Na izložbi mačaka najuspešniji persijaneri

Izložba mačaka u organizaciji “Felis Serbica” pod okriljem međunarodne asocijacije TICA na Beogradskom sajmu uspešno je završena. Najbolje rezultate su uglavnom postigli odgajivači bengalskih, ragdoll i britanskih mačaka iz inostranstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2014.

12:36

Default images

Najuspešnija me]u srpskim odgajivačnicama je bila odgajivačnica persijskih mačaka iz Markovca kod Velike Plane “Marmis”, koja je postigla vidne rezutlate sa persijskim mačkama, od kojih je jedna dobila titulu suprim šampiona.

Uspešno je prošla i odgajivačnica "Neva Angels" s predstavnikom sibirske šumske mačke (neva masakarada) koji je na ovoj izložbi dobio titulu Grand internacionalnog šampiona.
Neva maskarada
Od drugih mačaka iz naše zemlje odlične rezultate ostvarile su ruska plava mačka, kornix rex, kao i domaća maca Simbil u vlasništvu Olge i Ognjena Bisenića iz Beograda koja je postala osmostruki regionalni šampion.

Ipak, neprikosnoveni moralni pobednik ove izložbe je bela orijentalna maca Sara, koja je za 15 godina postigla najbolje rezultate koje jedna mačka može da osvoji u svom životu i tako završila svoju izložbenu karijeru. Njena ponosna vlasnica Milica Tanjević dugogodišnji je odgajivač sijamskih i orijentalnih mačaka.
Savana
Izložba mačaka u organizaciji “Felis Serbica” pod okriljem međunarodne asocijacije TICA uspešno je završena. Najbolje rezultate su uglavnom postigli odgajivači bengalskih, ragdoll i britanskih mačaka iz inostranstva.
Egzotièna
Ovogodišnja Međunarodna izložba mačaka bila je više nego uspešna ako uzmemo u obzir veliki broj posetilaca, prisustvo stranih sudija iz Francuske, Danske, Švedske i Austrije, kao i predstavljanje više od 60 mačaka, među kojima su i retke vrste savana, sfinks i snoušu.

foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: