Nekoliko početničkih saveta za američkog staforda

Aleksandar Laki: Prijatelj mi poklanja štene američkog staforda staro pet nedelja. Interesuje me - kad da ga očistim od parazita i dam mu prvu vakcinu protiv zaraznih bolesti, kako da ga hranim i da li smem da mu dajem kupovno mleko?

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2015.

15:31

Default images

Ako pas do sada nije očišćen od crevnih parazita, uradite to dva puta u razmaku od dve nedelje tabletama širokog spektra delčovanja, koje možete kupiti u veterinarskim apotekama ili ambulantama ( količina se određuje prema težini psa).

Prva vakcinacija se obavlja u osmoj nedelji života i sledeće dve revakcinacije sa po mesec dana razmaka.

O ishrani i svemu ostalom što vas može zanimati o daljem rastu i razvoju vašeg psa konsultujte se sa svojim veterinarom.

Pri davanju mleka obratite pažnju na to da li je stolica normalno formirana, ako je mekana, nemojte ga davati.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Foto: State Farm / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: