Gradi se stambeni kompleks u Subotici – nove ulice, vrtići, garaže za više od 6.000 stanovnika

Na javnom uvidu nalaze se Izmene i dopune Plana detaljne regulacije za deo prostora istočno od Majšanskog mosta do bivšeg kompleksa livnice i zapadno od Majšanskog mosta do ulice Arsenija Čarnojevića i Aleje Maršala Tita u Subotici.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

15:12

Gradi se stambeni kompleks u Subotici – nove ulice, vrtići, garaže za više od 6.000 stanovnika
Foto: Brookgardener/Shutterstock

Planirani broj stanovnika iznosi 6.410, piše eKapija.

Višeporodični stambeni objekti planirani su u jugoistočnom delu bloka uz planirani Bulevar (19a) i u zapadnom delu - podbloku 19c. Spratnosti su od P+3 do P+4+Pk (Ps).

U središnjem delu bloka u sklopu zajedničke blokovske površine planirana je javna centralna garaža spratnosti do max Po+P+2. Pojedine etaže garaže mogu se nameniti komercijalnim sadržajima (sport-teretana, igraonica za decu, praonica vozila i dr.)

Garaža se može izvesti i u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, a za izgradnju garaža i uređenje zelenih površina obavezna je izrada Urbanističkog projekta.

Planskim rešenjem ostvareno je povećanje javnih površina sa postojećih 15,7 hektara na planiranih 25,17 hektara (proširenje regulacije ulica, proširenje kompleksa OŠ Kizur Ištvan, planirana javna garaža, planirane zajedničke blokovske površine u blokovima 18b, 19d, 20b i 27a).

Planom je planirano otvaranje novih ulica: povez Ul. Arsenija Čarnojevića i Sep Ferenca u bloku 21, povez Plitvičke i Karolja Čilaga u sklopu javne blokovske površine u bloku 20b, povez Petra Kočića i Sterije Popovića u sklopu javne blokovske površine u bloku 19d, povez Ul. Sterije Popovića i Plitvičke u sklopu javne blokovske površine u bloku 18b, planirani Bulevar – produžetak Ul. Petra Lekovića i Majšanskog mosta.

Parcelacija u blokovima 18,19 i 20 vršiće se tako što će se nakon izgradnje planiranih garaža izdvojiti parcele pod gabaritima objekata dok će se preostale neizgrađene površine objediniti u zajedničku blokovsku površinu.

Ove zajedničke blokovske površine namenjene su kolsko-pešačkim prolazima i pristupima, parkinzima, prostorima za igru dece i uređenim zelenim površinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: