Besplatno prenoćište i hrana za napuštene pse

Veterinarska ordinacija Darvin iz Novog Sada oduševila nas je odlukom da u ovim hladnim, zimskim danima otvori svoja vrata za napuštene pse koji nemaju gde da prenoće.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

08:52

Besplatno prenoćište i hrana za napuštene pse
Foto: Thinkstock

Ukoliko ste iz Novog Sada i znate da je neki pas ugrožen ,možete ga doneti u ovu ordinaciju, adresa je Bate Brkića 32, gde će pas dobiti prenoćište i obrok. Važno je da znate da su kapaciteti ordinacije mali i da su zaposleni zbog toga ustanovili neka pravila koja treba poštovati.

-Ordinacija Darvin će otvoriti svoja vrata za nekoliko pasa sa ulice koji nemaju gde da prenoće. Mi imamo nekoliko slobodnih bokseva u koje ćemo ih do ujutru smestiti. Dobiće i obrok. Nažalost ne možemo da ih smestimo za stalno i ne možemo da primimo velik broj pasa. Ako imate psa o kome se brinete i koji se nalazi na ulici ili naiđete na nekog psa koji se smrzava donesite ga i BESPLATNO ga smestite kod nas na noćenje i večeru.

Ono što treba znati jeste:

1.ordinacija ima male kapacitete pa prvo pozovite da proverite da mesta nisu već popunjena
2.psa donesite u periodu od 5 do 8 uveče i dođite da ga preuzmete od 8 do 10 ujutru
3.psi ostaju samo tokom noći dok traju ovi hladni dani
4.svaki pas će dobiti obrok u obliku granula
5.svi psi će ujutru biti pušteni ponovo na ulicu pa bi bilo najbolje da ga onaj ko ga donese ujutru i vrati na lokaciju sa koje je doveden jer je to teritorija poznata tom psu
6.svaki pas može ponovo uveče da se vrati i smesti kod nas
7.pozovite nas da proverite da li su kapaciteti već popunjeni.

Kontakt-broj ordinacije je 069 120 99 75.

Nadamo se da će ova akcija Veterinarske ordinacije Darvin motivisati i druge ordinacije da im se pridruže u ovom humanom cilju!

-Oni nemaju nikog osim nas i na kraju krajeva zbog ljudske neodgovornosti se i nalaze na ulici. Budite promena koju želite da vidite u svetu! - kažu u ordinaciji Darvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: