bude totalna - autobus je bezbedniji!

MM

pre 10 godina

(Beogradjanin, 11. april 2014 16:34)

Hvala na pojasnjenju, ali opet zar takva vozila nemaju zastitu i od drugih vrsta napada osim balistickog,zastitu od napada kamionom i vec cuvenog "presecanja kolone"? Konstrukcija kakvu recimo imaju automobili u WRC kao zastitu od posledica prevrtanja?

Alex

pre 10 godina

Prvi put cujem da je u pitanju Brabus GL! Koliko ja znam, poklonjena su tri standardna GL modela, koja su doradjena i dovedena na nivo B6/B7 zastite. Takodje, predsednik Srbije se vozi u blindiranom Mercedesu S600 (W221), koji je kupljen 2010. godine za vreme mandata Borisa Tadica i placen je oko 600.000 evra, a video sam ga pre neki dan u Bulevaru kralja Aleksandra u pratnji jednog od dobijenih terenaca GL. Sto se tice komentara oko stete nastale prilikom sudara GL sa autobusom, ljudi edukujte se malo i ne laprdajte gluposti...

Dobro nam je tako nam i treba

pre 10 godina

Presmešno da čovek ne poveruje,dovezeš auto u renomirani servis a onda neki priučeni majstor (jer da je profesionalac ne bi ga ni vozio na probnu vožnju)ladno uzme malo se iživi i slupa ti auto.Sad lepo o trošku srevisa (nek dignu hipotekarni kredit)i ne da poprave nego da kupe isti takav auto,pa da im tako šta više ne padne napamet.Hehe u srvisu nisu imali komentar,voleo bi da vidim biografije vlasnika i ostalih likova na kojim se vodi servis,sigurno bi bilo zanimljivo.A još je veće pitanje gde je bilo obezbeđeje u tom trenutku,pa lik je mogao i bombu da postavi a ne da im mazne auto.

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

(petar, 11. april 2014 15:25)
Jel da, pa da mi placamo nekog da sedi, gleda utakmicu i jede burek dok ceka u servisu?! Bio neko stalno prisutan ili ne, vozilo se pregleda pre svake upotrebe tako da te gluposti o ostavljanju bez nadzora, postavljanju bombi, prislusnih uredjaja i sl. ne piju vodu

zaluđeni

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.
(Vozač, 11. april 2014 14:50)

Majstore, teško da ćeš u vožnji da osetiš bilo kakve simptome ako je urađena optička reglaža trapa. Prema tome, ovo što si napisao ne pije vodu. Ne proba se auto posle optičke reglaže.
Za Mercedes- Brabus u kom se vozi Bajčetinac zaista ne znam. Možda taj obavezno mora i da se provoza a i da pozoveš ribu i društvo pa da skoknete na Avalu na po jedno 'ladno pivo... A ko zna, možda je taj serviser iz Bajčetine, pa onda ono: "Ma sve ok! To mi je zemljak, komšija".

Bulevarac

pre 10 godina

Čekček, jel to za predsednika ne važi da mora da prijavi pokolone i da oni ne smeju da pređu određenu vrednost? I čuo sam negde da je to samo jedan od tri, gde su druga dva i ko ih vozi?

David

pre 10 godina

Šta će njemu brabus? da je blindiran, to mi je ok ali brabus...?!? održavanje brabusa je duplo skuplje i od amg—a, zar to da plaćamo mi poreski obveznici?

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 15:21)
Evo ja cu da ti kazem nesto o tome. Blindiranim automobilima se ugradjuju ploce u vrata kao i kevlar koji zaustavlja municiju do odredjenog kalibra (zavisi od stepena zastite). Ovo je B7, najvisi stepen koji je otporan i na odredjene ekspolozivne naprave. Pored ploca i tog materijala ugradjuju se i stakla koja to mogu da izdrze. Takodje se stite i rezervoari, odredjene komponente kako bi moglo da se nastavi sa voznjom itd. Da bi auto izdrazao sve to, mora se malo ojacati, ali se ne prave radikalne izmene u konstrukciji (bar kod ovih fabrickih), vec se ojacavaju nosaci vrata, menjaju se amortizeri, kocnice, podesava se elektronika itd. Zato je vereovatno i vrsena probna voznja, jer to nisu obicne gume.
Ali i takav auto, mora da ostane sposoban za neki tezi sudar, kada dolazi do deformacija deformabilnih zona, kako bi se ublazila energija koja deluje na putnike i zato je moguce unistit prednji deo u jakom sudaru. A sudar sa autobusom je sigurn jak...

Arapin

pre 10 godina

Umesto da testira samo nove gume,on uradio kompletan "cresh test" na kom je ovaj BRABUS definitivno pao !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ćutim a govorim, 11. april 2014 15:37)

Zašto misliš da je pao i to još definitivno? Ja baš mislim da je džip prošao test savršeno: na slikama slupanog džipa može se lako uočiti da je kabina NETAKNUTA. Druga je stvar što se ova vozila prave za ozbiljne klijente, a ne za decu...

blindirani fiat 500L

pre 10 godina

Nema veze Lamburdzini sa ovim. Citava Srbija je ovde izmuzena musterija. A zamislite koliko jos gubimo u ocima seika. Ko ce opet investirati u bahati, neodgovorni i nezahvalni narod? Mi gubimo vise od ovog automobila.

ALEX

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.

petar

pre 10 godina

Е моји припадници обезбеђења, аутомобил председника државе без надзора у сервису, и то осећам неколико дана. Где је возач који га дужи или бар неко из МУП-ове гараже... некада таква ствар није могла да се деси.

NekoIzMase

pre 10 godina

Šta je ovo
Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...
(neko, 11. april 2014 13:41)

Nije da branim ove naše, ali Barakovom obezbeđenju su se dešavali slični propusti ...
Guglaj malo ...
Ima vest kako je njegova zver ostala bez benzina pa morali da je šlepaju, u Izraelu mislim ...

MM

pre 10 godina

Neka mi neko ovde kaze ko se bolje razume: ako je auto blindiran zar mu skoljka nije mnogo crvrsca nego kod onog koji nije? Kojom brzinom treba da se krecete a da na ovakvom vozilu nacinite totalnu stetu pod pretpostavkom da se udareni objekat ne krece i da je fiksiran za tlo?

Nebojša Dinić

pre 10 godina

Da li mi, građani ove "države" koji smo i platili sve te automobile (ni jedan nije ispod 200.000 EUR) imamo pravo da znamo koliko nas je koštalo to breme, i koliko nas iznova košta svake godine uključujući plate vozača, održavanje, gorivo, itd.? Prvo treba da se zapitamo da li nama treba taj podatak, ili ćemo da nastavimo po starom - da blejimo dok nam sistemski ubijaju i sadašnjost i budućnost oni koje smo birali na izborima.
Da li su baš svi čitaoci ovih komentara neobavešteni da u svetu postoje i drugačiji političari od naših?
Da li smo se ikada ozbiljno zapitali kako smo ili zašto smo dospeli u ovako katastrofalno i beznadežno stanje? Odgovor je tako jednostavan - 650 godina traje (sa retkim i kratkim izuzecima) naša sopstvena negativna selekcija i na kraju smo i bolje prošli nego što smo zaslužili. A naši vrhunski stručnjaci, pošteni i vredni preduzetnici ovde završavaju škole i odlaze jer ovde nikome nisu potrebni, posebno ne političarima...

Molim cenjenu redakciju B92 da povodom ovog bizarnog slučaja ponovi kompletan tekst o predsedniku Urugvaja i o Norveškim političarima i državnim službenicima. Unapred Vam hvala!
Nakon toga ću najlepše zamoliti sve čitaoce da odvoje malo vremena i razmisle o tome šta su pročitali i uporede sa našom stvarnošću!

S poštovanjem,
N. Dinić

T

pre 10 godina

"E na šta je spala nekad moćna Služba"
Nisu oni nikada bili mocni jer su radili pametno, nego su bili i ostali mocni sto su bili (i ostali) iznad zakona.

koki

pre 10 godina

Dali je neko povredjen, kako su prosli vozaci o tome niko i ne pise, kakva je steta na autobusu, za nas gradjane veca steta je ako je je unisten autobus!

Saldzo

pre 10 godina

1. Kako pri zameni pneumatika nije neko iz obezbedjenja predsednika konstantno bio prisutan pored vozila i nadgledao ga? Teoretski govoreci, ovo je moglo biti iskoristeno da se sabotira vozilo i izvrsi atentat?

2. Kako posle obavljene zamene radnik u servisu moze da sedne za volan i odveze automobil, a da ga niko ne zaustavi? U normalnom svetu se ovo vodi kao kradja, kao da ste ukrali policijsko ili vojno vozilo. Zamislite da svako ko hoce vozi automobile kojima se voze Putin ili Obama?

3. Desilo se ovako: "Brateee vidi mecku 5500 kubika, 550 konja, turbo dizel, specijalne namene, blindiran, daj da vidim koliko brzo moze da ide dok ovaj tamo pije kafu i ne gleda sta ja radim!"

da da

pre 10 godina

Bruka za mercedes. I posle kupi merdzu i jos gore,servisiraj ga u srbiji!
Kako li se ophode prema nepredsednickim automobilim,mogu samo d zamisljam.

Vozač

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.

dantes

pre 10 godina

Na stranu to što je radnik izvezao džip u probnu vožnju posle zamene guma (!).
Ali, kakav je to blindirani džip koji je pretrpeo totalnu štetu prilikom sudara sa autobusom? Koga će da zaštiti takav blindirani džip? Pa, pre par godina je jedan od Karića imao sudar kod Londona sa istim modelom i razbio je sve od reda, jedino su mu se polomili žmigavci!
Loša je to reklama za Brabus.

bullterrier

pre 10 godina

Zaista čudno.
U automobil predsednika znači može da ugradi npr prislušnu bubu ama baš ko hoće? postavi eksploziv.....
E na šta je spala nekad moćna Služba

Dejan

pre 10 godina

Znaci oni 'ladno ostave auto predsednika republike nasamo nekim serviserima? Znaci u tom servisu (ili tokom probne voznje) su 'ladno mogli da postave bubice za prisluskivanje, da sabotiraju kocnice, da postave bombu?
Al' vam je obezbedjenje, svaka vam cast...

Petrolhead

pre 10 godina

"Tamo gde prestaje logika, tu počinje Srbija".
Davno neko lepo reče....
Želim brz i uspešan oporavak "Brabusu".
Nije zaslužio da završi ovde.

Emigrant

pre 10 godina

Ovde nije reč o ličnosti već o FUNKCIJI. Da li je moguće da se automobil ili avion kojima se prevoze najviši državni funkcioneri ili prostorije u kojima borave ostavljaju bez nadzora službi obezbeđenja? Malo nam je što su nam premijera ubili pre 10 godina? Zašto mi plaćamo toliku policiju i BIAu i sve ostale, da bi po beogradskih kafićima mahali značkama ili da bi radili svoj posao? Ako neko treba da isproba predsednikov automobil onda je to vozač predsednika - opet ne sam - nego u društvu sa onima zaduženim za bezbednost i možda predstavnikom servisa.

Ova vest je samo još jedna u nizu dokaza da smo iza većine afričkih zemalja što se tiče mnogih stvari. Ne umemo ni gume da promenimo na automobilu koji smo dobili na POKLON. Strašno.

pitanje

pre 10 godina

"Tom prikilom, na blindiranom automobilu vrednom milion evra, koji je Srbiji poklonio šeik Abu Dabija..."

Cime li je Srbija zasluzila toliku seikovu "ljubav"?

ljakse

pre 10 godina

meni samo nije jasno sta treba da uradis da napravis totalnu stetu na blindiranom predsednikovom mercedesu??? Mislim da tog nesrecnog radnika ceka ruzna budicnost...

Milos

pre 10 godina

Ovo je veliki fijasko pre svega za sluzbu obezbedjenja predsednika, pa onda za mercedesov servis i za samog radnika. Mogao je neko da mu ubaci unutra 100 kila eksploziva pa da raznese pola zgrade u kojoj se nalazi, a ne samo licnosti u vozilu. Sto se samog radnika tice, paljevina k'o paljevina, izasao da se malo sepuri, i skrece paznju na sebe, e pa svaka mu cast, sada je skrenuo svu paznju na sebe, nadam se da uziva u (negativnom) publicitetu!

neca

pre 10 godina

sad treba ovom radniku da napakuju sve sto mogu i da krivicno odgovara, kad ovo radi sa automobilom predsednika sta mislite sta radi sa kolima obicnih musterija.A i u sluzbi koja je odgovorna za obezbedjivanje predsednika treba svi odgovorni da lete, sta god ja licno mislio o Tomi ovo je nevidjen blam

neko

pre 10 godina

Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...

Michael Clayton

pre 10 godina

Iz svega ovoga moze se zakljuciti da je radnik mercedesa mogao npr. umesto sto je uzeo predsednicki auto da provoza npr. da mu ugradi bombu ispod sedista,bombu iznad sedista..i to ne bi niko video?? Mislim gde je predsednikovo obezbedjenje,kako je uopste moguce sesti i provozati predsednikov auto pa da si i sam predsednik,valjda postoje neka pravila?

Nemanja

pre 10 godina

To je sramota, kako za Mercedes, tako i za sluzbu obezbedjenja predsednika. Auto predsednika se ni na sekund ne ostavlja bez nadzora, makar ga prali samo spolja. Na probnu voznju, koja nije sporna, bi morao da ide i clan iz obezbedjenja pa i on da ga vozi. A i da ga ne vozi, treba da upozori da ne vozi prebrzo. Taj auto je zver i ne moze ga voziti svako. Ko zna kolko je vozio, kada takve kocnice koje ugradjuje Brabus, nisu mogle da ga zaustave.
A za Mercedes je sramota sto se takav auto servisira posebno. On zasluzuje specijalan tretman, a ne da ga vozi tamo neki serviser. Strasno...

DedaL

pre 10 godina

Meni kada zamene gume , posle svega sto to podrazumeva, nikada niko nije obavljao probnu voznju . Zbog cega treba probna voznja ?! Kazu ti gotovo je pa sednes i vozis. Ako nije dirano nista drugo , sta ima da se proba ? Nego ....

Skretnicar

pre 10 godina

Jadan Predsednik, taman mu zamenili gume, a kuka jos od jeseni, sada mu i razbili auto.
SALU NA STRANU ALI OVO JE STRASAN PROPUST SLUZBE OBEZBEDJENJA PREDSEDNIKA. ZA OVAKO NESTO LETI SE SA POSLA, I NEKO PRIDE MORA DA OBJASNI NEKE STVARI.

spoiler

pre 10 godina

dan pre, u servisu: "jel ste videli u novinama, slupali lamborgini u servisu, u austriji?" -"ha,ha,ha. kakav glupan. ne zna da vozi. ja bi vozio bar 350 na terazijama, vezanih ociju"...

neko

pre 10 godina

Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...

Michael Clayton

pre 10 godina

Iz svega ovoga moze se zakljuciti da je radnik mercedesa mogao npr. umesto sto je uzeo predsednicki auto da provoza npr. da mu ugradi bombu ispod sedista,bombu iznad sedista..i to ne bi niko video?? Mislim gde je predsednikovo obezbedjenje,kako je uopste moguce sesti i provozati predsednikov auto pa da si i sam predsednik,valjda postoje neka pravila?

Skretnicar

pre 10 godina

Jadan Predsednik, taman mu zamenili gume, a kuka jos od jeseni, sada mu i razbili auto.
SALU NA STRANU ALI OVO JE STRASAN PROPUST SLUZBE OBEZBEDJENJA PREDSEDNIKA. ZA OVAKO NESTO LETI SE SA POSLA, I NEKO PRIDE MORA DA OBJASNI NEKE STVARI.

Dejan

pre 10 godina

Znaci oni 'ladno ostave auto predsednika republike nasamo nekim serviserima? Znaci u tom servisu (ili tokom probne voznje) su 'ladno mogli da postave bubice za prisluskivanje, da sabotiraju kocnice, da postave bombu?
Al' vam je obezbedjenje, svaka vam cast...

DedaL

pre 10 godina

Meni kada zamene gume , posle svega sto to podrazumeva, nikada niko nije obavljao probnu voznju . Zbog cega treba probna voznja ?! Kazu ti gotovo je pa sednes i vozis. Ako nije dirano nista drugo , sta ima da se proba ? Nego ....

pitanje

pre 10 godina

"Tom prikilom, na blindiranom automobilu vrednom milion evra, koji je Srbiji poklonio šeik Abu Dabija..."

Cime li je Srbija zasluzila toliku seikovu "ljubav"?

dantes

pre 10 godina

Na stranu to što je radnik izvezao džip u probnu vožnju posle zamene guma (!).
Ali, kakav je to blindirani džip koji je pretrpeo totalnu štetu prilikom sudara sa autobusom? Koga će da zaštiti takav blindirani džip? Pa, pre par godina je jedan od Karića imao sudar kod Londona sa istim modelom i razbio je sve od reda, jedino su mu se polomili žmigavci!
Loša je to reklama za Brabus.

Nemanja

pre 10 godina

To je sramota, kako za Mercedes, tako i za sluzbu obezbedjenja predsednika. Auto predsednika se ni na sekund ne ostavlja bez nadzora, makar ga prali samo spolja. Na probnu voznju, koja nije sporna, bi morao da ide i clan iz obezbedjenja pa i on da ga vozi. A i da ga ne vozi, treba da upozori da ne vozi prebrzo. Taj auto je zver i ne moze ga voziti svako. Ko zna kolko je vozio, kada takve kocnice koje ugradjuje Brabus, nisu mogle da ga zaustave.
A za Mercedes je sramota sto se takav auto servisira posebno. On zasluzuje specijalan tretman, a ne da ga vozi tamo neki serviser. Strasno...

bullterrier

pre 10 godina

Zaista čudno.
U automobil predsednika znači može da ugradi npr prislušnu bubu ama baš ko hoće? postavi eksploziv.....
E na šta je spala nekad moćna Služba

spoiler

pre 10 godina

dan pre, u servisu: "jel ste videli u novinama, slupali lamborgini u servisu, u austriji?" -"ha,ha,ha. kakav glupan. ne zna da vozi. ja bi vozio bar 350 na terazijama, vezanih ociju"...

neca

pre 10 godina

sad treba ovom radniku da napakuju sve sto mogu i da krivicno odgovara, kad ovo radi sa automobilom predsednika sta mislite sta radi sa kolima obicnih musterija.A i u sluzbi koja je odgovorna za obezbedjivanje predsednika treba svi odgovorni da lete, sta god ja licno mislio o Tomi ovo je nevidjen blam

Milos

pre 10 godina

Ovo je veliki fijasko pre svega za sluzbu obezbedjenja predsednika, pa onda za mercedesov servis i za samog radnika. Mogao je neko da mu ubaci unutra 100 kila eksploziva pa da raznese pola zgrade u kojoj se nalazi, a ne samo licnosti u vozilu. Sto se samog radnika tice, paljevina k'o paljevina, izasao da se malo sepuri, i skrece paznju na sebe, e pa svaka mu cast, sada je skrenuo svu paznju na sebe, nadam se da uziva u (negativnom) publicitetu!

ljakse

pre 10 godina

meni samo nije jasno sta treba da uradis da napravis totalnu stetu na blindiranom predsednikovom mercedesu??? Mislim da tog nesrecnog radnika ceka ruzna budicnost...

Petrolhead

pre 10 godina

"Tamo gde prestaje logika, tu počinje Srbija".
Davno neko lepo reče....
Želim brz i uspešan oporavak "Brabusu".
Nije zaslužio da završi ovde.

Arapin

pre 10 godina

Umesto da testira samo nove gume,on uradio kompletan "cresh test" na kom je ovaj BRABUS definitivno pao !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ćutim a govorim, 11. april 2014 15:37)

Zašto misliš da je pao i to još definitivno? Ja baš mislim da je džip prošao test savršeno: na slikama slupanog džipa može se lako uočiti da je kabina NETAKNUTA. Druga je stvar što se ova vozila prave za ozbiljne klijente, a ne za decu...

koki

pre 10 godina

Dali je neko povredjen, kako su prosli vozaci o tome niko i ne pise, kakva je steta na autobusu, za nas gradjane veca steta je ako je je unisten autobus!

soferisanjebezgranica

pre 10 godina

Ja tačno ne mogu da verujem šta čitam... ne zbog toga što je slupan preCednikova mečka, nego zbog toga što ovo nije prvi put da "serviseri" tog "servisa" lupaju klijentima automobile.

Meni su na identičan način slupali auto od 50k evra pre nekoliko godina i prosto sam zblanut da im se to i dalje dešava.

Auto je bio odvežen na proveru nekih čudnih pojava i ortaci su rešili da se malo zabave vožnjom auta, da bi se na raskrsnici u njih ukucao drugi auto. Oni nisu bili krivi, ali možete misliti kakvu su mi "satisfakciju" priredili time što su mi "za džabe" odradili servis zbog kojeg sam im dovezao auto. Zadnja vrata su zamenili novima, a srednji stub "vratili u osu".

Naravno, to više nije bio isti auto, a stoci nije bila prepreka ni činjenica da nisu imali saobraćajnu. Policija me je kontaktirala da dođem na lokaciju, kako bismo razjasnili čiji je auto, jer frajeri nisu imali nikakva dokumenta.

I onda se neko čudi što se Mercedes povukao odavde... Oni su trebali da budu najureni kako su radili, a ne da glume nekakve žrtve krize. Barabe!

E nadam se da će im ovaj put neko doći glave za iživljavanje nad tuđom imovinom!

petar

pre 10 godina

Е моји припадници обезбеђења, аутомобил председника државе без надзора у сервису, и то осећам неколико дана. Где је возач који га дужи или бар неко из МУП-ове гараже... некада таква ствар није могла да се деси.

Komentar iz Blica No 1

pre 10 godina

Arapin poklonio Aci , Aca dao Tomi, Toma otero u garagu, majstor se provozao i raskantao masinu, policija vrsi istragu kako je to moguce, mi gledamo i smejemo se ... Tako ce ovi da raskantaju i Srbiju a mi cemo i dalje da se smejemo jer smo totalno otisli u aut.

NekoIzMase

pre 10 godina

Šta je ovo
Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...
(neko, 11. april 2014 13:41)

Nije da branim ove naše, ali Barakovom obezbeđenju su se dešavali slični propusti ...
Guglaj malo ...
Ima vest kako je njegova zver ostala bez benzina pa morali da je šlepaju, u Izraelu mislim ...

Citalac

pre 10 godina

Udario Brabus na Ikarbus...kad ono..
Ovim putem bih zamolio gradsko vece da dodeli stimulaciju od 20% na platu ovom ciki sto je vozio autobus...
vec boj bije srce u junaka.

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 15:21)
Evo ja cu da ti kazem nesto o tome. Blindiranim automobilima se ugradjuju ploce u vrata kao i kevlar koji zaustavlja municiju do odredjenog kalibra (zavisi od stepena zastite). Ovo je B7, najvisi stepen koji je otporan i na odredjene ekspolozivne naprave. Pored ploca i tog materijala ugradjuju se i stakla koja to mogu da izdrze. Takodje se stite i rezervoari, odredjene komponente kako bi moglo da se nastavi sa voznjom itd. Da bi auto izdrazao sve to, mora se malo ojacati, ali se ne prave radikalne izmene u konstrukciji (bar kod ovih fabrickih), vec se ojacavaju nosaci vrata, menjaju se amortizeri, kocnice, podesava se elektronika itd. Zato je vereovatno i vrsena probna voznja, jer to nisu obicne gume.
Ali i takav auto, mora da ostane sposoban za neki tezi sudar, kada dolazi do deformacija deformabilnih zona, kako bi se ublazila energija koja deluje na putnike i zato je moguce unistit prednji deo u jakom sudaru. A sudar sa autobusom je sigurn jak...

igi

pre 10 godina

Kakva antireklama za Mercedesov servis u Beogradu! Zamisli,das 100000evra za svoj mercedes,i onda dok si ti kod kuce,a auto u servisu,neki majstor ti se izivljava na automobilu. I onda se mozda desi ovo...e hvala,ali neka hvala.Preskocicu.

ALEX

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.

MM

pre 10 godina

Neka mi neko ovde kaze ko se bolje razume: ako je auto blindiran zar mu skoljka nije mnogo crvrsca nego kod onog koji nije? Kojom brzinom treba da se krecete a da na ovakvom vozilu nacinite totalnu stetu pod pretpostavkom da se udareni objekat ne krece i da je fiksiran za tlo?

Genije

pre 10 godina

a sto on mora da se vozi u brabusu od milion evra? ili limuzini od pola miliona? papa, koji je mnogo bitnija licnost, ide privatnim kolima na posao. a to je tipa punto ili tako nesto.

Andjelko

pre 10 godina

Samo nek niko nije povredjen!

Svima koji na BRABUS-a gledaju kao na zivo bice porucujem
"Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svet je u neredu jer se stvari vole, a ljudi koriste".

marsal

pre 10 godina

KAKO DOŠLO TAKO I OTIŠLOOO !!! Ma neka ga je slupao,sta ce Tomi blinda ? Ko ce njega ? Da ima ista u glavi na biciklu bi svako jutro isao na posao.Na paktregeru aktovka i obavezno zastavica Srbije sa sloganom SRBIJA BEZBEDNA DRZAVA !!!

Petar

pre 10 godina

Takvih neiživljenih likova ima mnogo i po servisima i van njih. Svoj auto sam svojevremeno ostavio u servisu (da ga ne imenujem) na Tošinom Bunaru, stajao je par dana, a drugar mi je javio da je noću video moj auto, sa likom koji puši cigaretu u njemu na Konjarniku, kako se vozika! Naravno siguran je da je moj auto, jer je prilično prepoznatljiv. Pouka - ako imate poštenog majstora - čuvajte ga kao malo vode na dlanu, jer nažalost 90% njih ološ.

Vozač

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.

Aleksandar

pre 10 godina

Predsedniku pod hitno obezbediti autobus umesto ovih blindiranih igračaka. Ako pri sudaru sa autobusom šteta na blindiranom automobilu bude totalna - autobus je bezbedniji!

Security

pre 10 godina

Pa ovi ni kola ne umeju da sacuvaju. Sad ce da kazu kao i prosli put 'pokusaj atentata' autobusom na predsednicko vozilo, ali srecom u vozilu je bio radnik obezbedjenja maskiran u majstora.

milutin

pre 10 godina

СРАМОТА ЈЕ ДА ИМАМО ПЛАЋЕНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ 24 сата, где су били, а обезбеђују материјална средства нон-стоп, без права присуства неовлашћених лица! Државо Србијо, јадна ли си, ко све прима плату у јавним предузећима,срамота!

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 17:33)
Nemaju takvu zastitu... Za to sluze jos 3 vozila u koloni :) To nije oklopno vozilo, to je normalan auto prilagodjen zastiti ljudi u njemu. NJegova prednost je sto ima veliku masu (oko 4-5 tona konkretan model), a time moze da razbije neke eventualne prepreke na putu koje forimiraju obicna vozila.
Blindirana vozila ove vrste, mogu da izdrze pod konstantnom paljbom recimo AK 47 par minuta, i zato vozaci takvih vozila moraju biti posebno obuceni da beze. To se sve uci na specijalnim treninzima. Zato oni masom vozila probijaju eventualne prepreke. Naravno, ako mu put ne prepreci sleper od 20 tona...
Inace, ovakva vozila su otporna na vatru (odredjeni vrmenski period), hemijske supstance. Na B7 nivou zstite najcesce ne moze da se otvori ni jedan prozor, vec se sa spoljnim svetom komunicira "interfonom".
Imas na netu dosta o ovome, ako te interesuje vise...

mamara

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.
(ALEX, 11. april 2014 16:57)

Objasnjenje je vrlo jednostavno! Da se nebi mucili i kod njih na pesku pravili plodno tle, kad dodju kod nas u Vojvodinu i vide tolike povrsine neiskoriscene, zarasle u korovu, a pritom ne zagadjene, verovatno pomisle: Ovi imaju sve na gotovo, a ne znaju da iskoriste. Tako da ce lepo pokupovati nasu zemlju i raditi posao. A ovaj poklon u vidu Mercedesa je cisto da se malo zamazu oci.

Dobro nam je tako nam i treba

pre 10 godina

Presmešno da čovek ne poveruje,dovezeš auto u renomirani servis a onda neki priučeni majstor (jer da je profesionalac ne bi ga ni vozio na probnu vožnju)ladno uzme malo se iživi i slupa ti auto.Sad lepo o trošku srevisa (nek dignu hipotekarni kredit)i ne da poprave nego da kupe isti takav auto,pa da im tako šta više ne padne napamet.Hehe u srvisu nisu imali komentar,voleo bi da vidim biografije vlasnika i ostalih likova na kojim se vodi servis,sigurno bi bilo zanimljivo.A još je veće pitanje gde je bilo obezbeđeje u tom trenutku,pa lik je mogao i bombu da postavi a ne da im mazne auto.

BlackFlag

pre 10 godina

Auto predsednika od milion evra? Ovaj ML ne vredi vise od 50 hiljada evra. Kakav milion! Nije blindiran uopste ni po minimalnim propisima. Vidi se da hauba nije ojacana i da je motor izlozen riziku. Branik pukao kao staklo, zinuo motor i hladnjak, posude za ulje i tekucine. U diverziji ce prvo onesposobi motor i gume... Ovaj je imao normalne gume i obicnu shasiju bez ojacanja. Njemu je od opreme samo ugradjena CENA...

Obren

pre 10 godina

Mene interesuje da li je radnik uhapsen i kako ce biti kaznjen?
Po tekstu ne vidim da se radi na tome i to je losa poruka svima koji se bave ovim poslom: "...radite sta hocete...cak i slupajte predsednikov auto i niko vam nista ne moze!"

Bulevarac

pre 10 godina

Čekček, jel to za predsednika ne važi da mora da prijavi pokolone i da oni ne smeju da pređu određenu vrednost? I čuo sam negde da je to samo jedan od tri, gde su druga dva i ko ih vozi?

neko

pre 10 godina

Evo posto neki lupaju ko otvoren prozor.
Po saopstenju Mup-a vozilo je testirano zbog meke nove opreme( peru sebe na ovaj nacin), Brabus je stigao sa kompletnom opremom tako da nema nikakve nove.
Vozilo se preda u servis i oni kad ga poprave vozav vozi vozilo na protidiverzioni i protiv prislusni pregled, tako da nema potrebe za nadzor od 24 casa, jer ovim pregledima se utvrdi i postojanje eksploziva i prislusnih uredjaja, zato molim pojedince da ne lupetaju.
A inace i policija pogresno upotrebljava vozilo, umesto Predsednika u njemu se vozi obezbedjenje iza predsednikove limuzine sto je totalna glupost MUP-a.

Nebojša Dinić

pre 10 godina

Da li mi, građani ove "države" koji smo i platili sve te automobile (ni jedan nije ispod 200.000 EUR) imamo pravo da znamo koliko nas je koštalo to breme, i koliko nas iznova košta svake godine uključujući plate vozača, održavanje, gorivo, itd.? Prvo treba da se zapitamo da li nama treba taj podatak, ili ćemo da nastavimo po starom - da blejimo dok nam sistemski ubijaju i sadašnjost i budućnost oni koje smo birali na izborima.
Da li su baš svi čitaoci ovih komentara neobavešteni da u svetu postoje i drugačiji političari od naših?
Da li smo se ikada ozbiljno zapitali kako smo ili zašto smo dospeli u ovako katastrofalno i beznadežno stanje? Odgovor je tako jednostavan - 650 godina traje (sa retkim i kratkim izuzecima) naša sopstvena negativna selekcija i na kraju smo i bolje prošli nego što smo zaslužili. A naši vrhunski stručnjaci, pošteni i vredni preduzetnici ovde završavaju škole i odlaze jer ovde nikome nisu potrebni, posebno ne političarima...

Molim cenjenu redakciju B92 da povodom ovog bizarnog slučaja ponovi kompletan tekst o predsedniku Urugvaja i o Norveškim političarima i državnim službenicima. Unapred Vam hvala!
Nakon toga ću najlepše zamoliti sve čitaoce da odvoje malo vremena i razmisle o tome šta su pročitali i uporede sa našom stvarnošću!

S poštovanjem,
N. Dinić

pozdrav iz nebezbednog inostranstva

pre 10 godina

To što se predsednički automobil posle svake intervencije ovog tipa vozi na pregled uopšte nije povezano sa činjenicom da mora 24 sata dnevno biti pod nadzorom. Predsednički automobil, putnički avion i slični prioritetni objekti moraju biti pod nadzorom 24 časa dnevno, specifično su pod stručnim nadzorom tokom vršenja bilo kakve intervencije, a zatim prolaze kroz višestruke kontrole. Sistem kontrolisanja (pričam o ozbiljnim državama, ne o Srbiji) je tako konstruisan da ne može samo jedna kontrola koja je iz bilo kog razloga omanula da prouzrokuje incident. Tu su uvek prisutne različite kontrole i različiti kontrolori (u ovom slučaju predsednikovo lično obezbeđenje, policija, vojska, obaveštajne službe) koji se pritom kontrolišu i međusobno.

Upravo i vidimo kakvi se idiotski incidenti događaju pošto se stvari u Srbiji i rade tako kako ti kažeš. Šta ako su službenici koji rade jednu jedinu "protivdiverzionu i protivprislušnu" kontrolu podmićeni ili ucenjeni? Šta ako je u vozilo ugrađen eksploziv ili prislušni uređaj poslednje generacije koji postojećim načinom vršenja kontrole i sredstvima koja se koriste ne mogu biti detektovani?

David

pre 10 godina

Šta će njemu brabus? da je blindiran, to mi je ok ali brabus...?!? održavanje brabusa je duplo skuplje i od amg—a, zar to da plaćamo mi poreski obveznici?

T

pre 10 godina

"E na šta je spala nekad moćna Služba"
Nisu oni nikada bili mocni jer su radili pametno, nego su bili i ostali mocni sto su bili (i ostali) iznad zakona.

Alex

pre 10 godina

Prvi put cujem da je u pitanju Brabus GL! Koliko ja znam, poklonjena su tri standardna GL modela, koja su doradjena i dovedena na nivo B6/B7 zastite. Takodje, predsednik Srbije se vozi u blindiranom Mercedesu S600 (W221), koji je kupljen 2010. godine za vreme mandata Borisa Tadica i placen je oko 600.000 evra, a video sam ga pre neki dan u Bulevaru kralja Aleksandra u pratnji jednog od dobijenih terenaca GL. Sto se tice komentara oko stete nastale prilikom sudara GL sa autobusom, ljudi edukujte se malo i ne laprdajte gluposti...

Bobe

pre 10 godina

kao prvo nije mi jasno kako obican servis moze da zameni gume na blindiranom mercu naime gore nisu obicne gume nego gume koje se stavljaju tako da se rasklopi felga naime ispod gume imas dugu gumu koja pruza stabilnost vozila ako neko propuca primarne gume u napadu zbog toga i nije moguca upotreba klasicnih alata za skidanje guma...osim naravno ako nisu ovo "blindirana" kola a gore obicne inace papreno skupe brabus feltne
Drugo ostaviti blindirana kola bez nadzora svake sekunde je smejurija naime onda predsedniku ni ne trebaju blindirana kola ako moze neki serviser da se igra sa tom igrackom moze da ugradi ziljon stvari unutra

jkg

pre 10 godina

Ovu štetu će morati da plati Mercedesov servis, a kako će oni to od svog radnika da naplate nek gledaju sami. Mi poreski obveznici smo već poprilično izdvojili za to specijalno blindirano vozilo za predsednika države, u kome se (!) vozi obezbeđenje. Zbog toga zahtevamo da vozilo u što kraćem roku bude popravljeno/zamenjeno novim i privedeno pravoj nameni - vožnji predsednika države.

podanik

pre 10 godina

valjda su imali kasko. Kupice novi od odstete. obezbedjenje otpustiti, kao i klinca (ili vlasnika servisa?) koji je hteo da se provoza.

Saldzo

pre 10 godina

1. Kako pri zameni pneumatika nije neko iz obezbedjenja predsednika konstantno bio prisutan pored vozila i nadgledao ga? Teoretski govoreci, ovo je moglo biti iskoristeno da se sabotira vozilo i izvrsi atentat?

2. Kako posle obavljene zamene radnik u servisu moze da sedne za volan i odveze automobil, a da ga niko ne zaustavi? U normalnom svetu se ovo vodi kao kradja, kao da ste ukrali policijsko ili vojno vozilo. Zamislite da svako ko hoce vozi automobile kojima se voze Putin ili Obama?

3. Desilo se ovako: "Brateee vidi mecku 5500 kubika, 550 konja, turbo dizel, specijalne namene, blindiran, daj da vidim koliko brzo moze da ide dok ovaj tamo pije kafu i ne gleda sta ja radim!"

Genije

pre 10 godina

Imamo sam nekoliko drugara koji su mehanicari ili iz mehanicarskih porodica, pa znam iz prve ruke.
Tokom retkih poseta majstorima, kljuc ide samo gde i ja. Ostavljanje - nikad, ni na tren. Na servis dolazis sa pripremljenim znanjem o svim detaljima kvara. Ako majstor kaze da je nesto labavo, uprljaj ruke, probaj.
To su moji uslovi, ako nece, onda nista, idem dalje pa nek su ovlasceni koliko god hoce.
Posle nekog vremena dodje druga musterija i vidis kako mu izmislja kvarove. I umire od smeha jer ga je zeznuo. A da ne pominjem dopunu tecnosti za vetrobran npr.
Pamet u glavu obicni ljudi, pazite se prevara.

Emigrant

pre 10 godina

Ovde nije reč o ličnosti već o FUNKCIJI. Da li je moguće da se automobil ili avion kojima se prevoze najviši državni funkcioneri ili prostorije u kojima borave ostavljaju bez nadzora službi obezbeđenja? Malo nam je što su nam premijera ubili pre 10 godina? Zašto mi plaćamo toliku policiju i BIAu i sve ostale, da bi po beogradskih kafićima mahali značkama ili da bi radili svoj posao? Ako neko treba da isproba predsednikov automobil onda je to vozač predsednika - opet ne sam - nego u društvu sa onima zaduženim za bezbednost i možda predstavnikom servisa.

Ova vest je samo još jedna u nizu dokaza da smo iza većine afričkih zemalja što se tiče mnogih stvari. Ne umemo ni gume da promenimo na automobilu koji smo dobili na POKLON. Strašno.

zaluđeni

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.
(Vozač, 11. april 2014 14:50)

Majstore, teško da ćeš u vožnji da osetiš bilo kakve simptome ako je urađena optička reglaža trapa. Prema tome, ovo što si napisao ne pije vodu. Ne proba se auto posle optičke reglaže.
Za Mercedes- Brabus u kom se vozi Bajčetinac zaista ne znam. Možda taj obavezno mora i da se provoza a i da pozoveš ribu i društvo pa da skoknete na Avalu na po jedno 'ladno pivo... A ko zna, možda je taj serviser iz Bajčetine, pa onda ono: "Ma sve ok! To mi je zemljak, komšija".

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Слабу су га блиндирали кад је онолика штета настала. Срамота за мечку

blindirani fiat 500L

pre 10 godina

Nema veze Lamburdzini sa ovim. Citava Srbija je ovde izmuzena musterija. A zamislite koliko jos gubimo u ocima seika. Ko ce opet investirati u bahati, neodgovorni i nezahvalni narod? Mi gubimo vise od ovog automobila.

Vlada Rolovic

pre 10 godina

Da li ste vi sigurni da je ono blindiran auto? Kako je moguce da na takvom blindiranom autu gume budu obicne? Jasno se vidi da je guma ispustila, a gde je bocno ojacanje?

duki

pre 10 godina

Barakov sluzbeni auto se zaglavio na izlazu iz garaze zbog velikog medjuosovinskog rastojavanja. Bio idealna meta za tepih bombe ma i neku mini nuklearnu bombicu koja brise gradove a ne ojacanu konzervu na 4 tocka.

Pravo vozilo

pre 10 godina

Zapadna blindirana vozila su ojacana plastika i nista drugo. Da kod nas postoje pravi bezbednjaci funkcioneri bi se vozili makar u Kombat T-98. Ovako postoji uverenje da je neko zasticen, a nije. Kevlar je za decu koja se igraju "metkica". Ruski oklop je jedini pravi oklop. Ako nemate druge mogucnosti, bar progoogle-ajte o stepenu zastite ruskog oklopa.

Zapad napravi vozilo, pa onda ugradjuje nekakve ploce od davno prevazidjenog kevlara. Rus napravi "kapsulu", pa oko nje izgradjuje vozilo.

Uostalom, pogledajte tenkove, tu je oklopna zastita veoma bitna.

da da

pre 10 godina

Bruka za mercedes. I posle kupi merdzu i jos gore,servisiraj ga u srbiji!
Kako li se ophode prema nepredsednickim automobilim,mogu samo d zamisljam.

MM

pre 10 godina

(Beogradjanin, 11. april 2014 16:34)

Hvala na pojasnjenju, ali opet zar takva vozila nemaju zastitu i od drugih vrsta napada osim balistickog,zastitu od napada kamionom i vec cuvenog "presecanja kolone"? Konstrukcija kakvu recimo imaju automobili u WRC kao zastitu od posledica prevrtanja?

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

(petar, 11. april 2014 15:25)
Jel da, pa da mi placamo nekog da sedi, gleda utakmicu i jede burek dok ceka u servisu?! Bio neko stalno prisutan ili ne, vozilo se pregleda pre svake upotrebe tako da te gluposti o ostavljanju bez nadzora, postavljanju bombi, prislusnih uredjaja i sl. ne piju vodu

Pravo vozilo

pre 10 godina

Zapadna blindirana vozila su ojacana plastika i nista drugo. Da kod nas postoje pravi bezbednjaci funkcioneri bi se vozili makar u Kombat T-98. Ovako postoji uverenje da je neko zasticen, a nije. Kevlar je za decu koja se igraju "metkica". Ruski oklop je jedini pravi oklop. Ako nemate druge mogucnosti, bar progoogle-ajte o stepenu zastite ruskog oklopa.

Zapad napravi vozilo, pa onda ugradjuje nekakve ploce od davno prevazidjenog kevlara. Rus napravi "kapsulu", pa oko nje izgradjuje vozilo.

Uostalom, pogledajte tenkove, tu je oklopna zastita veoma bitna.

BlackFlag

pre 10 godina

Auto predsednika od milion evra? Ovaj ML ne vredi vise od 50 hiljada evra. Kakav milion! Nije blindiran uopste ni po minimalnim propisima. Vidi se da hauba nije ojacana i da je motor izlozen riziku. Branik pukao kao staklo, zinuo motor i hladnjak, posude za ulje i tekucine. U diverziji ce prvo onesposobi motor i gume... Ovaj je imao normalne gume i obicnu shasiju bez ojacanja. Njemu je od opreme samo ugradjena CENA...

dantes

pre 10 godina

Na stranu to što je radnik izvezao džip u probnu vožnju posle zamene guma (!).
Ali, kakav je to blindirani džip koji je pretrpeo totalnu štetu prilikom sudara sa autobusom? Koga će da zaštiti takav blindirani džip? Pa, pre par godina je jedan od Karića imao sudar kod Londona sa istim modelom i razbio je sve od reda, jedino su mu se polomili žmigavci!
Loša je to reklama za Brabus.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Слабу су га блиндирали кад је онолика штета настала. Срамота за мечку

Genije

pre 10 godina

a sto on mora da se vozi u brabusu od milion evra? ili limuzini od pola miliona? papa, koji je mnogo bitnija licnost, ide privatnim kolima na posao. a to je tipa punto ili tako nesto.

NekoIzMase

pre 10 godina

Šta je ovo
Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...
(neko, 11. april 2014 13:41)

Nije da branim ove naše, ali Barakovom obezbeđenju su se dešavali slični propusti ...
Guglaj malo ...
Ima vest kako je njegova zver ostala bez benzina pa morali da je šlepaju, u Izraelu mislim ...

Vozač

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.

duki

pre 10 godina

Barakov sluzbeni auto se zaglavio na izlazu iz garaze zbog velikog medjuosovinskog rastojavanja. Bio idealna meta za tepih bombe ma i neku mini nuklearnu bombicu koja brise gradove a ne ojacanu konzervu na 4 tocka.

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 15:21)
Evo ja cu da ti kazem nesto o tome. Blindiranim automobilima se ugradjuju ploce u vrata kao i kevlar koji zaustavlja municiju do odredjenog kalibra (zavisi od stepena zastite). Ovo je B7, najvisi stepen koji je otporan i na odredjene ekspolozivne naprave. Pored ploca i tog materijala ugradjuju se i stakla koja to mogu da izdrze. Takodje se stite i rezervoari, odredjene komponente kako bi moglo da se nastavi sa voznjom itd. Da bi auto izdrazao sve to, mora se malo ojacati, ali se ne prave radikalne izmene u konstrukciji (bar kod ovih fabrickih), vec se ojacavaju nosaci vrata, menjaju se amortizeri, kocnice, podesava se elektronika itd. Zato je vereovatno i vrsena probna voznja, jer to nisu obicne gume.
Ali i takav auto, mora da ostane sposoban za neki tezi sudar, kada dolazi do deformacija deformabilnih zona, kako bi se ublazila energija koja deluje na putnike i zato je moguce unistit prednji deo u jakom sudaru. A sudar sa autobusom je sigurn jak...

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

(petar, 11. april 2014 15:25)
Jel da, pa da mi placamo nekog da sedi, gleda utakmicu i jede burek dok ceka u servisu?! Bio neko stalno prisutan ili ne, vozilo se pregleda pre svake upotrebe tako da te gluposti o ostavljanju bez nadzora, postavljanju bombi, prislusnih uredjaja i sl. ne piju vodu

Arapin

pre 10 godina

Umesto da testira samo nove gume,on uradio kompletan "cresh test" na kom je ovaj BRABUS definitivno pao !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ćutim a govorim, 11. april 2014 15:37)

Zašto misliš da je pao i to još definitivno? Ja baš mislim da je džip prošao test savršeno: na slikama slupanog džipa može se lako uočiti da je kabina NETAKNUTA. Druga je stvar što se ova vozila prave za ozbiljne klijente, a ne za decu...

Andjelko

pre 10 godina

Samo nek niko nije povredjen!

Svima koji na BRABUS-a gledaju kao na zivo bice porucujem
"Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svet je u neredu jer se stvari vole, a ljudi koriste".

neko

pre 10 godina

Evo posto neki lupaju ko otvoren prozor.
Po saopstenju Mup-a vozilo je testirano zbog meke nove opreme( peru sebe na ovaj nacin), Brabus je stigao sa kompletnom opremom tako da nema nikakve nove.
Vozilo se preda u servis i oni kad ga poprave vozav vozi vozilo na protidiverzioni i protiv prislusni pregled, tako da nema potrebe za nadzor od 24 casa, jer ovim pregledima se utvrdi i postojanje eksploziva i prislusnih uredjaja, zato molim pojedince da ne lupetaju.
A inace i policija pogresno upotrebljava vozilo, umesto Predsednika u njemu se vozi obezbedjenje iza predsednikove limuzine sto je totalna glupost MUP-a.

bullterrier

pre 10 godina

Zaista čudno.
U automobil predsednika znači može da ugradi npr prislušnu bubu ama baš ko hoće? postavi eksploziv.....
E na šta je spala nekad moćna Služba

Michael Clayton

pre 10 godina

Iz svega ovoga moze se zakljuciti da je radnik mercedesa mogao npr. umesto sto je uzeo predsednicki auto da provoza npr. da mu ugradi bombu ispod sedista,bombu iznad sedista..i to ne bi niko video?? Mislim gde je predsednikovo obezbedjenje,kako je uopste moguce sesti i provozati predsednikov auto pa da si i sam predsednik,valjda postoje neka pravila?

Nemanja

pre 10 godina

To je sramota, kako za Mercedes, tako i za sluzbu obezbedjenja predsednika. Auto predsednika se ni na sekund ne ostavlja bez nadzora, makar ga prali samo spolja. Na probnu voznju, koja nije sporna, bi morao da ide i clan iz obezbedjenja pa i on da ga vozi. A i da ga ne vozi, treba da upozori da ne vozi prebrzo. Taj auto je zver i ne moze ga voziti svako. Ko zna kolko je vozio, kada takve kocnice koje ugradjuje Brabus, nisu mogle da ga zaustave.
A za Mercedes je sramota sto se takav auto servisira posebno. On zasluzuje specijalan tretman, a ne da ga vozi tamo neki serviser. Strasno...

pitanje

pre 10 godina

"Tom prikilom, na blindiranom automobilu vrednom milion evra, koji je Srbiji poklonio šeik Abu Dabija..."

Cime li je Srbija zasluzila toliku seikovu "ljubav"?

neko

pre 10 godina

Kakva je ovo smejurija... Prvo sto je neki klinac iz servisa uzeo da provoza auto posle zamene guma (totalno bespotrebno), drugo PREDSEdNICKI auto je ostavljen bez nadzora?; Trece blindirani automobili su mnogo tezi od fabricke varijante i pritom je stil voznje mnooooooogo drugaciji, kocenje, skretanje itd... Cetrvrto, mogli su da postave bombu u auto. Sve je totalno smesno... Da li ovo moze da se desi sa zverinom Baraka Obame? Ne bih rekao...

spoiler

pre 10 godina

dan pre, u servisu: "jel ste videli u novinama, slupali lamborgini u servisu, u austriji?" -"ha,ha,ha. kakav glupan. ne zna da vozi. ja bi vozio bar 350 na terazijama, vezanih ociju"...

neca

pre 10 godina

sad treba ovom radniku da napakuju sve sto mogu i da krivicno odgovara, kad ovo radi sa automobilom predsednika sta mislite sta radi sa kolima obicnih musterija.A i u sluzbi koja je odgovorna za obezbedjivanje predsednika treba svi odgovorni da lete, sta god ja licno mislio o Tomi ovo je nevidjen blam

MM

pre 10 godina

Neka mi neko ovde kaze ko se bolje razume: ako je auto blindiran zar mu skoljka nije mnogo crvrsca nego kod onog koji nije? Kojom brzinom treba da se krecete a da na ovakvom vozilu nacinite totalnu stetu pod pretpostavkom da se udareni objekat ne krece i da je fiksiran za tlo?

Skretnicar

pre 10 godina

Jadan Predsednik, taman mu zamenili gume, a kuka jos od jeseni, sada mu i razbili auto.
SALU NA STRANU ALI OVO JE STRASAN PROPUST SLUZBE OBEZBEDJENJA PREDSEDNIKA. ZA OVAKO NESTO LETI SE SA POSLA, I NEKO PRIDE MORA DA OBJASNI NEKE STVARI.

DedaL

pre 10 godina

Meni kada zamene gume , posle svega sto to podrazumeva, nikada niko nije obavljao probnu voznju . Zbog cega treba probna voznja ?! Kazu ti gotovo je pa sednes i vozis. Ako nije dirano nista drugo , sta ima da se proba ? Nego ....

ljakse

pre 10 godina

meni samo nije jasno sta treba da uradis da napravis totalnu stetu na blindiranom predsednikovom mercedesu??? Mislim da tog nesrecnog radnika ceka ruzna budicnost...

Bulevarac

pre 10 godina

Čekček, jel to za predsednika ne važi da mora da prijavi pokolone i da oni ne smeju da pređu određenu vrednost? I čuo sam negde da je to samo jedan od tri, gde su druga dva i ko ih vozi?

Citalac

pre 10 godina

Udario Brabus na Ikarbus...kad ono..
Ovim putem bih zamolio gradsko vece da dodeli stimulaciju od 20% na platu ovom ciki sto je vozio autobus...
vec boj bije srce u junaka.

jkg

pre 10 godina

Ovu štetu će morati da plati Mercedesov servis, a kako će oni to od svog radnika da naplate nek gledaju sami. Mi poreski obveznici smo već poprilično izdvojili za to specijalno blindirano vozilo za predsednika države, u kome se (!) vozi obezbeđenje. Zbog toga zahtevamo da vozilo u što kraćem roku bude popravljeno/zamenjeno novim i privedeno pravoj nameni - vožnji predsednika države.

Dejan

pre 10 godina

Znaci oni 'ladno ostave auto predsednika republike nasamo nekim serviserima? Znaci u tom servisu (ili tokom probne voznje) su 'ladno mogli da postave bubice za prisluskivanje, da sabotiraju kocnice, da postave bombu?
Al' vam je obezbedjenje, svaka vam cast...

koki

pre 10 godina

Dali je neko povredjen, kako su prosli vozaci o tome niko i ne pise, kakva je steta na autobusu, za nas gradjane veca steta je ako je je unisten autobus!

blindirani fiat 500L

pre 10 godina

Nema veze Lamburdzini sa ovim. Citava Srbija je ovde izmuzena musterija. A zamislite koliko jos gubimo u ocima seika. Ko ce opet investirati u bahati, neodgovorni i nezahvalni narod? Mi gubimo vise od ovog automobila.

MM

pre 10 godina

(Beogradjanin, 11. april 2014 16:34)

Hvala na pojasnjenju, ali opet zar takva vozila nemaju zastitu i od drugih vrsta napada osim balistickog,zastitu od napada kamionom i vec cuvenog "presecanja kolone"? Konstrukcija kakvu recimo imaju automobili u WRC kao zastitu od posledica prevrtanja?

igi

pre 10 godina

Kakva antireklama za Mercedesov servis u Beogradu! Zamisli,das 100000evra za svoj mercedes,i onda dok si ti kod kuce,a auto u servisu,neki majstor ti se izivljava na automobilu. I onda se mozda desi ovo...e hvala,ali neka hvala.Preskocicu.

Vlada Rolovic

pre 10 godina

Da li ste vi sigurni da je ono blindiran auto? Kako je moguce da na takvom blindiranom autu gume budu obicne? Jasno se vidi da je guma ispustila, a gde je bocno ojacanje?

Obren

pre 10 godina

Mene interesuje da li je radnik uhapsen i kako ce biti kaznjen?
Po tekstu ne vidim da se radi na tome i to je losa poruka svima koji se bave ovim poslom: "...radite sta hocete...cak i slupajte predsednikov auto i niko vam nista ne moze!"

Petrolhead

pre 10 godina

"Tamo gde prestaje logika, tu počinje Srbija".
Davno neko lepo reče....
Želim brz i uspešan oporavak "Brabusu".
Nije zaslužio da završi ovde.

zaluđeni

pre 10 godina

Posle zamene guma, obično se ide na optiku trapa, pa se posle vozilo proba, da li je dobro naštelovano. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nećemo nikada saznati. Možda je i vozač autobusa kriv,ali radnik obezbeđenja nije trebao da ostavlja kola bez nadzora.
(Vozač, 11. april 2014 14:50)

Majstore, teško da ćeš u vožnji da osetiš bilo kakve simptome ako je urađena optička reglaža trapa. Prema tome, ovo što si napisao ne pije vodu. Ne proba se auto posle optičke reglaže.
Za Mercedes- Brabus u kom se vozi Bajčetinac zaista ne znam. Možda taj obavezno mora i da se provoza a i da pozoveš ribu i društvo pa da skoknete na Avalu na po jedno 'ladno pivo... A ko zna, možda je taj serviser iz Bajčetine, pa onda ono: "Ma sve ok! To mi je zemljak, komšija".

David

pre 10 godina

Šta će njemu brabus? da je blindiran, to mi je ok ali brabus...?!? održavanje brabusa je duplo skuplje i od amg—a, zar to da plaćamo mi poreski obveznici?

Aleksandar

pre 10 godina

Predsedniku pod hitno obezbediti autobus umesto ovih blindiranih igračaka. Ako pri sudaru sa autobusom šteta na blindiranom automobilu bude totalna - autobus je bezbedniji!

Dobro nam je tako nam i treba

pre 10 godina

Presmešno da čovek ne poveruje,dovezeš auto u renomirani servis a onda neki priučeni majstor (jer da je profesionalac ne bi ga ni vozio na probnu vožnju)ladno uzme malo se iživi i slupa ti auto.Sad lepo o trošku srevisa (nek dignu hipotekarni kredit)i ne da poprave nego da kupe isti takav auto,pa da im tako šta više ne padne napamet.Hehe u srvisu nisu imali komentar,voleo bi da vidim biografije vlasnika i ostalih likova na kojim se vodi servis,sigurno bi bilo zanimljivo.A još je veće pitanje gde je bilo obezbeđeje u tom trenutku,pa lik je mogao i bombu da postavi a ne da im mazne auto.

Bobe

pre 10 godina

kao prvo nije mi jasno kako obican servis moze da zameni gume na blindiranom mercu naime gore nisu obicne gume nego gume koje se stavljaju tako da se rasklopi felga naime ispod gume imas dugu gumu koja pruza stabilnost vozila ako neko propuca primarne gume u napadu zbog toga i nije moguca upotreba klasicnih alata za skidanje guma...osim naravno ako nisu ovo "blindirana" kola a gore obicne inace papreno skupe brabus feltne
Drugo ostaviti blindirana kola bez nadzora svake sekunde je smejurija naime onda predsedniku ni ne trebaju blindirana kola ako moze neki serviser da se igra sa tom igrackom moze da ugradi ziljon stvari unutra

Petar

pre 10 godina

Takvih neiživljenih likova ima mnogo i po servisima i van njih. Svoj auto sam svojevremeno ostavio u servisu (da ga ne imenujem) na Tošinom Bunaru, stajao je par dana, a drugar mi je javio da je noću video moj auto, sa likom koji puši cigaretu u njemu na Konjarniku, kako se vozika! Naravno siguran je da je moj auto, jer je prilično prepoznatljiv. Pouka - ako imate poštenog majstora - čuvajte ga kao malo vode na dlanu, jer nažalost 90% njih ološ.

soferisanjebezgranica

pre 10 godina

Ja tačno ne mogu da verujem šta čitam... ne zbog toga što je slupan preCednikova mečka, nego zbog toga što ovo nije prvi put da "serviseri" tog "servisa" lupaju klijentima automobile.

Meni su na identičan način slupali auto od 50k evra pre nekoliko godina i prosto sam zblanut da im se to i dalje dešava.

Auto je bio odvežen na proveru nekih čudnih pojava i ortaci su rešili da se malo zabave vožnjom auta, da bi se na raskrsnici u njih ukucao drugi auto. Oni nisu bili krivi, ali možete misliti kakvu su mi "satisfakciju" priredili time što su mi "za džabe" odradili servis zbog kojeg sam im dovezao auto. Zadnja vrata su zamenili novima, a srednji stub "vratili u osu".

Naravno, to više nije bio isti auto, a stoci nije bila prepreka ni činjenica da nisu imali saobraćajnu. Policija me je kontaktirala da dođem na lokaciju, kako bismo razjasnili čiji je auto, jer frajeri nisu imali nikakva dokumenta.

I onda se neko čudi što se Mercedes povukao odavde... Oni su trebali da budu najureni kako su radili, a ne da glume nekakve žrtve krize. Barabe!

E nadam se da će im ovaj put neko doći glave za iživljavanje nad tuđom imovinom!

mamara

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.
(ALEX, 11. april 2014 16:57)

Objasnjenje je vrlo jednostavno! Da se nebi mucili i kod njih na pesku pravili plodno tle, kad dodju kod nas u Vojvodinu i vide tolike povrsine neiskoriscene, zarasle u korovu, a pritom ne zagadjene, verovatno pomisle: Ovi imaju sve na gotovo, a ne znaju da iskoriste. Tako da ce lepo pokupovati nasu zemlju i raditi posao. A ovaj poklon u vidu Mercedesa je cisto da se malo zamazu oci.

Komentar iz Blica No 1

pre 10 godina

Arapin poklonio Aci , Aca dao Tomi, Toma otero u garagu, majstor se provozao i raskantao masinu, policija vrsi istragu kako je to moguce, mi gledamo i smejemo se ... Tako ce ovi da raskantaju i Srbiju a mi cemo i dalje da se smejemo jer smo totalno otisli u aut.

Milos

pre 10 godina

Ovo je veliki fijasko pre svega za sluzbu obezbedjenja predsednika, pa onda za mercedesov servis i za samog radnika. Mogao je neko da mu ubaci unutra 100 kila eksploziva pa da raznese pola zgrade u kojoj se nalazi, a ne samo licnosti u vozilu. Sto se samog radnika tice, paljevina k'o paljevina, izasao da se malo sepuri, i skrece paznju na sebe, e pa svaka mu cast, sada je skrenuo svu paznju na sebe, nadam se da uziva u (negativnom) publicitetu!

Nebojša Dinić

pre 10 godina

Da li mi, građani ove "države" koji smo i platili sve te automobile (ni jedan nije ispod 200.000 EUR) imamo pravo da znamo koliko nas je koštalo to breme, i koliko nas iznova košta svake godine uključujući plate vozača, održavanje, gorivo, itd.? Prvo treba da se zapitamo da li nama treba taj podatak, ili ćemo da nastavimo po starom - da blejimo dok nam sistemski ubijaju i sadašnjost i budućnost oni koje smo birali na izborima.
Da li su baš svi čitaoci ovih komentara neobavešteni da u svetu postoje i drugačiji političari od naših?
Da li smo se ikada ozbiljno zapitali kako smo ili zašto smo dospeli u ovako katastrofalno i beznadežno stanje? Odgovor je tako jednostavan - 650 godina traje (sa retkim i kratkim izuzecima) naša sopstvena negativna selekcija i na kraju smo i bolje prošli nego što smo zaslužili. A naši vrhunski stručnjaci, pošteni i vredni preduzetnici ovde završavaju škole i odlaze jer ovde nikome nisu potrebni, posebno ne političarima...

Molim cenjenu redakciju B92 da povodom ovog bizarnog slučaja ponovi kompletan tekst o predsedniku Urugvaja i o Norveškim političarima i državnim službenicima. Unapred Vam hvala!
Nakon toga ću najlepše zamoliti sve čitaoce da odvoje malo vremena i razmisle o tome šta su pročitali i uporede sa našom stvarnošću!

S poštovanjem,
N. Dinić

ALEX

pre 10 godina

Volela bih da neko objasni, čime smo mi to zaslužili toliku naprasnu ljubav od tih Arapa?Nemaju gde da bacaju pare, pa našli nas. Koji je njihov interes, bojim se da tu nešto smrdi.

marsal

pre 10 godina

KAKO DOŠLO TAKO I OTIŠLOOO !!! Ma neka ga je slupao,sta ce Tomi blinda ? Ko ce njega ? Da ima ista u glavi na biciklu bi svako jutro isao na posao.Na paktregeru aktovka i obavezno zastavica Srbije sa sloganom SRBIJA BEZBEDNA DRZAVA !!!

Alex

pre 10 godina

Prvi put cujem da je u pitanju Brabus GL! Koliko ja znam, poklonjena su tri standardna GL modela, koja su doradjena i dovedena na nivo B6/B7 zastite. Takodje, predsednik Srbije se vozi u blindiranom Mercedesu S600 (W221), koji je kupljen 2010. godine za vreme mandata Borisa Tadica i placen je oko 600.000 evra, a video sam ga pre neki dan u Bulevaru kralja Aleksandra u pratnji jednog od dobijenih terenaca GL. Sto se tice komentara oko stete nastale prilikom sudara GL sa autobusom, ljudi edukujte se malo i ne laprdajte gluposti...

milutin

pre 10 godina

СРАМОТА ЈЕ ДА ИМАМО ПЛАЋЕНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ 24 сата, где су били, а обезбеђују материјална средства нон-стоп, без права присуства неовлашћених лица! Државо Србијо, јадна ли си, ко све прима плату у јавним предузећима,срамота!

Genije

pre 10 godina

Imamo sam nekoliko drugara koji su mehanicari ili iz mehanicarskih porodica, pa znam iz prve ruke.
Tokom retkih poseta majstorima, kljuc ide samo gde i ja. Ostavljanje - nikad, ni na tren. Na servis dolazis sa pripremljenim znanjem o svim detaljima kvara. Ako majstor kaze da je nesto labavo, uprljaj ruke, probaj.
To su moji uslovi, ako nece, onda nista, idem dalje pa nek su ovlasceni koliko god hoce.
Posle nekog vremena dodje druga musterija i vidis kako mu izmislja kvarove. I umire od smeha jer ga je zeznuo. A da ne pominjem dopunu tecnosti za vetrobran npr.
Pamet u glavu obicni ljudi, pazite se prevara.

Emigrant

pre 10 godina

Ovde nije reč o ličnosti već o FUNKCIJI. Da li je moguće da se automobil ili avion kojima se prevoze najviši državni funkcioneri ili prostorije u kojima borave ostavljaju bez nadzora službi obezbeđenja? Malo nam je što su nam premijera ubili pre 10 godina? Zašto mi plaćamo toliku policiju i BIAu i sve ostale, da bi po beogradskih kafićima mahali značkama ili da bi radili svoj posao? Ako neko treba da isproba predsednikov automobil onda je to vozač predsednika - opet ne sam - nego u društvu sa onima zaduženim za bezbednost i možda predstavnikom servisa.

Ova vest je samo još jedna u nizu dokaza da smo iza većine afričkih zemalja što se tiče mnogih stvari. Ne umemo ni gume da promenimo na automobilu koji smo dobili na POKLON. Strašno.

podanik

pre 10 godina

valjda su imali kasko. Kupice novi od odstete. obezbedjenje otpustiti, kao i klinca (ili vlasnika servisa?) koji je hteo da se provoza.

Beogradjanin

pre 10 godina

@(MM, 11. april 2014 17:33)
Nemaju takvu zastitu... Za to sluze jos 3 vozila u koloni :) To nije oklopno vozilo, to je normalan auto prilagodjen zastiti ljudi u njemu. NJegova prednost je sto ima veliku masu (oko 4-5 tona konkretan model), a time moze da razbije neke eventualne prepreke na putu koje forimiraju obicna vozila.
Blindirana vozila ove vrste, mogu da izdrze pod konstantnom paljbom recimo AK 47 par minuta, i zato vozaci takvih vozila moraju biti posebno obuceni da beze. To se sve uci na specijalnim treninzima. Zato oni masom vozila probijaju eventualne prepreke. Naravno, ako mu put ne prepreci sleper od 20 tona...
Inace, ovakva vozila su otporna na vatru (odredjeni vrmenski period), hemijske supstance. Na B7 nivou zstite najcesce ne moze da se otvori ni jedan prozor, vec se sa spoljnim svetom komunicira "interfonom".
Imas na netu dosta o ovome, ako te interesuje vise...

da da

pre 10 godina

Bruka za mercedes. I posle kupi merdzu i jos gore,servisiraj ga u srbiji!
Kako li se ophode prema nepredsednickim automobilim,mogu samo d zamisljam.

petar

pre 10 godina

Е моји припадници обезбеђења, аутомобил председника државе без надзора у сервису, и то осећам неколико дана. Где је возач који га дужи или бар неко из МУП-ове гараже... некада таква ствар није могла да се деси.

T

pre 10 godina

"E na šta je spala nekad moćna Služba"
Nisu oni nikada bili mocni jer su radili pametno, nego su bili i ostali mocni sto su bili (i ostali) iznad zakona.

Saldzo

pre 10 godina

1. Kako pri zameni pneumatika nije neko iz obezbedjenja predsednika konstantno bio prisutan pored vozila i nadgledao ga? Teoretski govoreci, ovo je moglo biti iskoristeno da se sabotira vozilo i izvrsi atentat?

2. Kako posle obavljene zamene radnik u servisu moze da sedne za volan i odveze automobil, a da ga niko ne zaustavi? U normalnom svetu se ovo vodi kao kradja, kao da ste ukrali policijsko ili vojno vozilo. Zamislite da svako ko hoce vozi automobile kojima se voze Putin ili Obama?

3. Desilo se ovako: "Brateee vidi mecku 5500 kubika, 550 konja, turbo dizel, specijalne namene, blindiran, daj da vidim koliko brzo moze da ide dok ovaj tamo pije kafu i ne gleda sta ja radim!"

Security

pre 10 godina

Pa ovi ni kola ne umeju da sacuvaju. Sad ce da kazu kao i prosli put 'pokusaj atentata' autobusom na predsednicko vozilo, ali srecom u vozilu je bio radnik obezbedjenja maskiran u majstora.

pozdrav iz nebezbednog inostranstva

pre 10 godina

To što se predsednički automobil posle svake intervencije ovog tipa vozi na pregled uopšte nije povezano sa činjenicom da mora 24 sata dnevno biti pod nadzorom. Predsednički automobil, putnički avion i slični prioritetni objekti moraju biti pod nadzorom 24 časa dnevno, specifično su pod stručnim nadzorom tokom vršenja bilo kakve intervencije, a zatim prolaze kroz višestruke kontrole. Sistem kontrolisanja (pričam o ozbiljnim državama, ne o Srbiji) je tako konstruisan da ne može samo jedna kontrola koja je iz bilo kog razloga omanula da prouzrokuje incident. Tu su uvek prisutne različite kontrole i različiti kontrolori (u ovom slučaju predsednikovo lično obezbeđenje, policija, vojska, obaveštajne službe) koji se pritom kontrolišu i međusobno.

Upravo i vidimo kakvi se idiotski incidenti događaju pošto se stvari u Srbiji i rade tako kako ti kažeš. Šta ako su službenici koji rade jednu jedinu "protivdiverzionu i protivprislušnu" kontrolu podmićeni ili ucenjeni? Šta ako je u vozilo ugrađen eksploziv ili prislušni uređaj poslednje generacije koji postojećim načinom vršenja kontrole i sredstvima koja se koriste ne mogu biti detektovani?